Όσα δεν έδειξε η σειρά «Αυτή η νύχτα μένει»: Έτσι ήταν τα πραγματικά μπουζούκια των 80's που δεν υπάρχουν πια (Pics)
Βρείτε μας στο

Γνωστός για την ευθύτητά του και τον «αφιλτράριστο» λόγο του, ο Βαγγέλης Γιαννόπουλος, παρά την φρασεολογία που συχνά-πυκνά δεν ήταν αυτό ακριβώς που αποκαλούμε «μεστό πολιτικό λόγο», εξέφρασε ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας που δεν άντεχε άλλο την «ξύλινη» γλώσσα εντός και εκτός της Βουλής και αγάπησε τον άνθρωπο που έκανε την πιο… ΠΑΣΟΚική δήλωση όλων των εποχών.

Σε αντίθεση με άλλους πολιτικούς που πρόσεχαν την δημόσια εικόνα τους και προτιμούσαν να επιχειρούν να πείσουν τους ψηφοφόρους τους για την… σοβαρότητά τους (ενώ στην πραγματικότητα επρόκειτο περί σοβαροφάνειας), ο Βαγγέλης Γιαννόπουλος ακολούθησε τον δικό του δρόμο.

«Δεν είναι σκυλάδικα…»: Η πιο ΠΑΣΟΚ δήλωση που έκανε ποτέ Έλληνας πολιτικός

Προφανώς ο καθένας έχει την άποψή του για το άτομό του και τις λεκτικές υπερβολές τύπου «τενεκέδες ξεγάνωτοι» ως χαρακτηρισμό για τους πολιτικούς αντιπάλους του, αλλά εκείνο για το οποίο κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τον βουλευτή και υπουργό του ΠΑΣΟΚ είναι η… δηθενιά!

 

Από τις πολλές δηλώσεις του πάντως που έμειναν στην ιστορία, ξεχωριστή θέση και πιθανότατα αυτή στην κορυφή έχει εκείνη που έκανε για τα… κοσμικά κέντρα, τα οποία όλοι μας έχουμε συνηθίσει να αποκαλούμε «σκυλάδικα». Όταν η αντιπολίτευση… σκανδαλίστηκε από την συχνή παρουσία, όχι μόνο την δική του, αλλά και άλλων στελεχών σε τέτοιους χώρους, ο Βαγγέλης Γιαννόπουλος βγήκε στην αντεπίθεση! Και μάλιστα σφοδρά, αποκαλώντας τους χώρους πολιτισμού και επιχειρηματολογώντας μάλιστα πάνω σε αυτό.

«Δεν είναι σκυλάδικα…»: Η πιο ΠΑΣΟΚ δήλωση που έκανε ποτέ Έλληνας πολιτικός

Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί

 

Ήταν η περίοδος που άνοιγε τις πύλες της η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης και στα μαγαζιά της ερωτικής συμπρωτεύουσας που διακρίνεται και για την έντονη νυχτερινή ζωή, οι υπουργοί έκαναν… παρέλαση. Τότε ο Βαγγέλης Γιαννόπουλος είχε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Δικαιοσύνης και χρειάστηκε να αντικρούσει τα πικρόχολα σχόλια εκείνων που υποστήριζαν ότι ένας πολιτικός δεν θα έπρεπε να συχνάζει και να φωτογραφίζεται κιόλας σε τέτοιους χώρους.

«Δεν είναι σκυλάδικα…»: Η πιο ΠΑΣΟΚ δήλωση που έκανε ποτέ Έλληνας πολιτικός

Με την ευκαιρία της επίσκεψής του στο Πανεπιστήμιο της πόλης, όπου κήρυξε την έναρξη των εργασιών των μαθημάτων του Ινστιτούτου Διεθνούς Δικαίου, είπε τα πράγματα με το όνομά τους: «Ένας ανόητος δημοσιογράφος χαρακτήρισε τα κέντρα διασκέδασης, που αποτελούν πολιτιστικά κέντρα για τη Θεσσαλονίκη, ‘’σκυλάδικα’’. Είναι δυνατόν να τα αποκαλεί έτσι και να προσβάλλει 7.000 νέους και νέες που τους είδα να τραγουδάνε, να χορεύουν και να συμμετέχουν;», αναρωτήθηκε ο υπουργός και συνέχισε… προκαλώντας κι άλλο!

«Δεν είναι σκυλάδικα…»: Η πιο ΠΑΣΟΚ δήλωση που έκανε ποτέ Έλληνας πολιτικός

«Επισκέφθηκα τρία μαγαζιά, τον Βοσκόπουλο, τον Χριστοδουλόπουλο και τον Πουλόπουλο. Δεν μπόρεσα να επισκεφθώ και άλλα για να θαυμάσω την συμπεριφορά των αγοριών και των κοριτσιών. Είναι δυνατόν η νεολαία να παραμένει σκυθρωπή και να μη διασκεδάζει»;

Φυσικά έκανε και νέες δηλώσεις στην συνέχεια, κατηγορώντας τους… αντιφρονούντες για φαρισαϊσμό (δεν είχε και άδικο…), συνδέοντας μάλιστα την υπόθεση με παλαιότερη απόφαση του Παπαθεμελή ο οποίος είχε επιβάλλει ωράριο στην λειτουργία των νυχτερινών κέντρων, σε μια απόφαση που δεν αποδείχθηκε καθόλου δημοφιλής, ιδιαίτερα ανάμεσα στους νέους της εποχής που ήταν… αναγκασμένοι να επιστρέφουν νωρίς στα σπίτια τους!

«Δηλαδή τα ”σκυλάδικα”, που δουλεύουν 352.000 άνθρωποι, πώς βγήκαν από την ανεργία, όταν ο συμπατριώτης σας ο Παπαθεμελής τα έκλεισε την εποχή εκείνη και εγώ διαφώνησα;», είπε χαρακτηριστικά ο Βαγγέλης Γιαννόπουλος, ο πιο… ΠΑΣΟΚ υπουργός στην ιστορία του Κινήματος!