«Είναι αγενής και απρόσιτος»: Ο άντρας που η Βουγιουκλάκη πήρε για να βρίσει έγινε ο κρυφός έρωτας της ζωής της
Βρείτε μας στο

Στην εποχή της ήταν η απόλυτη σταρ. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη υπήρξε μια ηθοποιός που για πολλά χρόνια ήταν το συνώνυμο της λάμψης, της επιτυχίας και του γέλιου αλλά και πολλών άλλων συναισθημάτων με τα οποία πλημμύριζε τους τηλεθεατές.

Κι’ όμως, η «Εθνική Σταρ», όπως ήταν την αποκαλούσαν, δεν τα βρήκε όλα λαμπερά και έτοιμα στη ζωή της. Απεναντίας, οι δυσκολίες που αντιμετώπισε από πολύ μικρή ήταν μεγάλες, με πρώτη απ όλες η μάχη της για να κρατηθεί στη ζωή.

Συγκεκριμένα, όταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη ήταν στην ευαίσθητη ηλικία των 9 ετών, έμεινε ορφανή αφού πέθανε ο πατέρας της.

Ωστόσο, η ίδια είχε γνωρίσει τη σκληρή πλευρά της ζωής ακόμη νωρίτερα από αυτό το περιστατικό, και συγκεκριμένα όταν ήταν ακόμα βρέφος.

Εκείνο που ο περισσότερος κόσμος δεν ξέρει, είναι το γεγονός πως το αρχικό της όνομα, λόγω αυτού ακριβώς του γεγονότος δεν ήταν Αλίκη αλλά Σταματίνα.

Συγκεκριμένα, λίγους μήνες αφότου γεννήθηκε η γνωστή ηθοποιός, αρρώστησε βαριά από βρογχοπνευμονία. Η κατάστασή της ήταν τόσο σοβαρή, ώστε οι οικείοι της πίστευαν  ότι θα πεθάνει, γεγονός που ήταν σύνηθες εκείνη την εποχή καθώς οι δείκτες της παιδικής θνησιμότητας ήταν τεράστιοι. Έτσι τη βάφτισαν στον αέρα, κάτι που αποκαλούταν «νεκροβάπτιση». Εντούτοις, λίγο καιρό αργότερα η Αλίκη Βουγιουκλάκη ανάρρωσε και έγινε τελείως καλά.

Το συγκεκριμένο γεγονός επιβεβαιώνει και η μητέρα της, Έμμυ, σε συνέντευξή της πολλά χρόνια μετά. Μάλιστα, όπως η ίδια είχε πει, με δική της παρέμβαση η μετέπειτα «Εθνική Σταρ» πήρε και το όνομα Αλίκη, καθώς επρόκειτο να λάβει μόνο το όνομα της γιαγιάς της που ήταν Σταματίνα. Η μητέρα της όμως, την ώρα που η γνωστή ηθοποιός έμπαινε στην κολυμπήθρα, είπε «πες και το όνομα Αλίκη», και έτσι ήταν και αυτό που τελικά επικράτησε και έγινε ευρέως γνωστό.

Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)

Όταν η μητέρα της ρωτήθηκε γιατί έκανε αυτή την κίνηση είχε απαντήσει πως «το Σταματίνα δεν ήταν όνομα για θέατρο».

Δείτε το σχετικό βίντεο: