«Έβγαλα 9 εκατ. σε 4 μήνες»: Το επιχειρηματικό κόλπο που απογείωσε την καριέρα του ΛΕΠΑ
Βρείτε μας στο

Στα τέλη της δεκαετίας του 1980 ο Λευτέρης Πανταζής έχει πλέον καθιερωθεί ως το απόλυτο όνομα στις πίστες, με τα λαϊκά σουξέ να διαδέχονται το ένα το άλλο δίχως σταματημό. Τότε ήταν που ο κόσμος αρχίζει να αναφέρεται σε αυτόν ως ΛΕΠΑ, από τα αρχικά του ονοματεπώνυμού του και ο δαιμόνιος ερμηνευτής με καταγωγή από την Τασκένδη βρίσκει τρόπο να βγάλει χρήμα ακόμη και εκτός δισκογραφίας.

Φυσικά δεν αναφερόμαστε στις λίγες ταινίες στις οποίες έλαβε μέρος στην αρχή της καριέρας του ή στις μετρημένες παρουσίες του στην τηλεόραση, αλλά στα… αρώματα! Μπορεί οι πιο νέοι να μην το γνωρίζουν και κάποιοι μεγαλύτεροι σε ηλικία να μην το θυμούνται, αλλά κάποτε ο Λευτέρης Πανταζής είχε κυκλοφορήσει κολόνια με το όνομά του: Την μοναδική ΛΕΠΑ!

«Έβγαλα 9 εκατ. σε 4 μήνες»: Το επιχειρηματικό κόλπο που απογείωσε την καριέρα του ΛΕΠΑ

Η ιδέα του ήρθε μετά από ένα ταξίδι του στην Γαλλία. Σε μια εποχή που η παγκοσμιοποίηση δεν είχε κάνει όλον τον κόσμο μια… γειτονιά, δεν ήταν και τόσο εύκολο να βρεις στην Ελλάδα κάθε πιθανό ή απίθανο προϊόν. Έτσι όταν κάποιος γνωστός ταξίδευε στο εξωτερικό, φίλοι και γνωστοί όλο και κάτι ζητούσαν, με τα δερμάτινα είδη και τα αρώματα να έχουν πάντα την τιμητική τους.

Θέλοντας, λοιπόν, να βρει μερικά αρώματα για δικούς του ανθρώπους, ο Λευτέρης Πανταζής πήγε σε ένα κατάστημα στο Παρίσι όπου «έπεσε» πάνω σε μια κολόνια που έφερε το όνομα του γνωστού ηθοποιού και μέγα γόη, Αλέν Ντελόν. Σκέφτηκε λοιπόν ο λαϊκός βάρδος: «Είναι αυτός καλύτερος από εμένα; Θα βγάλω κι εγώ την δική μου κολόνια» και με περίσσια αυτοπεποίθηση που του έδιναν οι πλατινένιοι και χρυσοί δίσκοι που έκαναν χαμό στην Ελλάδα, όταν επέστρεψε έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιό του!

«Έβγαλα 9 εκατ. σε 4 μήνες»: Το επιχειρηματικό κόλπο που απογείωσε την καριέρα του ΛΕΠΑ

Όταν, βέβαια, εκμυστηρεύθηκε την ιδέα του στον στενό κύκλο του και σε φίλους, οι περισσότεροι έβαλαν τα γέλια… Λες και δεν είχαν πειστεί ότι ο δαιμόνιος Πόντιος ήταν ικανός να καταφέρει ό,τι κι αν έβαζε στο μυαλό του… Άλλωστε μόνο τον τελευταίο 1,5 χρόνο πριν καταπιαστεί με τα αρώματα, ζούσε το απόλυτο hype, βλέποντας όλη την Ελλάδα να… βασανίζεται στις πίστες με επιτυχίες όπως «Ο παπαγάλος», «Σε νοσταλγώ», «Από ‘δω η γυναίκα μου», «Θα σ’ τα βγάλω τα ματάκια», «Εκείνη», «Τα λουλούδια στην κυρία», «Κορμί θανατηφόρο» και πολλά άλλα που έκαναν τεράστιο γκελ στον γυναικείο πληθυσμό.

«Δολοφονείται» καθημερινά: Η μοναδική λέξη στην οποία οι μισοί Έλληνες κάνουν 2 ορθογραφικά λάθη
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Δολοφονείται» καθημερινά: Η μοναδική λέξη στην οποία οι μισοί Έλληνες κάνουν 2 ορθογραφικά λάθη

Έτσι, ο άνθρωπος που πριν γίνει πρώτο όνομα στις μαρκίζες των μαγαζιών και απόλυτη φίρμα, είχε δουλέψει ακόμη και λούστρος, σε σουβλατζίδικο, είχε κάνει ένα φεγγάρι υδραυλικός και πουλούσε μέχρι και χαλιά ή πάγο για να τα βγάλει πέρα, έκανε μόνος τις… ψαχτικές του! Βρήκε την ενδιαφερόμενη εταιρεία, μίλησε με την διευθύντρια του ομίλου και το 1988 κατόρθωσε να κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά την κολόνια ΛΕΠΑ!

«Έβγαλα 9 εκατ. σε 4 μήνες»: Το επιχειρηματικό κόλπο που απογείωσε την καριέρα του ΛΕΠΑ

«Κάναμε το άρωμα και έβγαλα μια κολόνια για τις γυναίκες. Αγοραστικό κοινό είναι η γυναίκα. Γυναικείο άρωμα ήταν το Λευτέρης Πανταζής και έχω ένα φίλο που εκείνος έβγαλε το ΛΕΠΑ, που ακούγεται και λίγο γαλλικό» αποκάλυψε ο λαϊκός τραγουδιστής μιλώντας παλιότερα ως καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ και συνέχισε λέγοντας πόσα χρήματα έβγαλε από αυτή την ιστορία και πώς επένδυσε τα κέρδη.

«Έβγαλα 9 εκατομμύρια δραχμές σε τέσσερις μήνες από την κολόνια και την πούλησα σε μία κυπριακή εταιρεία και αγόρασα ένα διαμέρισμα στο Φάληρο και έμενα με τη μανούλα μου», δήλωσε. Κι αυτό διότι, όπως είπε, μπορεί η μητέρα του να ονειρευόταν για εκείνον να γίνει γιατρός ή δικηγόρος, αλλά στεκόταν πάντα πλάι του, όπως τότε στα δύσκολα χρόνια που εκείνη έφτιαχνε πίτες κι αυτός τις τύλιγε, την ώρα που ο πατέρας του τον πίστευε και τον πήγαινε σε εταιρείες με την ελπίδα να υπογράψει συμβόλαιο!