«Νέλλη μου, είμαι φορτωμένος»: Η στιγμή που η «Φιφίκα» είδε επί σκηνής τον Χατζηχρήστο να παθαίνει εγκεφαλικό
Βρείτε μας στο

Αν και γνώρισε επιτυχία που δύσκολα μπορεί να συγκριθεί με άλλους ηθοποιούς, ο Κώστας Χατζηχρήστος (σπουδαίος πρωταγωνιστής στον κινηματογράφο και στο θεατρικό σανίδι) αντιμετώπισε τεράστια οικονομικά προβλήματα, όχι μόνο στο τέλος της ζωής του, αλλά ακόμη και την εποχή που μεσουρανούσε την δεκαετία του 1960 και αυτός ήταν ο λόγος για τα θέματα υγείας που τον ταλαιπώρησαν σε τέτοιο βαθμό ώστε κάποτε να υποστεί εγκεφαλικό επί σκηνής.

Η πραγματική «κατηφόρα» για τον μεγάλο κωμικό ήρθε όταν έχασε την τέταρτη σύζυγό του, Ελένη Πανταζή, όταν εκείνη έφυγε αναπάντεχα από την ζωή σε ηλικία μόλις 42 ετών. Είχαν προηγηθεί άλλοι τρεις γάμοι. Η πρώτη φορά που ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας ήταν την περίοδο της Κατοχής, με την Νίτσα, ένα κορίτσι με καταγωγή από τη Νάουσα. Ακολούθησε ο έγγαμος βίος με την Μαίρη Νικολαΐδου, πριν την χωρίσει για να συνδεθεί με τα δεσμά του γάμου με την σημαντική πρωταγωνίστρια Καίτη Ντιριντάουα, πριν πάρουν διαζύγιο το 1975, ενώ μετά την Ελένη Πανταζή, παντρεύτηκε άλλη μία φορά, την πέμπτη της ζωής του, με την  Βούλα Αρβανιτάκη η οποία έμεινε στο πλευρό του μέχρι τον θάνατό του το 2001.

«Νέλλη μου, είμαι φορτωμένος»: Η στιγμή που η «Φιφίκα» είδε επί σκηνής τον Χατζηχρήστο να παθαίνει εγκεφαλικό

Ωστόσο στις κινηματογραφικές ερωτικές περιπέτειές του, ο κόσμος ξεχωρίζει μια άλλη σχέση. Εκείνη με την «Φιφικάρα» του, όπως την αποκαλούσε, στην ταινία «Της κακομοίρας», η οποία πάντως έμεινε γνωστή στη συνείδηση του κόσμου ως «Ο μπακαλόγατος»! Εκεί ο Κώστας Χατζηχρήστος είναι ερωτευμένος με το νεαρό κορίτσι το οποίο υποδύεται η ηθοποιός Νέλλη Παππά, το πραγματικό όνομα της οποίας ήταν Δέσποινα Παπαδοπούλου.

Αν και γνωστός λάτρης του γυναικείου φύλου (και πέρα από τους πέντε γάμους του), ο Χατζηχρήστος δεν είδε ποτέ ερωτικά την νεαρή –τότε- ηθοποιό, όπως έχει αποκαλύψει άλλωστε και η ίδια σε παλιότερη συνέντευξή της. Την έβλεπε σαν κόρη του και την πρόσεχε με ένα ιδιαίτερο τρόπο, δίνοντάς της συχνά ρόλους και στο θέατρο όπου από νεαρή ηλικία είχε τον δικό του θίασο. Υπερβολικός σε όλα του, δεν λογάριαζε σωστά το χρήμα και αυτός ήταν και ο λόγος που σχεδόν πάντοτε έπεφτε έξω επιχειρηματικά, παρά το γεγονός ότι ο κόσμος έκανε ουρές για να δει ταινίες και παραστάσεις στις οποίες πρωταγωνιστούσε.

«Νέλλη μου, είμαι φορτωμένος»: Η στιγμή που η «Φιφίκα» είδε επί σκηνής τον Χατζηχρήστο να παθαίνει εγκεφαλικό

Η περίφημη «Φιφίκα», λοιπόν, ήταν εκείνη που είχε την ατυχία να τον δει να παθαίνει εγκεφαλικό πάνω στην σκηνή, στην πρώτη ένδειξη ότι τουλάχιστον οικονομικά τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά για εκείνον.

Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)

Ήταν η περίοδος που εμφανιζόταν σε ένα θέατρο στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας και λίγα λεπτά πριν ανέβει για μια πρόβα, οι δυο τους συναντήθηκαν στο βεστιάριο. «Νέλλη μου, είμαι φορτωμένος με χρέη» της εκμυστηρεύτηκε, όταν εκείνη τον είδε προβληματισμένο. Ωστόσο δεν ήταν δυνατό να φανταστεί την συνέχεια…

Τότε, σε μια προσπάθεια να ικανοποιήσει την τάση του να είναι όλα στην εντέλεια, ο Χατζηχρήστος είχε εντάξει στο θεατρικό κι ένα μπαλέτο που είχε φέρει από την Γαλλία. Το κόστος αποδείχθηκε αβάσταχτο και παρά το γεγονός ότι το θέατρο γέμιζε και κάθε παράσταση ήταν sold out, τα χρέη παρέμεναν και έσφιγγαν σαν θηλιά τον λαιμό του ηθοποιού.

«Νέλλη μου, είμαι φορτωμένος»: Η στιγμή που η «Φιφίκα» είδε επί σκηνής τον Χατζηχρήστο να παθαίνει εγκεφαλικό

Κάποια στιγμή, πάνω στην πρόβα, η Νέλλη Παππά τον άκουσε να λέει ασυνάρτητα πράγματα που δεν έβγαζαν το παραμικρό νόημα και ευτυχώς αρκετά γρήγορα αντιλήφθηκε ότι ο λατρεμένος ηθοποιός είχε υποστεί εγκεφαλικό… Αν το ίδιο περιστατικό είχε συμβεί κάποια άλλη στιγμή, θα σήμαινε και το τέλος της ζωής του. Ευτυχώς, όμως, τον είδε η συμπρωταγωνίστριά του και με την βοήθεια των άλλων μελών του θιάσου, ο Κώστας Χατζηχρήστος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο από όπου αργότερα πήρε εξιτήριο…