«Εγώ το μουλάρι, το αγάπησα. Εσύ τι αγάπησες, το τανκ;»: Οι δύο θρύλοι του ελληνικού τραγουδιού που παρουσιάστηκαν μαζί στο στρατό 
Βρείτε μας στο

Αν και τους χώριζαν λίγα (είναι αλήθεια) χρόνια και ακολούθησαν εξίσου υπέροχα –όπως αποδείχτηκε- αλλά διαφορετικά μουσικά μονοπάτια, Βασίλης Παπακωνσταντίνου και Δημήτρης Μητροπάνος είχαν κι ένα κοινό σημείο, ανάμεσα σε άλλα.

Και αυτό δεν είναι άλλο από την κοινή θητεία τους στο στρατό, τουλάχιστον για ένα διάστημα. Βέβαια οι δύο πολύ σπουδαίοι καλλιτέχνες είχαν δύο χρόνια διαφορά αφού ο αείμνηστος Δημήτρης Μητροπάνος γεννήθηκε στις 2 Απριλίου 1948 στα Τρίκαλα, ενώ ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στις 21 Ιουνίου 1950 στην Αρκαδία.

Ωστόσο παρά την διετία που τους χώριζε, παρουσιάστηκαν μαζί στον στρατό για να εκπληρώσουν τις στρατιωτικές υποχρεώσεις τους, αφού ο Μητροπάνος είχε πάρει νωρίτερα αναβολή, όπως συμβαίνει πολύ συχνά με τους περισσότερους.

Μάλιστα παρουσιάστηκαν στο στρατόπεδο της Τρίπολης, πόλη που βρίσκεται πολύ κοντά στο χωριό Βαστας στο οποίο γεννήθηκε ο Παπακωνσταντίνου που από αυτή την άποψη ήταν τυχερός, σε σχέση με τον Μητροπάνο.

Τα προβλήματα, πάντως, που είχε να αντιμετωπίσει ο σπουδαίος λαϊκός ερμηνευτής κατά την διάρκεια της θητείας του δεν είχαν να κάνουν μόνο με αυτά της απόστασης του κέντρου από την γενέτειρά του. Άλλωστε εκείνη την εποχή της πόλωσης και του μίσους με πολιτικά κίνητρα, το «πρόβλημα» ήταν οι πεποιθήσεις του καθενός.

Ο Μητροπάνος προερχόταν από αριστερή οικογένεια, γεγονός που έπαιξε τον ρόλο του μόλις στην Τρίπολη έφτασαν τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων που μαρτυρούσαν τα «πιστεύω» του.

Στην Τρίπολη, λοιπόν, συναντήθηκε και γνωρίστηκε προσωπικά με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου ο οποίος είχε δηλώσει μουσικός και μάλιστα κιθαρίστας, αλλά παρά αυτό το γεγονός, δεν βρέθηκε στην ΑΣΔΕΝ όπως θα μπορούσε, αλλά στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας, με ειδικότητα στα τανκς!

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Την ίδια ειδικότητα αρχικά είχε λάβει και ο Δημήτρης Μητροπάνος, αλλά όταν έγινε γνωστό το αριστερό υπόβαθρό του, ήρθε άμεσα η μετάταξη στα… μουλάρια, που υπήρχαν ακόμη στον Ελληνικό Στρατό!

Γνωστός για το χιούμορ του, τουλάχιστον στον κλειστό κύκλο των φίλων του, ο Μητροπάνος συνήθιζε να πειράζει τον Παπακωνσταντίνου. Μάλιστα σε συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου και στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» είχε πει χαρακτηριστικά: «Ο Μητροπάνος μου είχε πει τότε εγώ το μουλάρι θα το αγαπήσω, εγώ το τανκς τι να αγαπήσω; Μαύρα χρόνια…».