Οι 5 πιο δύσκολες προσγειώσεις αεροπλάνων που έχουν γίνει ποτέ (Vids)
Βρείτε μας στο

Το αεροπλάνο είναι το πιο ασφαλές μέσο μεταφοράς. Οι πιθανότητες ατυχήματος με το αεροπλάνο είναι λιγότερες σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο μέσο. Αυτό βέβαια είναι λογικό. Οι κίνδυνοι που περιέχει για τις ζωές των επιβατών ένα ενδεχόμενο ατύχημα με αεροπλάνο είναι τόσο μεγάλοι που τα μέτρα ασφαλείας οφείλουν να είναι όσο πιο ενισχυμένα γίνεται.

Καμιά φορά ωστόσο, ο κίνδυνος στον αέρα έρχεται από εκεί που δεν το περιμένεις. Μπορεί η πτήση να φτάνει στο τέλος, το μόνο που απομένει να είναι η προσγείωση του σκάφους και εκείνη ακριβώς τη στιγμή να προκύψουν πολύ τρομακτικές δυσκολίες.

Υπάρχουν προσγειώσεις άλλωστε που ήταν ασύλληπτα δύσκολες, που οι πιλότοι έδωσαν τα πάντα, έβαλαν όλη τους την τέχνη για να τις πετύχουν και τελικά, αναστέναξαν ανακουφισμένοι όταν τα κατάφεραν.

Ακολουθούν οι πέντε πιο δύσκολες προσγειώσεις αεροπλάνων:

5. Σάμπα, Καραϊβική

Η εν λόγω περιοχή διαθέτει έναν από τους πιο μικρούς σε μήκος αεροδιάδρομους του κόσμου. Πολλοί πιλότοι τονίζουν ότι είναι ευκολότερο να προσγειωθούν σε αεροδιάδρομο αεροπλανοφόρων πλοίων εκεί. Το σχετικό βίντεο κόβει την ανάσα:

4. Ματεκάνε, Λεσότο

Πρόκειται για ένα αεροδρόμιο που για να το προσεγγίσεις θα πρέπει να κάνεις μια κάθοδο 2.000 ποδιών και να περάσεις μέσα από βουνά. Δες το βίντεο και θα καταλάβεις για τι παλούκι πρόκειται…

3. Πάρο, Μπουτάν

Για να προσγειωθείς σε αυτό το αεροδρόμιο πρέπει να έχεις ειδική πιστοποίηση. Μόλις οκτώ πιλότοι σε ολόκληρο τον κόσμο την έχουν! Η πόλη βρίσκεται σε μια κοιλάδα στις κορυφές των Ιμαλαΐων και η προσγείωση κόβει την ανάσα:

2. Σκιάθος, Ελλάδα

Το συγκεκριμένο βιντεάκι έχει κάνει το γύρο του κόσμου. Το αεροπλάνο χαμήλωσε πολύ περισσότερο από το συνηθισμένο προσεγγίζοντας τον διάδρομο του αεροδρομίου της Σκιάθου και περνώντας ξυστά από τα κεφάλια όσων παρακολουθούσαν την προσγείωσή του! Πραγματικά πολύ άγχος…

1. Μαδέρα, Πορτογαλία

Το αεροσκάφος της εταιρίας Tui επιχειρεί να προσεγγίσει το αεροδρόμιο της Μαδέρας αλλά οι ισχυροί άνεμοι δεν επιτρέπουν μια σταθερή προσγείωση. Άλλωστε, η τοποθεσία του αεροδρομίου, ανάμεσα σε θάλασσα και βουνά, είναι πρόκληση ακόμη και για τους πιο έμπειρους πιλότους.