Τεντ Μπάντι: ο πιο ανατριχιαστικός δολοφόνος στην ιστορία δε χρειαζόταν δικηγόρο
Βρείτε μας στο
Ιστορίες

Τεντ Μπάντι: ο πιο ανατριχιαστικός δολοφόνος στην ιστορία δε χρειαζόταν δικηγόρο

Η απίθανη ιστορία του... γοητευτικού serial killer που παντρεύτηκε μια θαυμάστριά του και έγινε πατέρας ενώ ήταν στη φυλακή!

Έχετε ακουστά το όνομα του Τεντ Μπάντι; Αν ναι, μάλλον είστε πολύ ψαγμένοι. Αν όχι αυτό συμβαίνει μόνο για έναν λόγο. Επειδή το Χόλιγουντ, για έναν αδιευκρίνιστο λόγο, δεν έχει αποφασίσει ακόμα να κάνει ταινία την τρελή ιστορία του.

Διότι είναι δεδομένο πως αν το αποφάσιζε, το όνομά του θα συναγωνιζόταν ευθέως εκείνο του Χάνιμπαλ Λέκτερ! Ναι, ο Τεντ Μπάντι ήταν μια αντίστοιχη περίπτωση: γοητευτικός, όμορφος, έξυπνος, καλλιεργημένος και serial killer.

Μπορεί στην Ευρώπη να μην είναι ιδιαίτερα γνωστό το όνομά του αλλά στις ΗΠΑ είναι πασίγνωστος. Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμα και όταν η αστυνομία τον έπιασε, ήταν μπόλικες οι γυναίκες που είχαν εκφράσει τον θαυμασμό τους για την ομορφιά του!

Ήταν φοιτητής νομικής, όμως δεν ήθελε να ασχοληθεί με την δικηγορική αλλά να γίνει πολιτικός: ο πανέμορφος Τεντ Μπάντι ήταν γεννημένος για να γίνει διάσημος. Το πέτυχε, ωστόσο, με τον λάθος τρόπο.

Τεντ Μπάντι: ο πιο ανατριχιαστικός δολοφόνος στην ιστορία δε χρειαζόταν δικηγόρο

Όλα στη ζωή του άλλαξαν όταν έμαθε πως η αδερφή του ήταν… η μητέρα του. Για την ακρίβεια, η γυναίκα που είχε γνωρίσει ως αδερφή του και η οποία τον περνούσε περίπου 17 χρόνια παρουσιαζόταν ως αδερφή του για να γλυτώσει την κοινωνική κατακραυγή της έφηβης μητέρας. Αντίστοιχα, ο άνθρωπος που είχε γνωρίσει ως πατέρας του ήταν ο παππούς του!

 «Μοιραία», άλλαξε από εκείνο το σημείο και μετά. Από κοινωνικός άνθρωπος έγινε μονόχνωτος και αποσύρθηκε από κάθε κοινωνική δραστηριότητα. Φλέρταρε με την κατάθλιψη, χώρισε με την κοπέλα του, χάθηκε από προσώπου γης. Σιγά-σιγά όμως φάνηκε να το ξεπερνάει και να επανέρχεται στην προηγούμενη ζωή του.

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Επέστρεψε στο πανεπιστήμιο που φοιτούσε- από το οποίο και είχε αποσυρθεί για λίγο- και είχε τις ίδιες συνήθειες και το ίδιο προφίλ: πετυχημένος και δημοφιλής. Με την επανεμφάνισή του, όμως, ξεκίνησε και μια ανατριχιαστική ιστορία: ενας μυστηριώδης δολοφόνος βίαζε φοιτήτριες του πανεπιστημίου, ύστερα τους έλιωνε το κρανίο με βαριά αντικείμενα και στην συνέχεια παρατούσε τα πτώματά τους στο δάσος!

Τεντ Μπάντι: ο πιο ανατριχιαστικός δολοφόνος στην ιστορία δε χρειαζόταν δικηγόρο

Από τον Ιούλιο του 1974 μέχρι τον επόμενο Ιούλιο, ο Τεν Μπάντι (συγγνώμη για το σπόιλερ…) είχε σκοτώσει συνολικά 8 φοιτήτριες! Εκείνες τον γούσταραν τόσο πολύ που και μόνο που τους την έπεφτε, ήταν δεδομένο πως θα τον «άφηναν» να τις παρασύρει και να τις σκοτώσει. Συν τοις άλλοις ήταν τόσο δημοφιλής στους φοιτητικούς κύκλους που κανείς δεν τον υποψιαζόταν.

Η ένατη από αυτές τις φοιτήτριες ήταν και η μοναδική που γλύτωσε από τον Μπάντι: το έσκασε από το αμάξι του λίγο πριν την σκοτώσει και τον κατέδωσε. Η αστυνομία τον συνέλαβε, οι τρίχες της κοπέλας που έκανε την καταγγελία βρέθηκαν στο αμάξι του, ενώ το DNA του ταυτίστηκε με αυτό που είχε βρεθεί στα σώματα των υπόλοιπων πτωμάτων.

Δεν υπήρχε αμφιβολία, αυτός ήταν ο δολοφόνος. Στον εισαγγελέα, ωστόσο, δήλωσε αθώος και αρνήθηκε κάθε κατηγορία!

Τεντ Μπάντι: ο πιο ανατριχιαστικός δολοφόνος στην ιστορία δε χρειαζόταν δικηγόρο

Κανένας δικηγόρος δεν ήθελε ν’ αναλάβει την υπεράσπισή του στο δικαστήριο και έτσι ανέλαβε ο ίδιος να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Το καλοκαίρι του 1977, με τη δίκη να είναι σε εξέλιξη, ο προφυλακισμένος Μπάντι απέδρασε! Όσο ήταν αγνοούμενος μπούκαρε σε σπίτι μιας φοιτητικής αδερφότητας και σκότωσε τρεις φοιτήτριες, ενώ στην συνέχεια έκανε το ίδιο και με μια 12χρονη που απήγαγε!

Τεντ Μπάντι: ο πιο ανατριχιαστικός δολοφόνος στην ιστορία δε χρειαζόταν δικηγόρο

Τρεις μέρες αργότερα, εντοπίστηκε από τις αρχές και κλείστηκε εκ νέου στη φυλακή. Η δίκη του συνεχίστηκε με τον Μπάντι να εκπροσωπεί πάλι τον εαυτό του και να δηλώνει και πάλι αθώος! Σιγά-σιγά, διάφορες θαυμάστριες ξεκίνησαν να έρχονται στη δίκη, να τον υποστηρίζουν και να μιλάνε υπέρ της αθωότητάς του!

Με μια από αυτές, μάλιστα,  έκανε και σχέση! Τελικά, ο Μπάντι καταδικάστηκε σε εκτέλεση στην ηλεκτρική καρέκλα αλλάπ ροτού εκτελεστεί παντρεύτηκε την γυναίκα με την οποία είχε σχέση και έναν μια κόρη ενώ βρισκόταν πίσω από τα σίδερα!

Εκτελέστηκε το 1989 και λίγο πριν πεθάνει παραδέχθηκε, επιτέλους, την ενοχή του. Αποκάλυψε επίσης πως η αστυνομία δεν ήξερε τα πάντα για αυτόν: υπήρχαν μπόλικα πτώματα που δεν είχαν ανακαλυφθεί ποτέ…