«Από αυτή την κρύπτη διέφυγε»: Οι 3 αποδείξεις του κατάσκοπου της CIA που υποστηρίζει ότι ο Χίτλερ δεν αυτοκτόνησε ποτέ
Βρείτε μας στο

Το «γεγονός»: Λίγο μετά την αυτοκτονία της συντρόφου του Εύα Μπράουν με υδροκυάνιο,  ο Χίτλερ είναι έτοιμος για το δικό του απονενοημένο διάβημα. Αφού έχει αρνηθεί, παρά τις παρακλήσεις των στενών συνεργατών του, να εγκαταλείψει το Βερολίνο και διατάξει τον αρχιυπασπιστή του να κάψει όλα τα προσωπικά του στοιχεία και έγγραφα που βρίσκονταν στην Καγκελαρία και στο Καταφύγιο, υλοποιεί το τελευταίο σχέδιο θανάτου ως ηγέτης του Γ’ Ράιχ. Είναι ο δικός του.

Ο Κόκκινος Στρατός βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής και δεν πρέπει να πέσει ζωντανός στα χέρια του. Πιάνει το περίστροφο, βάζει την κάννη στο στόμα και πατάει τη σκανδάλη. Ο Αδόλφος Χίτλερ είναι νεκρός.

Λίγο αργότερα ο ιδιαίτερος γραμματέας του Μάρτιν Μπόρμαν, ο οδηγός, ο υπηρέτης του και μερικοί στρατιώτες της προσωπικής φρουράς του καίνε τα πτώματα του Φύρερ και της Εύας Μπράουν και τα θάβουν έξω από το καταφύγιο, μέσα σε ένα κρατήρα από βόμβα. Από εκεί θα τα πάρουν οι Σοβιετικοί και θα τα κρατήσουν επί σειρά ετών σε μυστικό μέρος, στο Μαγδεμβούργο της Ανατολικής Γερμανίας.

Το εναλλακτικό σενάριο: Ο Αδόλφος Χίτλερ δεν αγνόησε τις νουθεσίες του Μπόρμαν και του στρατάρχη Βίλχελμ Κάιτελ περί μυστικής απόδρασης από το Βερολίνο. Διέφυγε κάτω από τη μύτη των Σοβιετικών από μια 5η -ανεξερεύνητη για πολλά χρόνια- κρύπτη που είχε το καταφύγιο του στο Βερολίνο.

Φυγαδεύτηκε αεροπορικώς στη Δανία, απ’ όπου με νέα πτήση βρήκε ασφάλεια στην Αργεντινή. Εκεί, κατέφυγαν αποδεδειγμένα χιλιάδες Ναζί μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, εν μέσω σχεδίων για τη δημιουργία του Δ’ Ράιχ από τον επιζήσαντα ηγέτη.

«Από αυτή την κρύπτη διέφυγε»: Οι 3 αποδείξεις του κατάσκοπου της CIA που υποστηρίζει ότι ο Χίτλερ δεν αυτοκτόνησε ποτέ

Η εκδοχή μοιάζει να φλερτάρει με την ιστορική μυθοπλασία, αλλά το τελευταίο που μπορεί να προσάψει κανείς στον πρώην πράκτορα της CIA Μπομπ Μπάερ είναι ότι την έκανε στο… πόδι. Μαζί με τον λοχία των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ Τιμ Κένεντι, ο οποίος συμμετείχε στην επιχείρηση σύλληψης του Οσάμα Μπιν Λάντεν και του έτερου μεγάλου ηγέτη της Αλ-Κάιντα Αμπού αλ Ζαρκάουι, αφιέρωσαν σε αυτή τη θεωρία ένα μέρος της ζωής τους.

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Διευρευνώντας αν το τέλος του Φύρερ ήταν πράγματι αυτό που καταχωρήθηκε ως ιστορική αλήθεια από τους Σοβιετικούς, οι δύο άνδρες αναζήτησαν και μελέτησαν -όχι ένα και δύο, αλλά -14.000 αποχαρακτηρισμένα έγγραφα, σχετικά με το τελευταίο στάδιο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη.

Η έρευνα τους ήταν τόσο ενδελεχής που αποτυπώθηκε σε μία έκθεση 700 σελίδων. Και τόσο αποκαλυπτική σε κάποια νέα στοιχεία, που μεταφέρθηκε στην τηλεόραση μέσω του History Channel και της σειράς «Hunting Hitler», η οποία προβλήθηκε τον Ιανουάριο του 2017.

Ποια είναι όμως αυτά τα νέα στοιχεία που πασπαλίζουν με δόσεις αληθοφάνειας το σενάριο διαφυγής του Αδόλφου Χίτλερ;

Κατ’ αρχάς ένα έγγραφο της Μυστικής Υπηρεσίας Πληροφοριών του Ηνωμένου Βασιλείου (British Intelligence), που αναφέρει ότι ο Χίτλερ απομακρύνθηκε από τη γερμανική πρωτεύουσα από τον πιλότο της «Luftwaffe» Πέτερ Μπάουμγκαρτ, την ημέρα που υποτίθεται ότι έβαλε τέλος στη ζωή του.

Το ερευνητικό δίδυμο βρήκε επίσης στοιχεία για την ύπαρξη αυτής της 5ης άγνωστης, μέχρι πρότινος, εξόδου από το καταφύγιο, η οποία οδηγούσε σε μια περιοχή αρκετά μεγάλη για έναν αυτοσχέδιο διάδρομο.

«Από αυτή την κρύπτη διέφυγε»: Οι 3 αποδείξεις του κατάσκοπου της CIA που υποστηρίζει ότι ο Χίτλερ δεν αυτοκτόνησε ποτέ

Φωτογραφία του καταφυγίου του Φύρερ προτού καταστραφεί από τους Σοβιετικούς

Ένα άλλο έγγραφο παρουσιάζει έναν αξιωματικό των SS, που ισχυρίζεται ότι είδε τον Χίτλερ στη Δανία, λίγο προτού αλλάξει αεροπλάνα για τον τελικό προορισμό του.

Επιπλέον, στην Αργεντινή έχουν βρεθεί στοιχεία στρατιωτικού τύπου, που προκαλούν σοβαρές υποψίες ότι αυτή η περιοχή φιλοξένησε τον Γερμανό δικτάτορα, αν όντως σκηνοθέτησε το θάνατό του.

Σύμφωνα με τον Μπάερ ο Φύρερ σχεδίαζε την οικοδόμηση του Δ’ Ράιχ, με έδρα τη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Επισημαίνει το γεγονός ότι «δεκάδες χιλιάδες Ναζί» έφθασαν στην Αργεντινή μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και παραθέτει αποδείξεις ότι ένας Ναζί φυσικός εργαζόταν σε μια πυρηνική εγκατάσταση για τη δοκιμή εκρηκτικών μηχανισμών.

Υπάρχει επίσης ένα μυστήριο γύρω από τα πιο σημαντικά στοιχεία που θα συνέθεταν de facto το συμπέρασμα ότι ο Χίτλερ και η Μπράουν πέθαναν στις 30 Απριλίου 1945: Δεν είναι φυσικά άλλα από τα σώματά τους.

Τα μόνα υπάρχοντα απομεινάρια του Χίτλερ, τα οποία έγιναν δεκτά από τους ιστορικούς, είναι εκείνα ενός κομματιού οστού της κάτω γνάθου, που φυλάσσεται στο Κρεμλίνο.

Όλα όσα γνωρίζουμε για το τι απέγιναν τα δύο πτώματα είναι όσα έχει αναφέρει ο σοβιετικός στρατός. Σύμφωνα με αυτόν, οι δύο σωροί τυλίχτηκαν σε κουβέρτες και κάηκαν μερικώς στον κήπο, έξω από το καταφύγιο, μέσα σε έναν κρατήρα βόμβας.

«Από αυτή την κρύπτη διέφυγε»: Οι 3 αποδείξεις του κατάσκοπου της CIA που υποστηρίζει ότι ο Χίτλερ δεν αυτοκτόνησε ποτέ

Ο Φύρερ με τη σύντροφο και σύζυγό του την τελευταία ημέρα της ζωής του (;) Έυα Μπράουν

Τον Μάιο του 1945 μια ρωσική ιατροδικαστική ομάδα ανέσυρε αυτό που υποτίθεται ότι ήταν το σώμα του δικτάτορα. Μέρος του κρανίου έλειπε, προφανώς ως αποτέλεσμα του πυροβολισμού αυτοκτονίας. Βάζει των όσων ανέφεραν οι συλληφθέντες οδοντίατροι του Φύρερ, το υπόλοιπο κομμάτι της γνάθου ταίριαζε με τα οδοντιατρικά του αρχεία.

Τα πτώματα παρέμειναν στη μυστική έως τότε τοποθεσία του Μαγδεμβούργου έως το 1970. Τότε, με διαταγή του αρχηγού της KGB Γιούρι Αντρόποφ, αποτεφρώθηκαν ολοσχερώς και οι στάχτες διασκορπίστηκαν στον ποταμό Έλβα.

Το 2009 όμως, το μέρος του κρανίου που είχε διασωθεί, αποδείχτηκε ότι δεν ήταν του Χίτλερ. Το Κρεμλίνο δέχτηκε να εξεταστεί με τη μέθοδο του DNA στο εργαστήριο γενετικής του Πανεπιστημίου του Κονέκτικατ και το αποτέλεσμα σόκαρε τους ιστορικούς αναλυτές. Το οστό κρανίου είχε όλα τα χαρακτηριστικά για να ανήκει σε μία γυναίκα κάτω των 40 ετών.

Έτσι, το μόνο που απέμεινε ως απόδειξη είναι η κάτω γνάθος του Χίτλερ και αυτή διότι φέρεται να ταιριάζει με τα οδοντιατρικά αρχεία του.

Για τον Μπάερ, ​​μόνο το διασωθέν κάτω κομμάτι της σιαγόνας θα μπορούσε να αποκαλύψει οριστικά εάν ο Χίτλερ πέθανε ή όχι το 1945.

«Από αυτή την κρύπτη διέφυγε»: Οι 3 αποδείξεις του κατάσκοπου της CIA που υποστηρίζει ότι ο Χίτλερ δεν αυτοκτόνησε ποτέ

Ο Μπομπ Μπάερ

«Είναι σαν τη Σινδόνη του Τορίνο: πρέπει να περιμένουμε πότε θα αποφασίσουν οι Ρώσοι να εξεταστεί με τη μέθοδο του DNA η κάτω γνάθος. Έως τότε τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι πέθανε το 1945 είναι ανεπαρκή. Ούτε καν ο αμερικανικός στρατός που εισέβαλε στη Γερμανία βρήκε κάποια αξιόπιστη πηγή για να επιβεβαιώσει το θάνατό του. Σαφώς δεν έχουν βρεθεί αξιόπιστοι μάρτυρες να ισχυριστούν ότι τον είδαν στη Νότια Αμερική. Και μάλλον δεν θα βρεθούν ποτέ. Από την άλλη πλευρά όμως, στην Αργεντινή υπάρχουν ναζιστικές κοινότητες που απλώς αρνούνται να μιλήσουν», έχει δηλώσει ο Μπάερ, υπενθυμίζοντας ότι και για το FBI και για την «British Intelligence» η έρευνα για την τύχη του Χίτλερ παραμένει ανοικτή.

Ο υπαινιγμός του Μπάερ είναι σαφής. Οι Γερμανοί «παρέδωσαν» το κουφάρι ενός άλλου ανθρώπου στον Κόκκινο Στρατό, θαμμένο είτε δίπλα στην πραγματική Εύα Μπράουν, είτε σε μια άλλη γυναίκα. Για λόγους γοήτρου οι Σοβιετικοί δεν είχαν κανένα λόγο να διαψεύσουν τους συνεργάτες και οδοντίατρους του Χίτλερ.

Το σενάριο να βρήκαν πρώτοι τη σωρό του Νο. 1 καταζητούμενου της Γης – και να μη τον έχασαν μέσα από τα χέρια τους – ήταν απολύτως βολικό επικοινωνιακά, σε μια χρονική συγκυρία που ο ανταγωνισμός ανάμεσα στους νικητές του ανατολικού μετώπου και τις συμμαχικές δυνάμεις αντηχούσε ήδη στα τύμπανα του «Ψυχρού Πολέμου».

Η αλήθεια και το επιστημονικό τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Ο Αδόλφος Χίτλερ πέθανε χωρίς αμφιβολία στο υπόγειο καταφύγιό του στο Βερολίνο τον Απρίλιο του 1945, χρησιμοποιώντας χάπι υδροκυάνιου και στη συνέχεια μια σφαίρα, σύμφωνα με Γάλλους επιστήμονες που απέκτησαν σπάνια πρόσβαση στα δόντια του, που βρίσκονται στη Μόσχα, επιβεβαιώνοντας έτσι την επίσημη περιγραφή του θανάτου του.

Οι Γάλλοι ερευνητές έκαναν σχετική δημοσίευση στο ευρωπαϊκό ιατρικό περιοδικό «European Journal of Internal Medicine», σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, τη βρετανική «Ιντιπέντεντ» και την «Ουάσιγκτον Ποστ».

«Τα δόντια είναι αυθεντικά, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Η μελέτη μας αποδεικνύει ότι ο Χίτλερ πέθανε το 1945. Μπορούμε να σταματήσουμε όλες τις θεωρίες συνωμοσίας για τον Χίτλερ. Δεν διέφυγε στην Αργεντινή με υποβρύχιο, δεν βρίσκεται σε κρυφή βάση στην Ανταρκτική ούτε στη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού» δήλωσε ο καθηγητής Φιλίπ Σαρλιέ, ειδικός στην ιατρική ανθρωπολογία.

Η σύγκριση των δοντιών με τα ήδη γνωστά οδοντιατρικά αρχεία του Χίτλερ, πριν από τον θάνατό του, επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για τα δικά του δόντια. Επίσης, η ανάλυση με ηλεκτρονικό μικροσκόπιο των δοντιών, όπου δεν βρέθηκαν τα παραμικρά ίχνη κρέατος, επιβεβαίωσε ότι ο Χίτλερ ήταν φυτοφάγος. Παρόλο που πέθανε σε ηλικία μόνο 56 ετών, ο Χίτλερ είχε διατηρήσει μόνο πέντε από τα δικά του δόντια και τα άλλα ήσαν τεχνητά, πράγμα που βοήθησε στην ταυτοποίησή του.

Οι Γάλλοι ερευνητές ανέφεραν ότι το 2017 η ρωσική μυστική υπηρεσία FSB και τα ρωσικά κρατικά αρχεία τούς έδωσαν άδεια να εξετάσουν τα δόντια του ηγέτη του ναζιστικού κόμματος για πρώτη φορά από το 1946.

Οι επιστήμονες μπόρεσαν, επίσης, να δουν ένα μέρος κρανίου που θεωρείται ότι προέρχεται από τον Χίτλερ και το οποίο φέρει μια τρύπα κατά πάσα πιθανότητα από σφαίρα στην αριστερή πλευρά. Αλλά, ενώ πήραν δείγματα από τα δόντια, δεν επετράπη στους ερευνητές να πάρουν δείγματα DNA από αυτό το κρανίο. Πάντως η μορφολογία του είναι «απολύτως συγκρίσιμη», όπως είπαν, με ακτινογραφίες του κρανίου του που είχαν ληφθεί ένα έτος προτού πεθάνει…