Τα παράτησε όλα στα 26 του: Ο παίκτης του Ολυμπιακού που κέρδισε 1 εκατ. ευρώ στο λαχείο και άλλαξε ζωή
Βρείτε μας στο

Δεν υπήρξε «αμελητέα» αγωνιστική ποσότητα- το αντίθετο. Το παλμαρέ του, αν κι εν τέλει θα σταματούσε το ποδόσφαιρο μόλις στα 26, είναι άκρως εντυπωσιακό: έξι πρωταθλήματα (1999-2000, 2000-01, 2001-02, 2002-03, 2004-05, 2005-06) και δύο Κύπελλα Ελλάδας (2004-05, 2005-06).

Μπορεί να μη λογιζόταν ποτέ ως βασικός, αλλά «έγραψε» αρκετές συμμετοχές στο βιογραφικό του (και ορισμένες, μάλιστα, σε σημαντικότατα παιχνίδια όπως σε ντέρμπι «αιωνίων» απέναντι στον Παναθηναϊκό), παρά το γεγονός πως είχε ν’ «αναμετρηθεί» με σπουδαίους γκολκίπερ όπως ο Αντώνης Νικοπολίδης, ο Φάνης Κατεργιαννάκης (2 εκ των τριών, δηλαδή, κίπερ που ήταν στην χρυσή αποστολή του 2004), ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος και ο Γιουράι Μπούτσεκ.

Όχι, ο Κλέοπας Γιάννου (περί ου ο λόγος) δεν υπήρξε ένας παίκτης της σειράς: έχοντας ξεκινήσει την καριέρα του από μικρός στις Ακαδημίες του Ολυμπιακού- του οποίου ήταν φανατικός υποστηρικτής- ο Έλληνας τερματοφύλακας δεν άργησε ν’ ανελιχθεί στην ποδοσφαιρική ιεραρχία και να πάρει προαγωγή για την πρώτη ομάδα των Πειραιωτών, αφού πρώτα έκανε το… αγροτικό του, ως δανεικός, στον Ολυμπιακό Βόλου το 2000.

Τα παράτησε όλα στα 26 του: Ο παίκτης του Ολυμπιακού που κέρδισε 1 εκατ. ευρώ στο λαχείο και άλλαξε ζωή

Οι συμμετοχές του στην Ελπίδων των έφεραν στην αποστολή της εθνικής ποδοσφαίρου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, ενώ σε συλλογικό επίπεδο μεσολάβησε ένας ακόμα δανεισμός στο Αιγάλεω.

Το 2007 δοκίμασε τις δυνάμεις του στη δεύτερη κατηγορία της Αγγλίας (την Championship) και επιχείρησε να υπογράψει συμβόλαιο με την Κάρντιφ, όμως αν και δοκιμάστηκε στο Νησί και έφτασε κοντά στο να δώσει τα χέρια με τον σύλλογο, τελικά κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Ακολούθησε μια σεζόν στην ΑΕΛ Λεμεσού το 2007 και την χαραυγή του 2008 φόρεσε τα χρώματα του Πανιωνίου, όμως το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς αποφάσισε να ρίξει οριστικά την αυλαία, μόλις στα 26 του (είναι γεννημένος τον Μάιο του 1982).

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Τα παράτησε όλα στα 26 του: Ο παίκτης του Ολυμπιακού που κέρδισε 1 εκατ. ευρώ στο λαχείο και άλλαξε ζωή

«Σταμάτησε τόσο νέος επειδή είχε εξασφαλιστεί οικονομικά με τα συμβόλαια στον Ολυμπιακό, την ΑΕΛ και τον Πανιώνιο», θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς, αλλά η αλήθεια απέχει πόρρω από αυτή την σκέψη.

Ο Γιάννου ενόσω έπαιζε ακόμα κέρδισε στο λαχείο ένα ποσό που ήταν κοντά στο 1 εκατομμύριο ευρώ (!). Με αυτά τα χρήματα άνοιξε πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ στο Περιστέρι και ασχολήθηκε, μετά το οριστικό τέλος της καριέρας του, αποκλειστικά με αυτό, απολαμβάνοντας την ζωή με τη γυναίκα και τα παιδιά του μακριά από το άγχος του επαγγελματισμού.

Βέβαια, επειδή το σαράκι του ποδοσφαίρου δε φεύγει έτσι εύκολα, στα 31 του- μια ολόκληρη πενταετία μετά το “The End”- επέστρεψε στην Νέα Ιωνία, παίζοντας σε ερασιτεχνικό επίπεδο.

Επαγγελματίας ποδοσφαιριστής-συμβόλαιο σε μεγάλη ομάδα- δανεικός σε μικρότερη- Κύπρος- λαχείο 1.000.000- Προποτζίδικο- γεια σας στα 26.

Όπως και να το κάνουμε, ο Κλέοπας Γιάννου είχε πρόγραμμα…