Μεταξύ τους κι ένας Έλληνας: 4 γνωστοί αθλητές που έγιναν διαβόητοι δολοφόνοι σοκάροντας τους πάντες
Βρείτε μας στο

Μερικά από τα εγκλήματα που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη βρέθηκαν να έχουν πρωταγωνιστές τρανταχτά ονόματα του αθλητισμού. Ορισμένα από αυτά αναστάτωσαν τις τοπικές κοινωνίες, ενώ κάποια άλλα απέκτησαν παγκόσμιο ενδιαφέρον τόσο χάρη στους διάσημους εμπλεκομένους όσο και λόγω της αγριότητάς τους.

Θύματα που βρήκαν τραγικό θάνατο, μυστικά και πολύ σκληρές φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, συνθέτουν το πορτραίτο μερικών από τους πιο διαβόητους δολοφόνους που διέπρεψαν στον χώρο αθλητισμού.

Ας θυμηθούμε τέσσερις τρανταχτές υποθέσεις δολοφονιών που μνημονεύονται μέχρι σήμερα. Ανάμεσά τους και μία ελληνική που απασχόλησε τη χώρα μας…

Άαρον Ερνάντες & Οντίν Λόιντ (1985 – 2013)

Μια ιστορία που τα έχει όλα: Κρυφά πάθη, φόβο, εκτόνωση θυμού και ως επίλογο τον θάνατο.

Ήταν 17 Ιουνίου του 2013 όταν ο διάσημος παίκτης ράγκμπι Οντίν Λόιντ έπεφτε νεκρός σε χώρο πάρκινγκ στη Μασαχουσέτη έχοντας χτυπηθεί από πλήθος σφαιρών. Οι σφαίρες που βγήκαν από το κορμί του ήταν 6, τα τραύματα από αυτές, πολλά περισσότερα.

Στο σημείο βρέθηκαν ο συναθλητής και φίλος του, Άαρον Ερνάντες, ο οποίος διέπρεψε στην ομάδα ράκμπι Νιου Ίγκλαντ Πάτριοτς, αλλά και δύο ακόμα άτομα, οι Έρνεστ Ουάλας και Κάρλος Ορτίς.

Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;

 


Η αστυνομία συνέλαβε τον 25χρονο τότε Ερνάντεζ, εννέα ημέρες αργότερα και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για φόνο πρώτου βαθμού. Οι συνήγοροι υπεράσπισής του υποστήριξαν πως ο πελάτης τους ναι μεν βρισκόταν στο σημείο, αλλά το έγκλημα διέπραξαν οι δύο άλλοι άντρες που ήταν μαζί του.

Το θύμα διατηρούσε δεσμό με την αδερφή της αρραβωνιαστικιάς του Ερνάντες, γι’ αυτό και η αστυνομία άρχισε αμέσως να ερευνά τις βαθύτερες μεταξύ τους σχέσεις. Η αλήθεια ήταν ζήτημα χρόνου να βγει στη δημοσιότητα…

Τον Απρίλιο του 2015 το δικαστήριο -ύστερα από 7 μέρες δίκης- τον έκρινε ένοχο για φόνο πρώτο βαθμού και τον καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς αναστολή. Η μητέρα του ξέσπασε σε λυγμούς στο άκουσμα της ποινής, ενώ εκείνος από τη μεριά του, αντέδρασε με ψυχραιμία.


Η ποινή του, όμως, αποδείχθηκε δυσβάσταχτη για τον ίδιο…

Στις 18 Απριλίου του 2017, στα 28 του χρόνια, βρίσκεται νεκρός στο κελί του στις φυλακές «Souza Baranowski Correctional Center», έχοντας κρεμαστεί από το παράθυρό του χρησιμοποιώντας το σεντόνι του κρεβατιού του.

Σύμφωνα με τις Αρχές, πριν προβεί στο απονενοημένο διάβημα, είχε φροντίσει να «σφραγίσει» την πόρτα του κελιού του και να γεμίσει το πάτωμα με υγρό σαπούνι και σαμπουάν, προκειμένου να πετύχει τον θάνατό του ακόμα κι αν κάποια στιγμή δείλιαζε. Είχε αφήσει τρία σημειώματα αυτοκτονίας, τα οποία είχε τοποθετήσει δίπλα στη Βίβλο που κρατούσε στο κελί του.

Μέρες μετά, οι φήμες θέλουν τον Ερνάντεζ να έχει δολοφονήσει εν ψυχρώ τον φίλο του για να κρύψει το γεγονός πως ήταν bisexual. Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα και τις μαρτυρίες των άλλων δύο κατηγορουμένων, το θύμα είχε ανακαλύψει την ερωτική σχέση του Άαρον με κάποιον άνδρα και σχολίαζε περιπαικτικά τις σ$ξουαλικές του προτιμήσεις…

H ιστορία του κέρδισε τη δική της θέση στη βιβλιοθήκη του Netflix:


Όσκαρ Πιστόριους & Ρίβα Στίνκαμπ (1983 – 2013)

Φεβρουάριος του 2013, ξημερώματα της ημέρας των ερωτευμένων, Πρετόρια. Η αστυνομία δέχεται κλήσεις από τους ένοικους ενός οικιακού συγκροτήματος στην περιοχή «Silver Lake», γείτονες του θρυλικού Νοτιαφρικάνου Παραολυμπιονίκη, Όσκαρ Πιστόριους.


Οι μαρτυρίες κάνουν λόγο για τέσσερις πυροβολισμούς και λίγες ώρες αργότερα η κοινή γνώμη συγκλονίζεται όταν διαπιστώνεται ότι οι σφαίρες αυτές έριξαν νεκρή τη σύντροφό του, Ρίβα Στίνκαμπ, από το όπλο του ίδιου του αθλητή.

Όταν οι αστυνομικοί φτάνουν στον τόπο του εγκλήματος, το 29χρονο μοντέλο κείτεται νεκρό στο πάτωμα του μπάνιου, μέσα σε μια λίμνη αίματος. Το σώμα της είναι καλυμμένο από πετσέτες και πλαστικές σακούλες, τις οποίες ο Πιστόριους χρησιμοποίησε μαζί με την κόρη του ιδιοκτήτη του σπιτιού για να σταματήσουν την αιμορραγία.

Όπως αποδείχθηκε, ο ίδιος είχε πυροβολήσει τη σύντροφό του έξω από την κλειδωμένη πόρτα του μπάνιου όπου εκείνη είχε καταφύγει για να ξεφύγει από την οργή και τα ξεσπάσματά του.


Ο θάνατός της ήταν σχεδόν ακαριαίος, ενώ ελάχιστοι πίστεψαν πως πράγματι ο δολοφόνος της την είχε περάσει για διαρρήκτη. Οι συγγενείς της υποστήριξαν πως είδαν το σώμα της πριν την αποτέφρωση, με τα τραύματα από το ρόπαλο του κρίκετ και τις σφαίρες του Πιστόριους να είναι ορατά.


Στις 3 Δεκεμβρίου 2015 ο Πιστόριους κρίθηκε ένοχος για τον φόνο της Ρίβα. Καταδικάστηκε σε μόλις 6 (!) χρόνια για το έγκλημά του.

Ο. Τζ. Σίμπσον & Νικόλ Μπράουν Σίμπσον (1959 – 1994)

Η δολοφονία της Νικόλ Μπράουν Σίμπσον -πρώην συζύγου του Ο. Τζ. Σίμπσον, θρύλου του αμερικανικού ποδοσφαίρου- αποτέλεσε την αθλητική δίκη του αιώνα και έκανε την καριέρα του Ρόμπερτ Καρντάσιαν, πατέρα της Κιμ, της Κλόε και της Κόρτνεϊ, να απογειωθεί.

Ο Αμερικανός ποδοσφαιριστής Ο. Τζ. Σίμπσον κατηγορήθηκε το 1994 για τη δολοφονία της πρώην συζύγου του και του τότε συντρόφου της, Ρόναλντ Γκόλντμαν, οι οποίοι βρέθηκαν κατακρεουργημένοι στις 13 Ιουνίου, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, έξω από το σπίτι της Νικόλ Μπράουν στο Μπρέντγουντ του δυτικού Λος Άντζελες. Ο επικρατέστερος ύποπτος της διπλής ανθρωποκτονίας δεν ήταν άλλος από τον πατέρα των παιδιών της 35χρονης Μπράουν, Ο. Τζ. Σίμπσον, από τον οποίο ή ίδια είχε χωρίσει δύο χρόνια πριν, το 1992, ύστερα από 7 χρόνια γάμου.


Ο Σίμπσον φάνηκε να έχει ιδιαίτερη μεταχείριση, καθώς υπήρξε το αγαπημένο παιδί των ΗΠΑ όντας ένας από τους πιο διάσημους ποδοσφαιριστές. Πλούσιος, επιτυχημένος και… νονός της Κιμ, κατάφερε χάρη σε ένα γάντι (!) να «ξελασπώσει» εύκολα, να γλιτώσει τις κατηγορίες για φόνο και να συνεχίσει την γεμάτη παραπτώματα ζωή του, με το μπαμπά της διασημότερης εκ των Καρντάσιαν να βγαίνει τρομερά ωφελημένος από αυτή την ιστορία σε προσωπικό, επαγγελματικό και -κυρίως- οικονομικό επίπεδο.

Παρά τις ενδείξεις, ο Σίμπσον απαλλάχθηκε τελικά λόγω αμφιβολιών. Για πολλούς, τα χρήματα του απέκτησε ο Καρντάσιαν ήταν βαμμένα με το αίμα της Νικόλ Μπράουν, καθώς μετά την αθώωσή του ο ίδιος ο Σίμπσον άφηνε να εννοηθεί ευθαρσώς ότι σκότωσε τη σύζυγό του.


Δε δίστασε μάλιστα να κυκλοφορήσει ένα βιβλίο με τίτλο «If I Did It: Confessions of the Killer» (Αν το είχα κάνει: Εξομολογήσεις ενός Δολοφόνου), εξαγριώνοντας τους συγγενείς και τους φίλους της πρώην συζύγου του.

Βασίλης Τσαγκάρης – Μάριος Λουκόπουλος (1970 – 2017)

Την Ελλάδα συντάραξε η υπόθεση δολοφονίας του 47χρονου επιχειρηματία Μάριου Λουκόπουλου, ο οποίος εκτελέστηκε εν ψυχρώ μέσα στο πρακτορείο ΟΠΑΠ του 39χρονου Παραολυμπιονίκη Βασίλη Τσαγκάρη, ο οποίος είχε διακριθεί στο παρελθόν στην κολύμβηση, με την Εθνική Ομάδα.

Το στυγερό έγκλημα έλαβε χώρα στο Μοσχάτο, στη συμβολή των οδών Μακρυγιάννη και Ποσειδώνος, με τους γείτονες να καλούν την αστυνομία έχοντας ακούσει αργά τη νύχτα της 23ης Μαρτίου πυροβολισμούς μέσα στο πρακτορείο του 39χρονου.

Η αστυνομία έσπευσε στο σημείο μόνο και μόνο για να βρει την επιχείρηση του Τσαγκάρη κλειστή και… σφραγισμένη σα να μην έχει συμβεί το παραμικρό. Αρχικά, έγινε λόγος για ληστεία, ωστόσο η ενέργεια του δράστη να σφραγίσει το πρακτορείο και να εξαφανιστεί κίνησε υποψίες.

Η αστυνομία ξεκίνησε αμέσως τις έρευνες για τον εντοπισμό του. Ο ίδιος ομολόγησε την ενοχή του, περιέγραψε το πώς πυροβόλησε το θύμα και έκανε λόγο για «προσωπικές διαφορές». Οι έρευνες οδήγησαν στο συμπέρασμα πως το φονικό έγινε στην κυριολεξία για… τα μάτια μιας γυναίκας την οποία, όπως αποδείχτηκε, διεκδικούσαν και οι δύο.


Όπως έγινε γνωστό, το θύμα έσπευσε στο πρακτορείο του Βασίλη Τσαγκάρη προκειμένου να του ζητήσει τον λόγο για τη σχέση που εκείνος είχε συνάψει με την εν διαστάσει σύζυγό του. Πήρε μάλιστα μαζί του το όπλο του, με το οποίο ο Παραολυμπιονίκης κατέληξε να τον σκοτώσει.

Ο Λουκόπουλος είχε, σύμφωνα με μαρτυρίες, πάθος με τα όπλα, με τα οποία δε δίσταζε να ποζάρει και στις φωτογραφίες που αναρτούσε συνεχώς στη σελίδα του στο Facebook.

Το φονικό όπλο βρέθηκε δίπλα του, μέσα στο πρακτορείο…