Μέσα στη Φιλαδέλφεια: Το ατόπημα της Καρέζη στο ματς της ΑΕΚ που παραλίγο να προκαλέσει το λιντσάρισμα του Κωνσταντάρα
Βρείτε μας στο

Ελάχιστοι ήταν εκείνοι που δεν γνώριζαν το πάθος του Λάμπρου Κωνσταντάρα για το ποδόσφαιρο. Ο σπουδαίος ηθοποιός που είχε παίξει και μπάλα στα νιάτα του στην ΑΕΚ, ήταν τόσο… κολλημένος με το τόπι που κατά καιρούς του είχαν συμβεί πολλά ευτράπελα, με το… χουνέρι που του έκανε κάποτε η Τζένη Καρέζη μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια να ξεχωρίζει!

Ο αστικός θρύλος θέλει τον Λάμπρο Κωνσταντάρα τόσο φανατικό με το ποδόσφαιρο που όταν συνέπιπτε κάποιο ματς της αγαπημένης του ΑΕΚ με θεατρική παράσταση, είχε πάνω στο σανίδι τρανζίστορ κρυμμένο κάτω από τα ρούχα του ή σε άλλο σημείο του σκηνικού ώστε να ακούει την εξέλιξη του αγώνα στα… μουλωχτά. Άλλοι υποστηρίζουν ότι συχνά κατέφευγε στη λύση του υποβολέα, όχι για να του υπενθυμίζει τα λόγια του, αλλά για να τον ενημερώνει για την εξέλιξη του σκορ.

Μέσα στη Φιλαδέλφεια: Το ατόπημα της Καρέζη στο ματς της ΑΕΚ που παραλίγο να προκαλέσει το λιντσάρισμα του Κωνσταντάρα

Όταν, βέβαια, δεν υπήρχαν επαγγελματικές υποχρεώσεις, ανηφόριζε για τη Νέα Φιλαδέλφεια και παρακολουθούσε τους αγώνες από κοντά. Άλλωστε οι φίλοι της Ένωσης τον αναγνώριζαν και αυτό ήταν κάτι που τον ευχαριστούσε ιδιαίτερα. Συχνά πήγαινε μόνος, χωρίς παρέα και κάποτε θέλησε να βάλει στο… κόλπο και άλλους συνάδελφούς του, κάνοντας το λάθος (όπως αποδείχτηκε) να δοκιμάσει με την Τζένη Καρέζη η οποία ήταν εντελώς άσχετη από ποδόσφαιρο.

Έτσι, θέλησε να την… μυήσει με πλάγιο τρόπο, ζητώντας από τον γιο του Δημήτρη που ήταν Ολυμπιακός, να την συνοδεύσει σε ένα ματς. Και για να ζήσει μια πραγματικά ξεχωριστή πρώτη εμπειρία σε γήπεδο, τελικά επιλέχθηκε να γίνει αυτό σε ένα σπουδαίο παιχνίδι με αντίπαλο την θρυλική Μίλαν, το πρώτο που έδωσε ποτέ ελληνική ομάδα σε ευρωπαϊκή διοργάνωση το 1959!

Έδωσε, λοιπόν, στον 13χρονο τότε γιο του 400 δραχμές και εισιτήρια σε πολύ καλές θέσεις, ζητώντας του να μην αφήσει την Τζένη Καρέζη και έναν φίλο της που αποδείχθηκε ότι ήταν ο Ιάκωβος Καμπανέλης (!) να πληρώσουν τίποτα και να κάνει τα πάντα ώστε να απολαύσουν το «βάπτισμα του πυρός». Παράλληλα, έργο του νεαρού ήταν και να εξηγήσει κατά την διάρκεια του αγώνα τα βασικά του σπορ και στην αρχή όλα έδειχναν να πηγαίνουν εξαιρετικά.

Μέσα στη Φιλαδέλφεια: Το ατόπημα της Καρέζη στο ματς της ΑΕΚ που παραλίγο να προκαλέσει το λιντσάρισμα του Κωνσταντάρα

Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι "χρυσός"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι «χρυσός»

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού που μοιράζονταν την ίδια εξέδρα χάρηκαν και ικανοποιήθηκαν με την παρουσία των διασημοτήτων δίπλα τους. Καθώς όμως πλησίαζε η ώρα του ματς και η αγωνία κορυφωνόταν, σταδιακά το κλίμα άρχισε να αλλάζει. Χώρος για αστειάκια, γελάκια και συνεχόμενες ερωτήσεις για το πόσοι παίζουν, πού σκοράρουν, τι είναι οφσάιντ, εμείς με ποιους είμαστε και άλλα τέτοια… χαριτωμένα, δεν υπήρχε.

Όσο περνούσε η ώρα και το παιχνίδι εξελισσόταν σε ντέρμπι (έληξε τελικά 2-2) τα πνεύματα άναψαν και ειδικά ορισμένες αναφορές στον Παναθηναϊκό από τους… αδαείς ξεχείλισαν το ποτήρι, με κάμποσους οπαδούς να εκφράζουν (έντονα αλλά κόσμια) την δυσαρέσκειά τους.

Στο βιβλίο του «Λάμπρος Κωνσταντάρας με τα δικά μου μάτια», ο Δημήτρης περιγράφει χαρακτηριστικά: «Δεν έφριξα μόνο εγώ. Όλη η σειρά που καθόμασταν, αφού στην αρχή διασκέδασε με τις αθώες και καλοσυνάτες απορίες της Τζένης, στη συνέχεια αγανάκτησε από τις συνεχόμενες ερωτήσεις της και μάλιστα την ώρα που το παιχνίδι άρχισε να ανάβει. Στο ημίχρονο 2-3 κύριοι Ολυμπιακοί έκαναν μια προσέγγιση του στιλ ‘’Η δεσποινίς Τζενούλα μας δεν ξέρει και πολλά από μπάλα ε; Δεσποινίς θα καθίσετε και στο δεύτερο μέρος’’»;

Μέσα στη Φιλαδέλφεια: Το ατόπημα της Καρέζη στο ματς της ΑΕΚ που παραλίγο να προκαλέσει το λιντσάρισμα του Κωνσταντάρα

Μετά τη λήξη του αγώνα η Καρέζη ήταν στον… κόσμο της, περιχαρής με τα 4 γκολ, την ίδια ώρα που οι υπόλοιποι είχαν μια κάποια απογοήτευση, αλλά όταν ο Δημήτρης Κωνσταντάρας επέστρεψε σπίτι δεν μετέφερε στον πατέρα του το… φιάσκο. Μιλώντας με την συνάδελφό του στο τηλέφωνο την άκουσε ενθουσιασμένη να του ζητάει κι άλλο κι έτσι μερικές ημέρες αργότερα, οι δυο τους πήγαν μαζί στη Νέα Φιλαδέλφεια για ματς της ΑΕΚ.

Το τι ακριβώς συνέβη εκεί δεν έγινε ποτέ γνωστό, μπορούμε όμως να πάρουμε μια πολύ καλή ιδέα από τα όσα μετέφερε ο Δημήτρης Κωνσταντάρας. Το βράδυ της Κυριακής, ανάμεσα στις δύο προγραμματισμένες παραστάσεις στο θέατρο όπου έπαιζε, ο Λάμπρος πήρε τηλέφωνο τον γιο του. Με το κλασικό ύφος που μάθαμε μέσα από τις ταινίες του τον… στόλισα κανονικά για το πρωτοφανές χουνέρι. «Ρε κωλόπαιδο γιατί με άφησες να γίνω ρεζίλι; Γιατί δεν μου είπες τι θα τράβαγα; Ρε σκατόπαιδο το ξέρεις ότι θα με αποβάλλουνε δια βίου από το γήπεδο. Ρε συ έφαγε γκολ η ΑΕΚ και αυτή πετάχτηκε και πανηγύριζε και φώναζε! Τι μου έκανες; Γιατί δεν μου το είπες;», παραπονέθηκε ο πατέρας του ο οποίος απέφυγε το… λιντσάρισμα και φυσικά δεν σταμάτησε να πηγαίνει στο γήπεδο, προσέχοντας όμως να αποφεύγει ανάλογα πειράματα με… άσχετους!