«Μια περήφανη ελληνική ψυχή»: Ο άντρας που «μάγεψε» το απόλυτο sex symbol
Ιστορίες

«Μια περήφανη ελληνική ψυχή»: Ο άντρας που «μάγεψε» το απόλυτο sex symbol

Το ζευγάρι που με το sex tape του ταρακούνησε όλη την ποπ κουλτούρα των 90s...

Εκείνη ήταν η γυναίκα που ολόκληρος ο αντρικός πλανήτης- και όχι μόνο- έλιωνε κοιτώντας την, αυτή που αν ήθελε θα μπορούσε να έχει όποιον ήθελε, για όσο ήθελε δικό της.

Από την άλλη, εκείνος δεν είχε τόσο μεγάλη φήμη. Δεν τον έλεγες και πρότυπο όμορφου άντρα. Ωραίος ήταν, εντάξει. Aλλά ποιος θα το περίμενε ότι θα γινόταν ο άνθρωπος που θα «έριχνε» το απόλυτο, παγκόσμιο sex symbol.

Όταν η Πάμελα Άντερσον γνώρισε τον Τόμι Λι τον ερωτεύτηκε παράφορα. Χρειάστηκαν μόλις 96 ώρες για να τον παντρευτεί! Ήταν 1995 και εκείνη ήταν μόλις 28 χρονών. Εκείνος ήταν ήδη 33, αλλά η ζωή που είχε κάνει άλλοι δεν θα την έκαναν ακόμα και αν τους δινόντουσαν 10 ζωές.

Η Πάμελα μάλλον αυτό ερωτεύτηκε σε εκείνον: την τρέλα και τον συνδυασμό παρακμής και χλιδής που ένας γνήσιος ροκ σταρ σαν αυτόν εξέπεμπε φυσικά.

Ο Τόμι Λι ήταν ο ντράμερ των Mötley Crüe, μιας τυπικής glam rock μπάντας των 80s με την αντίστοιχη αισθητική και κουλτούρα. Το συγκρότημα ήταν ενεργό από το 1981 κι εκείνη η δεκαετία ήταν στα αλήθεια δικιά τους. Ανήκε στο ποζεράδικο ύφος που είχαν εδραιώσει σε ένα τμήμα της ποπ κουλτούρας τόσο οι ίδιοι όσο και διάφορες άλλες μπάντες της δικής τους συνομοταξίας.

«Μια περήφανη ελληνική ψυχή»: Ο άντρας που «μάγεψε» το απόλυτο sex symbol

Τα φουσκωμένα μαλλιά τους, τα δερμάτινα ρούχα τους και το θυληπρεπές στυλ τους, αρχικά ήταν ο λόγος για να τους κοροϊδεύουν.

Ωστόσο, όταν αυτό έγινε μόδα, τα μέλη μιας τέτοιας μπάντας έκαναν ροκ ζωή με τρόπο που κανένας «απλός» θεατής δεν θα μπορούσε να αντέξει χωρίς να σοκαριστεί.

Όλη η διάρκεια της δεκαετίας του ’80 ήταν γεμάτη σεξ και ναρκωτικά (και φυσικά ροκ) για αυτούς τους τύπους. Αλλά μιλάμε για τόσο σεξ και τόσα ναρκωτικά (και φυσικά ροκ) που δεν θα μπορούσες να πιστέψεις ότι αντέχει ένας άνθρωπος ανά ημέρα.

Ο Τόμι Λι δεν απείχε απ’ όλα αυτά, δεν διέφερε σε τίποτα από τους υπόλοιπους ροκ αστέρες του glam rock. Όταν μάλιστα στο βιβλίο του «The Dirt: Confessions of the World’s Most Notorious Rock Band» κατέγραψε μια συνηθισμένη μέρα για το συγκρότημα, ο κόσμος δεν ήξερε πως έπρεπε να το αντιμετωπίσει: αυτά που διάβαζαν οι φαν ήταν λόγος για να ζηλέψουν ή για να σιχαθούν; Τόσο ακραία κατάσταση…

Κόντρα στο κλισέ που λέει πως τα πιο όμορφα κορίτσια τα κερδίζει πάντα ο τραγουδιστής και ο κιθαρίστας διότι ελάχιστες ενδιαφέρονται για τον μπασίστα και τον ντράμερ, ο Τόμι Λι γοήτευσε μέχρι εκεί που δεν πήγαινε την Πάμελα Άντερσον.

Όταν το 1995 την παντρεύτηκε σε μια παραλία με εκείνη να φοράει απλά ένα μπικίνι και εκείνον να φορά ένα μαγιό, σε έναν γάμο που τελέστηκε λίγο μετά από ένα τρελό και παλαβό τετραήμερο, ο Τόμι Λι είχε κάνει σεξ με πάνω από 1000 γυναίκες και η Πάμελα θα ήταν η τελευταία όπως έλεγε.

Ούτε καν, φυσικά.

«Μια περήφανη ελληνική ψυχή»: Ο άντρας που «μάγεψε» το απόλυτο sex symbol

Δυο χρόνια αργότερα, ένα sex tape διέρρευσε που έδειχνε το ανδρόγυνο να κάνει σεξ σε ένα κότερο κατά τον μήνα του μέλιτος. Οι δυο τους τόνιζαν πως ήταν για ιδιωτική χρήση και πως κάποιος το έκλεψε και το δημοσιοποίησε αλλά ελάχιστοι τους πίστεψαν: όλοι θεώρησαν πως είτε και οι δυο είτε ο ένας εκ των δυο το είχε βγάλει στη φορά για λεφτά.

Αυτό το sex tape ήταν και το τέλος του γάμου τους. Χώρισαν μετά από τρία χρόνια και ενώ είχαν μια κόρη, με την Πάμελα να του κάνει μήνυση για ξυλοδαρμό και να περνάει 180 μέρες στη φυλακή.

Η μητέρα του Τόμι Λι ήταν για τα 50s αυτό που ήταν η Πάμελα για τα 90s: ένα απόλυτο sex symbol. Μις Ελλάς για το 1957 που παντρεύτηκε έναν Ελληνοαμερικάνο με τον Τόμι να είναι ο καρπός της σχέσης τους.

Το 2012 ο Τόμι Λι, με τους Mötley Crüe να έχουν διαλυθεί, την μπάντα που επιχείρησε να φτιάξει να αποτυγχάνει παταγωδώς και την σχέση του με την Πάμελα να αποτελεί ένα μακρινό παρελθόν, ήταν ένας ξεπεσμένος ροκ σταρ. Η μητέρα του πέθανε και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να επηρρεάσει καθοριστικά τη ψυχολογία του.

Λίγους μήνες μετά τον θάνατό της, ανέβασε στην σελίδα του στο Facebook, ένα διαδικτυακό μήνυμα για την Ελλάδα με τίτλο «Proud Greek Soul».

Είχε ως εξής:

GREECE

Because we are a small, poor country full of people with big hearts

Because we never visit anyone empty-handed Because there is no way to tell foreigners the word «Kapsoura» to properly (burning desire for someone)

Because there is still something valuable in Greek families Because we always do, even if at the last moment

Because we were slaves for 400 years, but never take this as an excuse for our current state Because we are scattered all over the Planet

Because we have the word «filotimo» (Honor for his friend?) In any other language

Because foreigners, if they can not find a word, use one of our Because we share our problems and bad times with our friends and family and not with psychiatrists Because Socrates, Plato and Aristotle were Greeks

Because we invented theater Because we gave birth to democracy

Because we discovered logic Because we made the start in the science

Because we are proud of our culture, not our war

Because when we started to make the Parthenon, the others still slept in trees

Because we have all these lights, which have made efforts to create peace through war

Because we see a difference between «eros» (in love) and «Agapi» (Love), while we feel both passionately

Because Eros was a Greek God Because we gave the curse «Freedom or Death»

Because we already woven leash than any other are still attracted to wolf skin

Because «Greeks do not fight like heroes, but heroes fight like Greeks» (Winston Churchill, 1941)

Because we gave our ancient alphabet to the Romans and our Medieval alphabet to the Slavs

Because we are not ashamed to cry

Because we dance when we are sad

Because we work to live, not live to work

Because 97% of the star names are Greek

Because if we ‘brother or cousin «on the road every scream turns

Because our churches are not dark inside full of special lighting

Because our parents do not forget that we exist when we are already 18

Because if we want to get a sun tan, we go to the beach

Because we confront every difficulty with humor

Because the Olympics were born in Greece As we unite with our Olympic light the world and send the message of peace

Because our sky is blue white

Because 40% of the Oxford dictionary consists of Greek words

Because we know what «Kefi» (joy in the fun?) Means and how to live it.

PROUD GREEK SOUL!…