Τα ρίσκαρε όλα για να δείξει πως έχει δίκιο: Ο εφευρέτης που θυσίασε την ζωή του σε μια «βουτιά θανάτου» (Vid)
Βρείτε μας στο

Υπάρχουν πολλά πράγματα τα οποία σήμερα μπορεί να μας φαίνονται συνηθισμένα και δεδομένα, σίγουρα όμως δεν ήταν πάντα έτσι. Ένα από αυτά είναι και το BASE jump που στις μέρες μας μπορεί να είναι αυτονόητη η χρήση αλεξίπτωτου και η κατάλληλη εξάρτηση για να επιτευχθεί, πόσοι όμως από εμάς έχουμε αναρωτηθεί για τις απαρχές του;

Το πρώτο καταγεγραμμένο BASE jump ή άλμα με αλεξίπτωτο από σταθερή βάση στο κενό, όπως επικράτησε αργότερα, σημειώθηκε στις 4 Φεβρουαρίου 1912 από τον ράφτη στο επάγγελμα, αυστριακό στην καταγωγή Φράντς Ρέιχελτ που πήδηξε από τον Πύργο του Άιφελ, οχι με κάποιο ειδικό εξοπλισμό αλλά με μια στολή που είχε δημιουργήσει ο ίδιος.

Παρόλο που ο ίδιος ο Ρέιχελτ είχε ενημερώσει τις Αρχές του Παρισιού οτι επρόκειτο να δοκιμάσει τη στολή που είχε δημιουργήσει σε μία κούκλα, ωστόσο όταν ανέβηκε στην κορφή του πύργου είπε ότι θα τη φορούσε και θα πηδούσε ο ίδιος.

Εκείνο που είχε κάνει ήταν να προσαρμόσει ένα αλεξίπτωτο που θα άνοιγε όταν άνοιγε τα χέρια του εντελώς κάθετα σε σχέση με τον κόρμο του, σχηματίζοντας ουσιαστικά έναν σταυρό. Όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, η εφεύρεσή του δεν λειτούργησε όπως είχε υπολογίσει ο ίδιος.

Το παράτολμο πείραμα του Αυστριακού είχαν σπεύσει να το παρακολουθήσουν και να το καταγράψουν 30 δημοσιογράφοι και δύο κινηματογραφιστές.

Σύμφωνα με όσους ήταν παρόντες, το σώμα του Αυστριακού ήταν μια «άμορφη διαλυμμένη μάζα», ενώ η νεκροψία έδειξε πως ο ίδιος είχε χάσει τη ζωή του πριν την πτώση από καρδιακή ανακοπή.

 

Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)