Τον καταλαβαίνεις μόνο άμα στο πουν: Ο «βασιλιάς του ερωτικού κινηματογράφου» έπαιζε κάποτε πλάι σε Χορν και Βασιλειάδου 
Βρείτε μας στο

Μπορεί σήμερα να θεωρείται (και να είναι) ο απόλυτος βασιλιάς του ερωτικού κινηματογράφου στην Ελλάδα, αλλά ο Κώστας Γκουσγκούνης ξεκίνησε την καριέρα του στην Έβδομη Τέχνη με πολύ διαφορετικούς ρόλους και σε ταινίες με πολύ διαφορετικό ύφος από αυτό που τον μάθαμε.

Από νεαρή ηλικία ο γεννημένος στις 21 Μαρτίου 1931 Γκουσγκούνης, βρέθηκε στην Αθήνα να συνεχίζει την δουλειά που ουσιαστικά έμαθε δίπλα στον πατέρα του ως φωτογράφος, ανοίγοντας το δικό του μαγαζί.

Τον καταλαβαίνεις μόνο άμα στο πουν: Ο «βασιλιάς του ερωτικού κινηματογράφου» έπαιζε κάποτε πλάι σε Χορν και Βασιλειάδου 

Ενδιαφερόταν ήδη από τότε, όμως, για τον κινηματογράφο, χωρίς ίσως και ο ίδιος τότε να είχε την παραμικρή ιδέα ότι τελικά όταν θα έκανε καριέρα, τα ρούχα δεν θα ήταν και τόσο απαραίτητο αξεσουάρ… Ως κομπάρσος, μάλιστα, συμμετείχε την δεκαετία του 1950 σε ορισμένες παραγωγές, μερικές εκ των οποίων μάλιστα είναι και πολύ γνωστές.

Αυτό συνέβη από το 1952 έως το 1958, όταν και τον συναντάμε σε φιλμ όπως «Η αγνή του λιμανιού» και «Ο λεφτάς», ενώ χαρακτηριστική είναι η παρουσία του και στην μεγάλη επιτυχία «Η θεία από το Σικάγο», στο πλευρό της Γεωργίας Βασιλειάδου ή μάλλον πίσω από αυτήν, όπως φαίνεται και στην παρακάτω φωτογραφία!

Τον καταλαβαίνεις μόνο άμα στο πουν: Ο «βασιλιάς του ερωτικού κινηματογράφου» έπαιζε κάποτε πλάι σε Χορν και Βασιλειάδου 

Ωστόσο ο πιο… χαρακτηριστικός (προφανώς μη ερωτικός) ρόλος είναι στην σπουδαία ταινία «Μια ζωή την έχουμε» όταν εμφανίζεται κυριολεκτικά αγνώριστος! Πρώτα από όλα είναι ντυμένος (!), δεύτερον έχει μαλλιά καθώς είναι τότε στα 27 χρόνια του, ενώ δεν πετά και καμία από τις γνωστές φαρμακερές ατάκες του. Είναι ο ταπεινός καφετζής που σερβίρει τον Δημήτρη Χορν, ο οποίος την ίδια ώρα δεν τον προσέχει καν, έτσι πνιγμένος όπως είναι στους υπολογισμούς του για να βρει από πού προκύπτει το περίφημο πλεόνασμα που είναι και το αντικείμενο της υπόθεσης του φιλμ! Τουλάχιστον πάντως για μία και μόνη φορά, παίζει ρόλο στον οποίο μιλάει κανονικά!

«Δολοφονείται» καθημερινά: Η μοναδική λέξη στην οποία οι μισοί Έλληνες κάνουν 2 ορθογραφικά λάθη
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Δολοφονείται» καθημερινά: Η μοναδική λέξη στην οποία οι μισοί Έλληνες κάνουν 2 ορθογραφικά λάθη

Εκείνο που πάντως δεν είναι ευρέως γνωστό είναι το γεγονός ότι ο Κώστας Γκουσγκούνης έπαιξε και στην τηλεόραση και μάλιστα ενώ ήδη είχε αρχίσει να γυρίζει ταινίες αισθησιακές! Για την ακρίβεια πήρε μέρος σε μια από τις πλέον αγαπημένες σειρές στα μέσα της δεκαετίας του 1970μ συμμετέχοντας στα 6 πρώτα επεισόδια του σίριαλ «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται» το οποίο καθήλωσε το τηλεοπτικό κοινό.

Εκεί υποδύεται τον σεϊζη, δηλαδή του υπασπιστή του Τούρκου Αγά, ο οποίος θρηνεί όταν ανακαλύπτει ότι κάποιος είχε σκοτώσει το αγαπημένο του γιουσουφάκι. Η Ελένη Αργυρίου ως οικονόμος βρίσκει τα ματωμένα ρούχα του Γκουσγκούνη τα οποία μαρτυρούν ότι το παιδί έφυγε από τα δικά του χέρια και ο θάνατος είναι η αναπόφευκτη τιμωρία που βάζει τέλος στην ζωή του χαρακτήρα, αλλά και το πέρασμα του ηθοποιού από την σειρά…