Το απόλυτο μυστήριο των αιθέρων: Oι 5 βασικές θεωρίες για την εξαφάνιση 239 ανθρώπων στην πτήση ΜΗ370
Βρείτε μας στο

Πέρασαν τρία ολόκληρα χρόνια και ακόμα δεν έχει βρεθεί ίχνος της μυστηριωδώς εξαφανισμένης πτήσης MH370 της Malaysia Airlines.

Ήταν 8 Μαρτίου του 2014 όταν το αεροσκάφος Boeing 777 με 239 επιβαίνοντες, εξαφανίστηκε ενώ εκτελούσε την πτήση Κουάλα Λουμπούρ-Πεκίνο. Τρία χρόνια μετά, οι έρευνες δεν έχουν αποδόσει ακόμα το παραμικρό αποτέλεσμα και επίσημα δεν υπάρχει καμία θεωρία για το τι έχει γίνει. Το «επίσημα» είναι η λέξη-κλειδί. Διότι ανεπίσημα, όπως εύκολα μπορεί να φανταστεί κανείς, υπάρχουν μπόλικες θεωρίες.

Η πιο πρόσφατη από αυτές θέλει τον Βλάντιμιρ Πούτιν ξέρει ακριβώς τι έχει συμβεί στην πολυσυζητημένη πτήση. Συγκεκριμένα, ένας ερασιτέχνης ερευνητής ισχυρίζεται πως το αεροπλάνο έπεσε στον κόλπο της Βενγκάλης, κάτι που Ρώσος πρόεδρος γνωρίζει πολύ καλά.

Ο εν λόγω ερασιτέχνης ερευνητής, βέβαια, δεν είναι ο μοναδικός που ασχολείται με το συγκεκριμένο θέμα. Εδώ και τρία χρόνια, η πτήση MH370 έχει γίνει πραγματική εμμονή για μπόλικους ανθρώπους ανά τον κόσμο και αντίστοιχες θεωρίες έχουν παραχθεί.

Με αφορμή την τελευταία θεωρία που μάλιστα εμπλέκει και τον Πούτιν, θυμόμαστε τις 5 πιο χαρακτηριστικές εξ’ αυτών.

Ο Πούτιν γνωρίζει…

Το απόλυτο μυστήριο των αιθέρων: Oι 5 βασικές θεωρίες για την εξαφάνιση 239 ανθρώπων στην πτήση ΜΗ370

Ο λόγος για μια θεωρία που έχει αναπτύξει ο ερασιτέχνης ερευνητής, Άντρε Μίλνε, σύμφωνα με την οποία το αεροπλάνο συνετρίβη στον κόλπο της Βενγκάλης, κάτι που έγινε με γνώση του Πούτιν. «Οι μυστικοί ρώσικοι δορυφόροι εντόπισαν τα συντρίμμια και οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας ενημέρωσαν άμεσα τον Πούτιν. Ο ίδιος δεν το παραδέχθηκε όμως διότι αυτόματα θα παραδεχόταν και ότι διέπαξε κατασκοπία», είπε ο Μίλνε. Φυσικά, σύμφωνα με την θεωρία του Μίλνε, αν γίνει μια σχετική έρευνα στην Βενγκάλη, θα βρεθούν τα συντρίμμια μέσα στο νερό…

Ο μυστηριώδης επιβάτης της πτήσης

Σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή στην πτήση επιβιβάστηκε ένας επιπλέον επιβάτης που πήρε τον έλεγχο του καταδικασμένου Boeing 777 και το βύθισε στη θάλασσα. Αυτή η θεωρία ανήκει επίσης στον Μίλνε (όπως και η προηγούμενη) και σύμφωνα με αυτή, το σενάριο που θέλει τις Αρχές να ισχυρίζονται πως αγνοούνται 239 επιβάτες δεν… βγαίνει.

Το απόλυτο μυστήριο των αιθέρων: Oι 5 βασικές θεωρίες για την εξαφάνιση 239 ανθρώπων στην πτήση ΜΗ370
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το «φυλάει» ο ψαράς με το βιβλίο: Το παραδεισένιο νησάκι του Ιονίου που πωλείται αντί 45 εκατ. ευρώ

Διότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της πτήσης, στο αεροπλάνο μπήκαν 226 επιβάτες (τέσσερις έχασαν την πτήση) και μαζί με τους 12 του πληρώματος, ο αριθμός των ανθρώπων φτάνει τους 238. Δηλαδή έναν παραπάνω από όσους αγνοούνται επίσημα. Ποιος είναι ο μυστηριώδης επιβάτης που αποκρύπτεται; Μάλλον αυτός που πήρε με την βία τον έλεγχο του αεροπλάνου και… το έριξε στον κόλπο της Βενγκάλης.

Η Βόρειος Κορέα οργάνωσε αεροπειρατεία!

Το απόλυτο μυστήριο των αιθέρων: Oι 5 βασικές θεωρίες για την εξαφάνιση 239 ανθρώπων στην πτήση ΜΗ370

Δεν γινόταν να λείπει η Βόρειος Κορέα από τις θεωρίες. Το πιο μυστικοπαθές κράτος σε όλο τον πλανήτη, με έναν ηγέτη τόσο τρελό που φαίνεται να είναι ικανός για τα πάντα, είναι ο τέλειος καμβάς για την δημιουργία μιας τρελής φήμης. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 5 Μαρτίου του 2014, δηλαδή τρεις μέρες πριν την μυστηριώδη εξαφάνιση του Boeing 777, η Βόρεια Κορέα είχε διώξει με τη βία από τον εναέριο χώρο της και παραλίγο να καταρρίψει ένα κινέζικο αεροπλάνο ίδιου μεγέθους περίπου.

Οι λόγοι ήταν αδιευκρίνηστοι και είχαν αποδοθεί στο γεγονός ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι ένας παρανοϊκός που δρα αντίστοιχα. Προφανώς, δεν τα κατάφερε με το κινέζικο αεροσκάφος η Βόρειος Κορέα, αλλά τα κατάφερε με την πτήση MH370. «

Κάποιος ήθελε ένα πραγματικά πολύ μεγάλο αεροπλάνο για αδιευκρίνιστους λόγους», λέει ο αρχισυντάκτης του eTurboNews Group, Νέλσον Αλκαντάρα υποννοώντας πως φυσικά τον Κιμ Γιονγκ Ουν. Και τι έγινε ωστόσο με τους επιβάτες; Υπάρχει μια άλλη θεωρία συνωμοσίας που λέει πως η Βόρειος Κορέα εμπλέκεται σε εμπόριο ανθρώπων και πως με αυτό τον τρόπο βάζει διαρκώς λεφτά στα ταμεία της…

Το αεροπλάνο βρίσκεται στο φεγγάρι

Το απόλυτο μυστήριο των αιθέρων: Oι 5 βασικές θεωρίες για την εξαφάνιση 239 ανθρώπων στην πτήση ΜΗ370

Η Sunday Sport είναι μια εφημερίδα που έχει μια τάση να κάνει πρωτοσέλιδα διάφορες θεωρίες συνωμοσίας. Τρεις εβδομάδες μετά την εξαφάνιση του αεροσκάφους, στο πρωτοσέλιδό της δημοσιεύτηκε μια φωτογραφία σε «παγκόσμια αποκλειστικότητα»: την φωτογραφία ενός αεροσκάφους στην σελήνη και το οποίο ήταν το εξαφανισμένο Boeing 777.

Λίγες μέρες αργότερα και ενώ το αναγνωστικό κοινό αναρωτιόταν πώς ακριβώς βρέθηκε από τη Γη στη σελήνη το αεροσκάφος, η εφημερίδα έδωσε την εξής απλή απάντηση: «Η πιο λογική εξήγηση είναι πως ένα διαγαλαξιακό διαστημικό σκάφος κατάπιε ολόκληρο το Boeing 777 και μετέφερε στο φεγγάρι προκειμένου να μελετηθεί από εξωγήινους». Πρέπει να σημειωθεί ότι εδώ και 26 χρόνια η Sunday Sport δημοσιεύει συχνά-πυκνά θέματα που έχουν να κάνουν με την ύπαρξη εξωγήινων.

Η συγκεκριμένη θεωρία, πάντως, παραμένει αρκετά δημοφιλής.

Μια προβοκάτσια του Ισραήλ που δεν πέτυχε

Όπως και με την Βόρεια Κορέα, μια θεωρία συνομωσίας δεν θα μπορούσε να μην εμπλέκει το Ισραήλ. Σύμφωνα λοιπόν με αυτή, κάποιοι Ισραηλινοί πράκτορες ήθελαν να κάνουν αεροπειρατεία στο αεροπλάνο, να το ρίξουν σε κάποιο κτίριο σε στυλ… 9/11 και μετά να κατηγορήσουν στο Ιράν.

Η θεωρία αυτή βασίζεται στο γεγονός ότι μέσα στο αεροπλάνο βρισκόντουσαν δυο Ιρανοί, οι ταυτότητες των οποίων ωστόσο έμοιαζαν ψεύτικες. Σύμφωνα με αυτή την εκδοχή, λοιπόν, επρόκειτο για δύο πράκτορες του Ισραήλ που ήθελαν να ρίξουν με κάποιο τρόπο το αεροπλάνο σ’ ένα κτίριο και να προλάβουν να φύγουν από αυτό με… κάποιο τρόπο. Φαίνεται πως δεν τα κατάφεραν όμως και το αεροπλάνο κάπου έπεσε.

Ίσως στον κόλπο της Βενγκάλης…