«Σβήστηκε» σε μια στιγμή: «Ο πιο διάσημος αγνοούμενος του YouTube» στοιχειώνει κόσμο μέχρι και σήμερα (Vid)
Βρείτε μας στο

Ένα θέμα που πάντα τραβάει το ενδιαφέρον όλων μας, είναι οι ιστορίες μυστηρίου. Από τη φύση τους, γεγονότα που δεν μπορούν να εξηγηθούν λογικά, προκαλούν όλο και μεγαλύτερα ερωτήμα και, όπως είναι λογικό όλο και μεγαλύτερη δημοσιότητα.

Μια τέτοια ιστορία αφορά την εξαφάνιση ενός Γερμανού τουρίστα στη Βάρνα της Βουλγαρίας το 2014. Συγκεκριμένα, ο Λαρς Μίττανκ, ένας 28χρονος Βερολινέζος βρισκόταν μαζί με την παρέα του για διακοπές στην Ανατολική Ευρώπη, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει δώσει κανένα σημάδι ζωής, υποβάλλοντας  έκτοτε την οικογένειά του σε μια πραγματική Οδύσσεια.

Παράλληλα, ο ίδιος έχει κερδίσει τον τίτλο του «πιο διάσημου αγνοούμενου του διαδικτύου», αφού μέρος της εξαφάνισής του αποτυπώθηκε από τις κάμερες του αεροδρομίου της Βάρνας, λίγο πριν τα ίχνη του εξαφανιστούν από προσώπου γης.

Όλα ξεκίνησαν στις 30 Ιουνίου 2014, όταν ο Λάρς Μίττανκ με μια παρέα αποφάσισαν να περάσουν τις διακοπές τους στο θέρετρο Golden Sands της Βουλγαρίας. Η προγραμματισμένη διαμονή τους ήταν μια εβδομάδα και τα εισιτήρια της επιστροφής κλεισμένα για τις 7 Ιουλίου 2014.

Στις 6 Ιουλίου, μια ημέρα πριν την επιστροφή του στη Γερμανία, ο Λάρς είχε πάει με την παρέα του να παρακολουθήσει έναν ποδοσφαιρικό αγώνα της αγαπημένης του ομάδας μαζί με την παρέα του, όπου μετά από καυγά που είχε με συμπατριώτη του, τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι.

Έκτοτε, η συμπεριφορά του Γερμανού άλλαξε όπως μαρτυρούν τόσο οι φίλοι του που ήταν μαζί του, όσο και η μητέρα του με την οποία μίλησε αρκετές φορές.

Συγκεκριμένα, μετά το συμβάν του τσακωμού που είχε, επισκέφθηκε γιατρό ο οποίος του είπε πως έχει υποστεί σοβαρή ζημιά στο τύμπανο του αυτιού του, του χορήγησε αντιβίωση και στου συνέστησε να μην ταξιδέψει την επόμενη ημέρα αλλά να μείνει μερικές ημέρες ακόμη ούτως ώστε να αναρρώσει.

κροκάδα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Ρισκάραμε… σαλμονέλα: Τα γλυκό της παιδικής μας ηλικίας που πλέον κανείς δεν τολμά να δώσει στο παιδί του

Η αλλαγή στη συμπεριφορά του νεαρού εκδηλώθηκε αμέσως, αφού τo ίδιο βράδυ πήγε με τους φίλους του σε εστιατόριο McDonald’s προκειμένου να φάνε. Ο Λάρς είπε στην παρέα του πως δεν πεινάει και θα τους περιμένει έξω από το εστιατόριο. Όταν όμως οι φίλοι του βγήκαν, ο ίδιος είχε εξαφανιστεί, ενώ όταν πίστεψαν πως έχει επιστρέψει μόνος του στο ξενοδοχείο, δεν ήταν ούτε εκεί.

Τα πράγματα ξεκίνησαν να περιπλέκονται ακόμα περισσότερο όταν ο Λάρς επέστεψε τα ξημερώματα της 7ης Ιουλίου στο ξενοδοχείο και είπε στην παρέα του ότι μπλέχτηκε και σε δεύτερο καυγά και ότι τα άτομα που τον είχαν χτυπήσει το προηγούμενο βράδυ, είχαν προσλάβει Ρώσους, για να τον βρουν και να του επιτεθούν. Οι φίλοι του σοκαρίστηκαν από αυτό που άκουσαν, ωστόσο παραξενεύτηκαν γιατί ο Lars δεν έφερε νέα τραύματα και δεν είχε νέα σημάδια πάλης πάνω του. Του εξέφρασαν για ακόμα μια φορά την επιθυμία τους να μείνουν μαζί του στη Βουλγαρία, μέχρι εκείνος να μπορεί να πετάξει, αλλά και πάλι ο Lars αρνήθηκε την πρότασή τους.

Το ίδιο πρωινό, έφυγαν όλοι από το ξενοδοχείο και οι φίλοι του κατευθύνθηκαν προς το αεροδρόμιο, ενώ ο ίδιος πήγε σε άλλο ξενοδοχείο προκειμένου να αναρρώσει. Το ίδιο βράδυ, ο νεαρός επικοινώνησε με τη μητέρα του όπου της είπε πως δεν αισθάνεται ασφαλής, ενώ ανέφερε ξανά κάποιους άντρες που τον παρακολουθούσαν και ήθελαν να του κάνουν κακό. Όταν όμως η μητέρα του κάλεσε το ξενοδοχέιο για να ενημερώσει για την κατάσταση, της είπαν πως κανείς άντρας δεν υπάρχει μέσα ή πέριξ του ξενοδοχείου. Η ίδια η μητέρα του είπε αργότερα πως ο γιος της «ήταν ταραγμένος και ακουγόταν παρανοϊκός», ενώ της είχε πει πως θέλει να επιστρέψει στη Γερμανία και του έκλεισε εισιτήριο για τις 8 Ιουλίου.

Το πρωινό της 8ης Ιουλίου, ο Λαρς Μίττανκ πήγε στο αεροδρόμιο και ρώτησε που βρίσκεται το ιατρείο προκειμένου ο γιατρός να ελέγξει εάν ήταν σε θέση να πετάξει. Όσο ο νεαρός περίμενε τον γιατρό, εμφανίστηκε στο ιατρείο κάποιος εργάτης ώστε να παραδώσει κάποια πράγματα. Τότε, και εντελώς απρόκλητα ο Λάρς Μίττανκ άρχισε να τρέχει προς την έξοδο του αεροχδρομίου, αφήνοντας πίσω τις αποσκευές του. Εξερχόμενος από την είσοδο του αεροδρομίου, άρχισε να τρέχει προς το πάρκινγκ όπου πήδηξε τον φράχτη και χάθηκε στον παρακείμενο χώρο του, χωρίς έκτοτε να τον έχει δει κανείς. Όλο το συμβάν έχει καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας του αεροδρομίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως παρόλο που ανά διαστήματα έχουν ακουστεί ιστορίες σύμφωνα με τις οποίες κάποιος τον έχει δει, εντούτοις καμία δεν έχει επιβεβαιωθεί, καθώς είτε στηρίζονταν σε ομοιότητες είτε δεν υπήρχε κάποιο στοιχείο που να αποδεικνύει ότι το άτομο που εθεάθη ήταν ο εξαφανισμένος Λαρς Μιττανκ. 

«Σβήστηκε» σε μια στιγμή: «Ο πιο διάσημος αγνοούμενος του YouTube» στοιχειώνει κόσμο μέχρι και σήμερα (Vid)

Πολλοί είναι εκείνοι που έχουν ασχοληθεί με την περίεργη και ανεξήγητη εξαφάνιση, ενώ η ιστορία του έχει γίνει και ντοκιμαντέρ.