«Πλήρωσε» ακριβά τις πεποιθήσεις του: Το άγριο καψόνι με το άλογο που στέρησε την πατρότητα απ’ τον Καζαντζίδη
Βρείτε μας στο

Πολλά άτομα, μικρότερης ηλικίας, αδυνατούν να συλλάβουν την έκταση της δημοφιλίας την οποία απολάμβανε από τον κόσμο ο Στέλιος Καζαντζίδης. Υπήρχε μια εποχή που ο σπουδαίος ερμηνευτής είχε την δυνατότητα να γεμίζει όχι μόνο μαγαζιά, αλλά ολόκληρα στάδια, με την ίδια ευκολία που θα το έκανε σήμερα μια μπάντα διεθνούς φήμης.

Συνέδεσε το όνομά του με το γνήσιο λαϊκό τραγούδι που αντλούσε την θεματολογία του από τα πάθη και τις δυσκολίες των απλών ανθρώπων οι οποίοι ένιωθαν ότι είχαν αποκτήσει και οι ίδιοι φωνή μέσα από την μοναδική δική του και αυτή η σύνδεση ήταν που τον μετέτρεψε σε κάτι πολύ μεγαλύτερο από ένα μεγάλο καλλιτέχνη.

Ειδικά στα μέσα της δεκαετίας του ’60, όταν μάλιστα παντρεύτηκε την μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού, Μαρινέλλα, οι δημοσιογράφοι εκλιπαρούσαν για μια συνέντευξη ή απλά δήλωσή του. Ο Καζαντζίδης ήταν ορισμένες φορές (λίγες είναι η αλήθεια) πρόθυμος να απαντήσει στις ερωτήσεις, με εξαίρεση μία την οποία για χρόνια προσπαθούσε να αποφύγει, καταφεύγοντας σε ασάφειες. Ήταν οι ερωτήσεις σχετικά με τους λόγους για τους οποίους δεν αποκτούσε παιδί

«Πλήρωσε» ακριβά τις πεποιθήσεις του: Το άγριο καψόνι με το άλογο που στέρησε την πατρότητα απ’ τον Καζαντζίδη

Τελικά κάποια στιγμή αποφάσισε ο ίδιος να ανοίξει την καρδιά του και να μιλήσει για αυτήν την ευαίσθητη προσωπική ιστορία, ίσως σε μια απόπειρα να θέσει κι ένα τέλος στις φήμες και τους αστικούς μύθους που κυκλοφορούσαν. Σε μία από τις ελάχιστες φορές που δέχτηκε να μιλήσει για αυτό, αποκάλυψε τον λόγο για τον οποίο δεν είχε τεκνοποιήσει, με τον κόσμο να συγκινείται από το δράμα του. Όπως είπε, όλα οφείλονταν σε ένα ατύχημα που είχε συμβεί την περίοδο που υπηρετούσε την θητεία του στον στρατό. Ένα άλογο τον είχε χτυπήσει στα γεννητικά όργανα προκαλώντας του στειρότητα, με τον Στέλιο Καζαντζίδη να μην θέλει –τότε- να μπει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Ωστόσο κάποια χρόνια αργότερα, η τελευταία σύζυγός του, Βάσω, την οποία ο ίδιος αποκαλούσε «θησαυρό» του, έλυσε την σιωπή της και προχώρησε σε μία πολύ στενάχωρη αποκάλυψη. Όλα είχαν αρχίσει εξαιτίας των πολιτικών  πεποιθήσεων του τραγουδιστή. Προερχόμενος από αριστερή οικογένεια, έτυχε «ειδικής περιποίησης» στον στρατό, με τα καψώνια να είναι σε ημερήσια διάταξη. Σε ένα από αυτά τον έκλεισαν σε έναν σταύλο και εκεί συνέβη το περιστατικό με το άλογο που του στέρησε οριστικά και αμετάκλητα την πατρότητα.

«Πλήρωσε» ακριβά τις πεποιθήσεις του: Το άγριο καψόνι με το άλογο που στέρησε την πατρότητα απ’ τον Καζαντζίδη

Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι "χρυσός"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι «χρυσός»

Μια διαφορετική εκδοχή, πάντως, έδωσε και η νονά του τραγουδιστή, την οποία υπεραγαπούσε και πολύ συχνά της εξομολογούνταν τα προσωπικά μυστικά και τα βάσανά του. Η Μαρία Κιουρτσόγλου υποστήριξε ότι τα πράγματα είχαν γίνει περίπου όπως τα είχε περιγράψει και ο Καζαντζίδης, αλλά με μία ουσιώδη διαφορά.

Τα χτυπήματα δεν είχαν προέλθει από ζώο, αλλά από άνθρωπο. Αν μπορείς να τον αποκαλέσεις έτσι. Ήταν ένα αξιωματικός ο υπεύθυνος… Και μάλιστα Πόντιος στην καταγωγή. Το τυφλό μίσος του για τον «κομμουνιστή» τραγουδιστή τον οδήγησε σε φρικτά βασανιστήρια και τελικά στο πρόβλημα. Όπως είχε πει και ένας γιατρός, «ο Καζαντζίδης έσωσε την ζωή του, αλλά δεν θα μπορούσε ποτέ να κάνει παιδιά»…

«Πλήρωσε» ακριβά τις πεποιθήσεις του: Το άγριο καψόνι με το άλογο που στέρησε την πατρότητα απ’ τον Καζαντζίδη

Αυτή η εξέλιξη τον είχε πικράνει πάρα πολύ και για αρκετό καιρό πέρασε μια φάση εσωστρέφειας και μελαγχολίας, σταδιακά όμως βρήκε ξανά τον εαυτό του, με την βοήθεια και της Βάσως. Η σύντροφός του είχε ήδη μια κόρη η οποία αργότερα χάρισε στον Στέλιο Καζαντζίδη μια εγγονή, την οποία ο λατρεμένος τραγουδιστής υπεραγαπούσε και της έδωσε όλη την φροντίδα και την στοργή που είχε βαθιά μέσα του, κουβαλώντας όλα αυτά τα χρόνια την πίκρα για την προσωπική περιπέτειά του.