Πάθος και απόγνωση: Η παγκοσμίως διάσημη Γαλλίδα τραγουδίστρια που έλιωνε σαν κεράκι για τον Χορν

Η επιστολή που δημοπρατήθηκε είναι άκρως αποκαλυπτική.

Γνωστός στο ευρύ κοινό για την υποκριτική του δεινότητα, τόσο στο θέατρο όσο και στον κινηματογράφο, ο Δημήτρης Χορν ήταν ένας άνθρωπος που με τον χαρακτήρα και την κουλτούρα του, δεν άφηνε ασυγκίνητο κανέναν. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, ότι ακόμα και σήμερα, 25 χρόνια μετά τον θάνατό του, το όνομά του κουβαλάει ακόμα τον μύθο.

Ο Δημήτρης Χορν όμως δεν έμεινε γνωστός  μόνο για το πηγαίο ταλέντο του σαν ηθοποιός, αλλά και για τις πολλές του επιτυχίες στο αντίθετο φύλλο.

Μια από τις πολλές κατακτήσεις του Δημήτρη Χορν, ήταν και η παγκοσμίου φήμης γαλλίδα ερμηνεύτρια, Εντίθ Πιάφ. 

Στις 18 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους, η Εντίθ Πιάφ θα κάνει μια sold-out εμφάνιση στο θέατρο Κοτοπούλη, στην Αθήνα, όπου είχε συναντηθεί με τον Χορν. Εκείνη την εποχή ο Έλληνας ηθοποιός ήταν μόλις 25 ετών, ενώ η Πιαφ 31. Έκτοτε, η γαλλίδα τραγουδίστρια ερωτεύτηκε τον Δημήτρη Χορν και άρχισε να του γράφει μετά την επιστροφή της στο Παρίσι.

Σε επιστολή της με ημερομηνία δυο ημέρες αργότερα, 20 Σεπτεμβρίου 1946, η Πιαφ αναφέρει.

«Σ’ αγαπώ όπως δεν αγάπησα ποτέ κανέναν, Τάκη, μη μου πληγώσεις την καρδιά! Μπορεί να έρθεις στο Παρίσι με την Ειρήνη, αλλά μάλλον δεν το βλέπω, έτσι θα έρθω εγώ κοντά σου το Νοέμβριο, κανείς στον κόσμο δε θα με εμποδίσει να έρθω στην Αθήνα, όμως αυτό που πρέπει να κάνεις χωρίς δισταγμό είναι να έρθεις στην Αμερική το Δεκέμβριο, έτσι θα ξανασμίξουμε εκεί και από κει ελπίζω να σε φέρω στο Παρίσι, που όταν το γνωρίσεις θα το αγαπήσεις όσο κι εγώ, αν πας στο Λονδίνο μετά την Αμερική θα πάω κι εγώ, θα ‘θελα να ζω πολύ κοντά σου, νομίζω πως θα μπορούσα να σε κάνω ευτυχισμένο και πιστεύω επίσης πως σε καταλαβαίνω πολύ καλά. Ξέρω πως είμαι ικανή να τα παρατήσω όλα για σένα».

Επιπλέον, στις 13 Νοεμβρίου του ίδιου έτους, η Πιαφ στέλνει το εξής τηλεγράφημα προς τον Χορν «Αν μπορείς γράψε μου στο όνομα κυρία Μπιγκάρ, στην οδό Μπερί 26. Μην βάλεις το όνομά μου στη διεύθυνση».

Πράγματι, όπως ο ίδιος ο Χορν ομολογεί στη βιογραφία του, στον Φρίξο Ηλιάδη, είχε συναντήσει το 1946 την Εντίθ Πιαφ στο Μαϊάμι, χωρίς ωστόσο να λέει κάτι περισσότερο για αυτό. «Ναι, το 1946 πήγα και την άκουσα στο Μαϊάμι όπου τραγουδούσε. Της είχα μεγάλο θαυμασμό. Τίποτε άλλο» λέει ο Χορν, ενώ δεν είναι γνωστό εάν ο ίδιος απάντησε στην επιστολή που είχε λάβει τον Σεπτέμβριο από το «σπουργίτι» όπως αποκαλούσαν την Πιαφ.

Πάντως, το πιο πιθανό είναι ο έρωτας να έμεινε ανεκπλήρωτος, εάν πιστέψουμε και τα όσα είπε ο ίδιος ο Δημήτρης Χορν. Επίσης,  ο Έλληνας ηθοποιός ήταν παντρεμένος από το 1942 με τη Ρίτα Φιλίππου, κόρη αστικής οικογένειας επιπλοποιών της εποχής.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη επιστολή δημοπρατήθηκε φτάνοντας μάλιστα το ποσό των 1.500 ευρώ.