Η κυνική εξομολόγηση του Ωνάση: Γιατί παντρεύτηκε την Κένεντι ενώ αγάπησε την Κάλλας;
Βρείτε μας στο
Ιστορίες

Η κυνική εξομολόγηση του Ωνάση: Γιατί παντρεύτηκε την Κένεντι ενώ αγάπησε την Κάλλας;

Όταν η ντίβα της όπερας είδε τη διασημότερη χήρα του κόσμου να της «κλέβει» τον άντρα που αγάπησε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον…

Ήταν στις 20 Οκτωβρίου του 1968 όταν ο Αριστοτέλης Ωνάσης παντρεύτηκε τη Τζάκι Κένεντι.

Η πρώην Πρώτη Κυρία της Αμερικής έμελλε να πάρει τη δεύτερη (;) θέση στην καρδιά του Έλληνα κροίσου, αφού η πρώτη ήταν κατειλημμένη από μια γυναίκα που λάτρεψε όλη η Ελλάδα: Τη Μαρία Κάλλας.

Ο γάμος έλαβε χώρα στο ιδιωτικό νησί του Ωνάση, τον Σκορπιό. Εκείνος είχε κλείσει τα 62 του χρόνια, ενώ εκείνη ήταν μόλις 39. Η Τζάκι ήταν τότε χήρα 5 χρόνια μετά τη δολοφονία του Τζον Κένετι και ήλπιζε να βρει το στήριγμα που τόσο επιθυμούσε στο πρόσωπο του Ωνάση.

Το μυστήριο έλαβε χώρα με εκλεκτούς καλεσμένους και ακολούθησε δεξίωση στη θαλαμηγό «Χριστίνα». Μια δεξίωση που στιγματίστηκε από την παρουσία μιας γυναίκας στης οποίας τη σκιά ήταν καταδικασμένη να ζει η Τζάκι για πάντα. Η Μαρία Κάλλας δεν θα μπορούσε να λείπει.

Η σχέση της με τον Ωνάση αρχικά ήταν κοινό μυστικό. Κράτησε, όμως, πάνω από 10 χρόνια. Ήταν, άλλωστε, η μεγάλη της αγάπη. Παρόλα αυτά, όταν ρωτήθηκε από Γάλλους δημοσιογράφους στο Παρίσι για το πώς αισθάνεται που ο Ωνάσης παντρεύτηκε την Κένεντι, εκείνη απάντησε ψυχρά: «Είμαι ευτυχισμένη για όποιον είναι ευτυχισμένος».

Η κυνική εξομολόγηση του Ωνάση: Γιατί παντρεύτηκε την Κένεντι ενώ αγάπησε την Κάλλας;

Τι ίσχυε όμως από πλευράς Αριστοτέλη Ωνάση; Την απάντηση δίνει ο πρώην συνεργάτης του -ο άνθρωπος που εμπιστευόταν τυφλά- Τομ Νέστωρ, στην αυτοβιογραφία του.

Ο ίδιος έγραψε για το ερωτικό τρίγωνο που συζητήθηκε όσο κανένα, αποκαλύπτοντας τι του είχε πει ο Ωνάσης όταν τον ρώτησε για ποιο λόγο παντρεύεται τη Τζάκι από τη στιγμή που ήταν ερωτευμένος με τη Μαρία Κάλλας.

Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20' στο κενό (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20′ στο κενό (Pics)

Η δική του απάντηση; Ειλικρινής μέχρι βλακείας.

”Έφυγα από τον Ωνάση όταν μου ανακοίνωσε ότι θα παντρευτεί την Τζάκι Κένεντι. Για την αμερικάνικη νεολαία τότε ο Κένεντι ήταν ένας θνητός θεός. Θεώρησα ότι ο γάμος του θα αμαύρωνε το όνομα Κένεντι. Το θεώρησα μεγάλη προσβολή και τον είχα ρωτήσει:

«Γιατί, Αρίστο, την Τζάκι Κένεντι, αφού έχεις μια Ελληνίδα θεά που λέγεται Μαρία Κάλλας;». Και μου απάντησε κυνικά: «Ο γάμος μου με την Κένεντι είναι μια καλή μπίζνα». Και ήταν προσβολή για μένα ότι θα χώριζε την Κάλλας, την οποία γνώριζα πάρα πολύ καλά. Ένιωθα άσχημα. Τότε, λοιπόν, μαλώσαμε και έφυγα. Ο ίδιος δεν το περίμενε και πίστευε ότι θα γυρίσω. Εγώ, όμως, είχα ήδη φύγει από την εταιρεία”.

Η κυνική εξομολόγηση του Ωνάση: Γιατί παντρεύτηκε την Κένεντι ενώ αγάπησε την Κάλλας;

Για τον Ωνάση, επρόκειτο απλά μια «μπίζνα». Για την Κάλλας, η «μπίζνα» αυτή αποτέλεσε την αιτία να καταρρακωθεί και να χάσει τη λάμψη της ντίβας που πάντα την ακολουθούσε. Κατέληξε να κυκλοφορεί απεριποίητη, κλαμμένη και χωρίς την παραμικρή διάθεση για κοινωνικές επαφές. Και όλα αυτά ενώ υποστήριζε πως ο χωρισμός ήταν κοινή απόφαση των δυο τους.

Κάτι που –φυσικά- δεν ίσχυε. Στην περίπτωσή της Κάλλας, ο τροχός γύρισε. Είδε τη διασημότερη χήρα του κόσμου να της «κλέβει» τον άντρα που η ίδια είχε «αρπάξει» 10 χρόνια πριν από την τότε σύζυγό του, Τίνα Λιβανού…

Ο Ωνάσης δεν έπαψε ποτέ να την επισκέπτεται. Η Κάλλας ξεκίνησε από ερωμένη του, εξελίχθηκε σε σχέση του και επέστρεψε μετά τον γάμο του με τη Τζάκι ξανά στη θέση της ερωμένης.

Ωστόσο, δεν έπαψε ποτέ να τον αγαπά. Το μόνο σίγουρο είναι πως και για τον «Αρίστο» η μεταξύ τους σχέση ήταν σχέση ζωής. Και ας έβλεπε τις γυναίκες σαν τρόπαια τα οποία μόλις αποκτούσε, έχανε κάθε ενδιαφέρον.