«Είναι αγενής και απρόσιτος»: Ο άντρας που η Βουγιουκλάκη πήρε για να βρίσει έγινε ο κρυφός έρωτας της ζωής της
Βρείτε μας στο

Γυναίκα με πάθος, η Αλίκη Βουγιουκλάκη έζησε έντονα, προκαλώντας συχνά αίσθηση με τις διάφορες επιλογές της. Και από αυτές δεν θα μπορούσε να μην γίνει αναφορά και στην ερωτική ζωή της, όπου αναμφίβολα ξεχωρίζει ο γάμος της με το επί σειρά ετών κινηματογραφικό ταίρι της, Δημήτρη Παπαμιχαήλ.

Η ίδια δεν έκρυψε ποτέ τις μετά από εκείνο το διαζύγιο το 1975 σοβαρές σχέσεις της με τον Κώστα Σπυρόπουλο και αργότερα τον Βλάσση Μπονάτσο, ενώ οι φήμες για άλλες περιπέτειες με ισχυρούς (και όχι μόνο) άνδρες της εποχής έδιναν και έπαιρναν. Τέτοιου τύπου ονόματα κατά καιρούς έχουν γραφεί αρκετά, παρά το γεγονός ότι πρόκειται σε μεγάλο βαθμό για αστικούς μύθους, ενώ, αντίθετα, ελάχιστα αναφέρεται το όνομα ενός ανθρώπου με τον οποίο όχι μόνο έζησε θυελλώδη έρωτα αλλά έφτασε μέχρι το σημείο να τον παντρευτεί.

«Είναι αγενής και απρόσιτος»: Ο άντρας που η Βουγιουκλάκη πήρε για να βρίσει έγινε ο κρυφός έρωτας της ζωής της

Ο λόγος για τον Κύπριο επιχειρηματία, με δουλειές και στον ελλαδικό χώρο, Γιώργο Ηλιάδη, ο οποίος με τον έντονο χαρακτήρα του γοήτευσε από την αρχή της γνωριμίας τους την «Εθνική Σταρ». Όλα άρχισαν εντελώς στραβά όταν εκείνη συνοδευόμενη από τον εκδότη Νίκο Μομφεράτο δείπνησαν στο κοσμικό εστιατόριο «Σκορπιός», ιδιοκτησίας του μελλοντικού συζύγου της. Λέγεται ότι όταν συστήθηκαν η Αλίκη άφησε σκόπιμα να πέσει στο πάτωμα το παλτό της, χωρίς αυτός να κάνει οποιαδήποτε… ιπποτική κίνησή. Αργότερα τον είδε να ξιφουλκεί εναντίον ενός Έλληνα καλλιτέχνη στον οποίο είχε αναθέσει να φιλοτεχνήσει τα πιάτα και άλλα σκεύη του μαγαζιού. Και το έκανε με τρόπο έντονο ο οποίος ενόχλησε την Αλίκη ή τουλάχιστον της έδωσε την αφορμή προκειμένου να επικοινωνήσει ξανά μαζί του.

Εντυπωσιασμένη, λοιπόν, από το γεγονός ότι ο Ηλιάδης έδειχνε τόσο απρόσιτος και ανεπηρέαστος από την γοητεία της, τον κάλεσε την επόμενη ημέρα για να διαμαρτυρηθεί για την συμπεριφορά του. Λένε ότι την ώρα της συνομιλίας έπαιζε στο πικ απ της το γνωστό κομμάτι «Σπασμένο Καράβι», αυξομειώνοντας την ένταση του ήχου ανάλογα με το πώς πήγαινε η κουβέντα τους. Ξεκίνησε άσχημα αποκαλώντας τον «αγενή», αλλά σύντομα έγινε ξεκάθαρο ότι μιλούσε ένα κοινό και αμοιβαίο πάθος που έτρεφαν ο ένας για τον άλλον.

«Είναι αγενής και απρόσιτος»: Ο άντρας που η Βουγιουκλάκη πήρε για να βρίσει έγινε ο κρυφός έρωτας της ζωής της

Οι δυο τους ερωτεύτηκαν παράφορα αλλά κράτησαν για πάρα πολύ καιρό την σχέση τους μυστική, μετά από επιθυμία του Κύπριου συντρόφου της. Ταξίδευαν συχνά σε ολόκληρη την Ευρώπη και ζούσαν τον έρωτά τους, κάνοντας παράλληλα και αμοιβαίες υποχωρήσεις αφού και οι δύο είχαν προηγούμενους γάμους και παιδιά. Όποτε, όμως, μπορούσαν, ξέκλεβαν χρόνο και μοιράζονταν με κάθε τρόπο την ζωή τους. Δυστυχώς για εκείνους, το 1977, μετά από μόλις ένα χρόνο σχέσης, η Αλίκη του τηλεφώνησε για να του μεταφέρει τα τραγικά νέα ότι είχε χάσει το παιδί τους στο οποίο είχε μείνει έγκυος

Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;

Ωστόσο αυτό το περιστατικό τους έδεσε ακόμη περισσότερο και τελικά ο έρωτάς τους επισημοποιήθηκε το 1982 όταν ανέβηκαν μαζί τα σκαλοπάτια της εκκλησίας της Παναγίας της Γοργοεπηκόου, δίπλα στη Μητρόπολη των Αθηνών. Ένα γεγονός το οποίο δεν πληροφορήθηκε κανείς μέχρι να το αποκαλύψει η ίδια μία δεκαετία αργότερα και παρά το γεγονός ότι το ζευγάρι (επίσημα τουλάχιστον) είχε χωρίσει από το 1986.

Τότε ήταν που η Αλίκη ζήτησε διαζύγιο επικαλούμενη εγκατάλειψη συζυγικής στέγης. Στην πραγματικότητα δεν άντεχε στην ιδέα ότι ο Ηλιάδης είχε ταξιδέψει με την πρώην γυναίκα του στο Ντουμπάι για μια επαγγελματική συμφωνία. Όσοι τους γνώριζαν πάντως κάνουν  λόγο για μια απλή αφορμή αφού και οι δύο είχαν σταματήσει να αισθάνονται άνετα μέσα σε αυτή τη σχέση. Αντίθετα, όταν χώρισαν, ένιωσαν και πάλι έτοιμοι να αναθερμάνουν τον έρωτά τους, απολαμβάνοντας την προηγούμενη ένοχη απόλαυσή τους. Κάτι που συνεχίστηκε για πολλά χρόνια, ενώ στην πορεία οι δυο τους παρέμειναν ο ένας άνθρωπος του άλλο παρά το γεγονός ότι στο μεταξύ βρίσκονταν σε άλλες αγκαλιές.

Όταν η Βουγιουκλάκη αρρώστησε ζητούσε επιτακτικά να τον δει, γνωρίζοντας ότι σύντομα θα έφευγε από την ζωή. Κάτι που τελικά δεν συνέβη αν και είχαν σχεδόν καθημερινή τηλεφωνική επικοινωνία. Ο Ηλιάδης ίσως δεν άντεχε να την αντικρίσει καταβεβλημένη, ίσως να μην πίστευε ότι ήταν τόσο προχωρημένο. Όταν, πάντως, σήκωσε το ακουστικό του για να της πει ότι έβγαλε εισιτήρια για Αθήνα, το ημερολόγιο έγραφε 23 Ιουνίου 1996 και η Αλίκη δεν ήταν σε θέση να απαντήσει ή να χαρεί αφού μόλις είχε φύγει από αυτόν τον κόσμο σε ηλικίας μόλις 62 ετών…