«Αν τον ακουμπούσες, σε σκότωνε»: Η ιεροτελεστία του Στράτου Διονυσίου πριν βγει στην πίστα δείχνει πόσο σπάνιος ήταν (Vid)
Βρείτε μας στο

Είναι γνωστό πως οι παλαιάς κοπής καλλιτέχνες είχαν κάποιες συνήθειες που πολύ δύσκολα άλλαζαν. Μάλιστα κάποιοι από αυτούς είναι γνωστοί και για το γεγονός ότι ήταν ιδιαίτερα προληπτικοί πριν βγουν στη σκηνή που έπαιζαν ή στην πίστα που τραγουδούσαν.

Ένας τέτοιος καλλιτέχνης ήταν και ο πολυαγαπημένος και λαοφιλέστατος, Στράτος Διονυσίου, ο οποίος κάποιες πολύ συγκεκριμένες συνήθειες πριν εμφανιστεί στην πίστα.

Για αυτές μίλησε ο γιος του, Στέλιος που ήταν καλεσμένος στην εκπομπή της Δανάης Μπάρκα.

Όπως είπε για τον πατέρα του, ο Στέλιος Διονυσίου, είχε συγκεκριμένο τελετουργικό κατά τη διάρκεια του ντυσίματος, ενώ «σκότωνε» όποιον τολμούσε να αγγίξει τα μαλλιά του αφότου τα έφτιαχνε.

«Αν τον ακουμπούσες, σε σκότωνε»: Η ιεροτελεστία του Στράτου Διονυσίου πριν βγει στην πίστα δείχνει πόσο σπάνιος ήταν (Vid)

Αναλυτικά όσα είπε ο Στέλιος Διονυσίου:

«Όσον αφορά την εμφάνιση του πατέρα στην πίστα, θεωρώ ότι υπήρχε μία ιεροτελεστία. Ήξερε και από την καλή κι από την ανάποδη τι κοστούμι πρέπει να φοράει και πώς πρέπει να το φοράει.

Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της

Έβαζε πρώτα τα παπούτσια, ώστε να μη χρειαστεί να σκύψει και τσαλακωθεί το παντελόνι. Από τη στιγμή που έβαζε το σακάκι, δεν κουνούσε τα χέρια του για να μην κάνει τσάκιση. Έβαζε και μία συγκεκριμένη λακ στα μαλλιά. Αν τον ακουμπούσε κάποιος στο κεφάλι μπορεί και να τον σκότωνε.

Κάποια στιγμή είχε μπει ο Άγγελος στο καμαρίνι του πατέρα μας, τον χαιρέτησε και μετά δεν το θυμόταν, γιατί ήταν αφοσιωμένος στο να ετοιμαστεί να βγει στην πίστα. Έχω δει ιστορίες που κάποιος θαμώνας πήγε να τον αγκαλιάσει και να του πιάσει τα μαλλιά και νόμιζες ότι τον χτύπησε ηλεκτρικό ρεύμα».

Στη συνέχεια, ο Στέλιος Διονυσίου μίλησε για δύο τραγούδια, τα οποία αρχικά ο πατέρας του δεν ήθελε να τραγουδήσει. Συγκεκριμένα, είπε: «Το ένα είναι το ”Τα πήρες όλα και έφυγες”, που του το είχε πάει ο Γιάννης Πάριος και ο Θανάσης Πολυκανδριώτης για να του το δειγματίσουν.

Μπήκε ο Πάριος μέσα και του το τραγούδησε, για να πάρει μια ιδέα, και πάλι ήταν διστακτικός, δεν ήθελε να το πει, αλλά τον παρακάλεσαν και τελικά το είπε. Όπως επίσης και ένα τραγούδι του Τάκη Μουσαφίρη, το ”Εγώ να δεις”, γιατί θεωρούσε ότι αυτό το τραγούδι είναι λίγο γλυκανάλατο για εκείνον».