Παραμένει μυστήριο μέχρι σήμερα: Ποιος ήταν ο κοντός, με μικρότερα μπράτσα, ξανθός “Ultimate Warrior” που είδαμε στη μάχη του αιώνα; (Vid)
Βρείτε μας στο

Ο πατέρας του πέθανε στα 57 και ο ένας παππούς του στα 52. Ο ίδιος δεν απέφυγε την κατάρα των πρώτων -ήντα, αφού απεβίωσε στα 54. Ο λόγος για τον Τζέιμς Μπράιαν Χέλγουιγκ, τον bodybuilder που έμεινε στην ιστορία ως “The Ultimate Warrior“.

Είχε γεννηθεί στις 16 Ιουνίου 1959, στο Κρόφορντσβιλ της Ιντιάνα των ΗΠΑ. Ήταν το μεγαλύτερο από πέντε παιδιά και όταν ήταν 12 ο μπαμπάς του εγκατέλειψε την πολυμελή οικογένεια. Το βάρος έπεσε στη μάνα, η οποία αργότερα είχε και τη βοήθεια του νέου της συντρόφου.

Έπειτα από μερικά χρόνια, η οικογένεια μετακόμισε. Ο Τζέιμς αποφοίτησε από το λύκειο Fountain Central του Βίντερσμπεργκ και φοίτησε για έναν χρόνο στο Indiana State University. Το μυαλό του, όμως, δεν ήταν στις σπουδές.

Άρχισε να προπονείται και να επικεντρώνεται στα βάρη όταν ήταν 11 ετών. Είχε περιγράψει τον εαυτό του ως ένα μικρό, ανασφαλές παιδί που δεν ασχολείτο με κανένα άθλημα. Μετακόμισε στην Καλιφόρνια, όπου είδε τον bodybuilder Ρόμπι Ρόμπινσον και τότε του γεννήθηκε η ιδέα να εστιάσει στο σώμα του.

Στον πρώτο διαγωνισμό που έλαβε μέρος, στη Φλόριντα, κατέλαβε την 5η θέση. Αργότερα πρώτευσε στο Junior Atlanta και βγήκε 5ος στο AAU Collegiate Mr. America του 1981. Το 1983 κέρδισε το AAU Coastal USΑ και το 1984 πήρε τον τίτλο του Mr. Georgia.

Η τελευταία του συμμετοχή ως ερασιτέχνης bodybuilder καταγράφηκε το 1985, όταν αρκέστηκε στην 5η θέση του Junior USA. Την ίδια χρονιά προπονήθηκε για έξι εβδομάδες στην Καλιφόρνια, εν όψει ενός τουρνουά. Σύντομα η ζωή του θα άλλαζε.

Εκείνη την εποχή τού έγινε πρόταση για σχηματισμό μιας επαγγελματικής ομάδας πάλης μαζί με άλλους τρεις. Την έκανε αποδεκτή. Στα 26 του εγκατέλειψε την καριέρα του στο bodybuilding, καθώς και την επιθυμία του να γίνει χειροπράκτης.

«Δολοφονείται» καθημερινά: Η μοναδική λέξη στην οποία οι μισοί Έλληνες κάνουν 2 ορθογραφικά λάθη
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Δολοφονείται» καθημερινά: Η μοναδική λέξη στην οποία οι μισοί Έλληνες κάνουν 2 ορθογραφικά λάθη

Ο Χέλγουιγκ άρχισε την επαγγελματική του καριέρα στην πάλη ως Jim “Justice” Hellwig της Powerteam USA. Αποτέλεσε ντουέτο με τον Στιβ Μπόρντεν (γνωστός ως “Sting”), υπό την ονομασία “The Freedom Fighters”. Το ντεμπούτο τους έγινε στο πλαίσιο της προώθησης της CWA με έδρα το Μέμφις τον Νοέμβριο του 1985, αλλά τον Ιανουάριο του 1986 αποχώρησαν.

Οι “The Freedom Fighters” έγιναν “Blade Runners” και τον Μάρτιο της ίδιας χρονιάς εντάχθηκαν στην UWF με έδρα την Οκλαχόμα. Ο Χέλγουιγκ ονομαζόταν “Blade Runner Rock” και ο Μπόρντεν επέλεξε το “Blade Runner Sting”. Η δυάδα κράτησε μέχρι τον Ιούνιο, όταν ο πρωταγωνιστής του αφιερώματος εγκατέλειψε.

Ακολούθησε μία λαμπρή καριέρα. Κατέκτησε δύο φορές το διηπειρωτικό πρωτάθλημα WWF και μία το πρωτάθλημα WWF. Σε επίπεδο WCWA (World Class Wrestling Association), ο Χέλγουιγκ κατέκτησε ένα πρωτάθλημα βαρέων βαρών στο Τέξας και ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα tag team, μαζί με τον Λανς φον Έριχ.

Για περίπου πέντε χρόνια ανήκε στους κορυφαίους. Στο μεταξύ από “Blade Runner Rock” είχε γίνει κατά σειρά “Dingo Warrior”, “Jim Hellwig”, “Jim Justice”, “The Ultimate Warrior” και “The Warrior”. Το ύψος του ήταν 1.88μ. και το βάρος του 127 κιλά.

Στις 10 Ιουλίου 1991, ο Χέλγουιγκ αξίωσε μέσω επιστολής νέο συμβόλαιο, το οποίο θα περιελάμβανε 550.000 δολάρια για την παρουσία στο WrestleMania VII, εγγυημένο αριθμό εργάσιμων ημερών, ταξιδιωτικά καταλύματα και υψηλότερο ποσοστό από τις πωλήσεις.

Το WWF απάντησε τρεις ημέρες αργότερα. Έγινε δεκτό το ποσό και το ποσοστό που ζήτησε ο ξανθός μακρυμάλλης, ενώ δόθηκε η δέσμευση ότι θα λάμβανε τα περισσότερα χρήματα από κάθε άλλον σε “pay-per-views”. Τελικά η περίοδος ευφορίας δεν κράτησε πολύ. Στις 26 Αυγούστου, ο ιδιοκτήτης Βινς ΜακΜάχον τον έβγαλε σε αναστολή επειδή δεν εμφανίστηκε στο pay-per-view event SummerSlam.

Ο Χέλγουιγκ αρνήθηκε την ποινή και έστειλε επίσημη επιστολή παραίτησης, η οποία δεν έγινε αποδεκτή επειδή τελούσε υπό σύμβαση μέχρι τον Σεπτέμβριο του 1992. Όταν, όμως, ο θρυλικός Χαλκ Χόγκαν προετοίμαζε το έδαφος για αποχώρηση (μέσα 1992 με αρχές 1993), ο ΜακΜάχον επικοινώνησε με τον πρωταγωνιστή του αφιερώματος για να επιστρέψει. Όπερ και εγένετο.

Ο “Warrior” επανήλθε στο WrestleMania VIII έπειτα από σχεδόν οκτώ μήνες απραξίας. Εξαιτίας, όμως, της ριζικής αλλαγής στην εμφάνισή του (κοντύτερα και πιο ξανθά μαλλιά, μικρότερη σωματική διάπλαση), άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες ότι ένας νέος παλαιστής έπαιζε τον ρόλο. Οι περισσότεροι έλεγαν ότι επρόκειτο για τον Κέρι φον Έριχ. Κάποιοι προχωρούσαν παραπέρα, καθώς υποστήριζαν ότι είχε πεθάνει (μία εκδοχή τον ήθελε νεκρό από ηπατική ανεπάρκεια λόγω πολυετούς χρήσης στεροειδών).

Το WWE ισχυρίζεται ότι η θεωρία ότι ένας άλλος άνδρας είχε πάρει τη θέση του Χέλγουιγκ, αποτελεί «ίσως τον μακροβιότερο αστικό μύθο στην ιστορία του promotion της επαγγελματικής πάλης».

Ο εκφωνητής Τομ Φίλιπς έχει πει ότι οι φήμες πιθανότατα προήλθαν είτε από τον Τζιν Όκερλουντ (πολυσύνθετη προσωπικότητα του χώρου), συνδυαστικά ή ξεχωριστά με το ντεμπούτο του παλαιστή “The Renegade” στο WCW.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι… αυτός ο άνδρας είχε επιφορτιστεί με τη σωτηρία του Χαλκ Χόγκαν από ένα beat down στα χέρια του “Sid Justice” και του “Papa Shango”. Τα συμπεράσματα δικά σας…

Ποτέ ξανά δεν επανήλθε στην πραγματικότητα. Τα στεροειδή τον είχαν διαλύσει. Οι εμφανίσεις του δεν είχαν την παραμικρή αίγλη του παρελθόντος. Στις 5 Απριλίου 2014 ανακοινώθηκε η είσοδός του στο WWE Hall of Fame και την επόμενη μέρα εμφανίστηκε στη WrestleMania XXX.

Γερασμένος και χωρίς το γνωστό βαμμένο πρόσωπό του, ο πάλαι ποτέ “The Ultimate Warrior” μίλησε για τελευταία φορά σε δημόσιο χώρο. Στα αποδυτήρια διαμαρτυρήθηκε για αδιαθεσία. Τρεις ημέρες αργότερα περπατούσε με την σύζυγό του στην Ιντιανάπολις, όταν ο πόνος στο στήθος επανήλθε. Κατέρρευσε στη μέση του δρόμου και στο νοσοκομείο απλά οι γιατροί επιβεβαίωσαν τον θάνατό του λόγω καρδιοαγγειακού προβλήματος.

Δυστυχώς ο “Warrior” έπεσε αμαχητί… Είχε παραδοθεί προ πολλού στα στεροειδή και τις ουσίες…