Καλύτερος ζωγράφος απ' τον πατέρα του:  Η τεράστια αδικία που λίγο έλειψε να σημάνει το τέλος του γιου του Μπομπ Ρος
Βρείτε μας στο

Είναι μερικές φορές που η λαϊκή παροιμία «το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει», βρίσκει σε απόλυτο βαθμό πρακτική εφαρμογή.

Κάτι τέτοιο συνέβη και στην περίπτωση του αείμνηστου ταλαντούχου ζωγράφου, Μπομπ Ρος, που μέσα από τη συχνότητα του PBS, κρατούσε δημιουργική συντροφιά με τους πίνακες ζωγραφικής που έφτιαχνε, σε εκατομμύρια τηλεθεατές για πάνω από δέκα χρόνια, από το 1983 έως το 1994.

Ο διάσημος ζωγράφος, δυστυχώς πέθανε πρόωρα σε ηλικία μόλις 52 ετών, χτυπημένος από τον καρκίνο, ενώ πίσω του άφησε τον γιο του Στηβ που είχε κάνει στον πρώτο του γάμο με τη Βίβιαν Ρίτζ το 1966.

O γιος του Bob Ross, ακολούθησε τα βήματα του πατέρα του και έγινε ένας ιδιαίτερα ταλαντούχος ζωγράφος. Ωστόσο, το παράδοξο της ιστορίας είναι πως μετά τον θάνατο του πατέρα του, το 1995,  δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει το όνομα ή τη μορφή του, ενώ το ακόμα πιο περίεργο είναι πως δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει ούτε το δικό του όνομα ή μορφή ώστε να προωθήσει το έργο του.

Συγκεκριμένα, όταν ο πατέρας του, Bob Ross, πέθανε ο ίδιος πέρασε στην απομόνωση ενώ στη συνέχεια ενεπλάκη σε μια δικαστική διαμάχη για τα δικαιώματα της δουλειάς του πατέρα του, με αντίδικο τη Τζόαν Κοβάλσκι οι γονείς της οποίας τελικά κληρονόμησαν τα δικαιώματα της απεικόνισης του Bob Ross.

Όλα αυτά δεν ήταν γνωστά πριν το 2021, όταν δημιουργήθηκε το ντικιμαντέρ των Melissa McCarthy και Ben Falcone με θέμα την εν λόγω δίκη.

Καλύτερος από τον πατέρα του

«Δολοφονείται» καθημερινά: Η μοναδική λέξη στην οποία οι μισοί Έλληνες κάνουν 2 ορθογραφικά λάθη
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Δολοφονείται» καθημερινά: Η μοναδική λέξη στην οποία οι μισοί Έλληνες κάνουν 2 ορθογραφικά λάθη

Εκείνο που επίσης προκαλεί εντύπωση, είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με όσους βρίσκονται κοντά στον Στηβ Ρος, λένε πως ήταν πιο καλός ζωγράφος τοπίου απ ότι ο πατέρας του.

Συγκεκριμένα, ο Στήβ κληρονόμησε πολλά στοιχεία από τον πατέρα του, όπως η ήρεμη φωνή του και η αγάπη για τη ζωγραφική. Μάλιστα μπορεί κανείς να ισχυριστεί πως η μοναδικής τους διαφορά ήταν τα μαλλιά τους που ήταν διαφορετικά.

Ο ίδιος γεννημένος το 1966, κατόρθωσε να πουλήσει τον πρώτο του πίνακα σε ηλικία μόλίς 12 ετών, ενώ  εμφανίστηκε και στην εκπομπή του πατέρα του «Η χαρά της ζωγραφικής».

Μάλιστα οι δυο τους είχαν πολύ μεγάλο δέσιμο, καθώς ο Μπόμπ Ρος αναγκάστηκε να μεγαλώσει ο μόνος του τον μικρό Στηβ, καθώς έχασε τη γυναίκα του όταν ο γιος του ήταν πολύ μικρός.

Η μεγάλη διαφορά όμως ανάμεσα σε πατέρα και γιο είναι ότι ο γιος, Στηβ Ρος, βγήκε από το στούντιο και ταξίδεψε σε ολόκληρη τη χώρα, ώστε να μεταδώσει τις τεχνικές και μυστικά του πατέρα του. Επιπλέον, ο ίδιος τελειοποίησε τις τεχνικές του πατέρα του παραδίδοντας μαθήματα ζωγραφικής μπροστά σε μεγάλα ακροατήρια.