Κωδικός «Απαγορευμένο μασάζ για VIP»: Το σκάνδαλο του "Viva Lain" που λίγο έλειψε να γκρεμίσει το ποδόσφαιρο
Βρείτε μας στο

Λίγο πριν το καλοκαίρι του 2002. Ένας τύπος μπαίνει σε club ερωτικών μασάζ στην πόλη του Τορίνο. Υποδύεται τον πελάτη και γεμίζει τα δωμάτια με μικροκάμερες και κοριούς. Τρεις μήνες αργότερα η αστυνομία κάνει έφοδο στο κτίριο και κάπως έτσι προκύπτει ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα όλων των εποχών στην Ιταλία. Ένα σκάνδαλο με (πάσης φύσεως) όργια και χρήση κοκαΐνης στο οποίο εμπλέκονται πολιτικοί, επιχειρηματίες και ποδοσφαιριστές.

Δεν μιλάμε για οποιοδήποτε μαγαζί, είναι το πιο γνωστό στην πόλη. Ένα μέρος πολυτελείας όπου συχνάζουν VIP και έχει ήδη αναπτύξει τη φήμη του. Το κανονικό του όνομα είναι ‘Viva Lain’, όμως κανείς δεν το λέει έτσι, το λένε ‘Bordello della Crocetta’, από την περιοχή του Τορίνο. «Μια όαση καλοπέρασης στο κέντρο της πόλης» όπως γράφει η πινακίδα στην πόρτα της οδού Orazio Antinori.

Κωδικός «Απαγορευμένο μασάζ για VIP»: Το σκάνδαλο του "Viva Lain" που λίγο έλειψε να γκρεμίσει το ποδόσφαιροΜέχρι εδώ, όλα καλά. Κανένας δεν μπορεί να κατηγορήσει κανέναν για το γεγονός πως θέλει να περάσει τον ελεύθερο χρόνο του σε ένα κέντρο χαλάρωσης. Όμως οι φήμες είναι όλο και περισσότερες. «Tο Viva Lain έχει στη βιτρίνα το μασάζ και στα ενδότερα προσφέρει αφειδώς σεξ και κοκαΐνη». Καθώς αυτές γίνονται πιο έντονες, η αστυνομία «φυτεύει» μέσα έναν δικό της και επί τρεις μήνες παρακολουθεί τον χώρο και μαζεύει στοιχεία.

Όταν οι Αρχές συγκεντρώνουν όσα χρειάζονται, τα δίνουν στον τότε Εισαγγελέα, Αντρεά Πανταλίνο, και εκείνος εκδίδει ένταλμα. Μια μέρα στα τέλη Ιουνίου, πραγματοποιείται έφοδος.

Κωδικός «Απαγορευμένο μασάζ για VIP»: Το σκάνδαλο του "Viva Lain" που λίγο έλειψε να γκρεμίσει το ποδόσφαιροΚαι όντως, ανάμεσα σε μαστίγια και άλλα σεξoυαλικά βοηθήματα, βρίσκουν ίχνη κοκαΐνης. Ατζέντες γεμάτες ονόματα, ραντεβού και τηλέφωνα κυρίων της υψηλής κοινωνίας, εργοστασιάρχες, αριστοκράτες, δικηγόροι, ηθοποιοί, πολιτικοί, άνθρωποι της showbiz, έχουν περάσει όλοι από εκεί. Ο τιμοκατάλογος του μαγαζιού που «έκοβε» ένα εκατ. τον χρόνο, περιελάμβανε υπηρεσίες για κάθε πορτοφόλι, από 60 έως και 400 ευρώ.

Οι εξελίξεις είναι άμεσες. Τα όσα βρέθηκαν στην Via Antinori, οδηγούν στη σύλληψη οκτώ ατόμων, πέντε για πορνεία και τριών για κατοχή ναρκωτικών. Όλοι τους αρνούνται τα πάντα, όμως τα video και οι καταγεγραμμένες συνομιλίες λένε την αλήθεια. Πολιτικοί και επιχειρηματίες την βγάζουν καθαρή, αφού, τουλάχιστον επίσημα, δεν υπάρχει κλήτευση για κατάθεση, όμως δεν παίζουν όλοι μπάλα στην ίδια κατηγορία.

Κωδικός «Απαγορευμένο μασάζ για VIP»: Το σκάνδαλο του "Viva Lain" που λίγο έλειψε να γκρεμίσει το ποδόσφαιρο

Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)

Πέντε παίκτες της Γιουβέντους, τέσσερις της Τορίνο, δύο της Ιντερ, δύο της Βερόνα, ένας της Κιέβο, ένας της Αταλάντα, ένας της Πιατσέντσα και ένας της Βενέτσια θα κάνουν μια επίσκεψη στο γραφείο του Εισαγγελέα. «Είναι απλά πελάτες όπως όλοι οι άλλοι, απλά πιο πλούσιοι, πιο όμορφοι και με ωραία σώματα» λέει θέλοντας να υποβιβάσει το θέμα η εργαζόμενη, Λορένα Μπέρτο, γνωστή και ως Σοφί, λόγω της ομοιότητας με την ηθοποιό, Σοφί Μαρσό.

Όμως η προσπάθειά της είναι καταδικασμένη να πέσει στο κενό αφού το θέμα κάθε άλλο παρά χωρίς να προκληθεί ντόρος περνάει. Το αντίθετο. Από την Εισαγγελία διαρρέουν άμεσα τα ονόματα παικτών και η «βόμβα» πυροδοτείται. Οι παίκτες της Γιουβέντους, Πάολο Μοντέρο, Ιγκόρ Τούντορ, Μαρκ Ιουλιάνο, Κριστιάν Τζενόνι, Νταβίντ Τρεζεγκέ, Εντγκαρ Ντάβιντς ήταν πελάτες του club [οι δύο τελευταίοι έμειναν τελικά εκτός έρευνας].

Την ίδια στιγμή, αποκαλύπτονται και οι Σιμόνε Βεργκασόλα και Αλέσιο Σκαρκίλι, της Τορίνο, όμως αυτό δεν συμβαίνει και με εκείνους της Ιντερ. «Τους προστατεύουν και σε αυτό, εμάς μας κατηγορούν ακόμη κι επειδή… πηδάμε» λέει ο τότε γενικός διευθυντής της Γιουβέντους, Λουτσιάνο Μότζι.

Κωδικός «Απαγορευμένο μασάζ για VIP»: Το σκάνδαλο του "Viva Lain" που λίγο έλειψε να γκρεμίσει το ποδόσφαιρο

Οι ποδοσφαιριστές αναγκάστηκαν να παραδεχθούν ότι μια στο τόσο περνούσαν από την Viva Lain, όμως αρνήθηκαν τα πάντα σχετικά με τη χρήση ναρκωτικών. Προφανώς, το αρνήθηκε και η κυρία που έτρεχε την επιχείρηση, η Τιτσιάνα Μαριτάνο, γνωστή και ως Titti. Η τελευταία το επόμενο διάστημα έκανε περατζάδα στα τηλεοπτικά show και έναν χρόνο αργότερα έβγαλε βιβλίο με τίτλο ‘Massaggi Proibiti’ [σ.σ. απαγορευμένα μασάζ].

Ήταν τέτοια η δημοσιότητα που πήρε το όλο σκηνικό, που η Τζέσικα Ρίτσο, εκ των πιο γνωστών πορνοστάρ της εποχής, εξέφρασε την επιθυμία να προσλάβει την Μαριτάνο στην εταιρεία της, όπως και το ενδιαφέρον για να ενημερωθεί σε βάθος για τους παίκτες, καθώς έμαθε ότι οι επιδόσεις τους ήταν επιπέδου… Champions League.

Στο πιθανότατα πιο ενδιαφέρον κεφάλαιο, όπως προκύπτει από τα δημοσιεύματα, η Τιτσιάνα «φωτογράφισε» κάμποσους από τους ποδοσφαιριστές. «Επιβήτορας», «ασταμάτητος», «ατζούρο», «θεϊκός» ήταν μερικά από τα ονόματα, όπως και το δίδυμο «Cip&Ciop» [Chip&Dale], οι οποίοι ήταν συμπαίκτες στο γήπεδο αλλά και στο bordello.

Κωδικός «Απαγορευμένο μασάζ για VIP»: Το σκάνδαλο του "Viva Lain" που λίγο έλειψε να γκρεμίσει το ποδόσφαιρο

«Το Viva Lain είχε μια υπέροχη ατμόσφαιρα, μας λείπει τόσο πολύ. Ήταν φιλία, διασκέδαση, αλληλεγγύη, όχι μόνο πληρωμένος έρωτας» λέει η Τιτσιάνα.

Στο βιβλίο αναφέρεται και η παρουσία ενός διαιτητή, πιθανότατα του πρώτου στην ιστορία που αποκαλύφθηκε ότι κάνει «όργια» με την κανονική σημασία της λέξης. Αν η ιστορία δεν είχε λάβει χώρα πριν 20 χρόνια αλλά σήμερα, η ιταλική αστυνομία θα έβλεπε την δραστηριότητά του στο VAR…