Νόμιζαν ότι είχαν κάνει το τέλειο έγκλημα: Οι 4 δολοφόνοι που αναζητούσαν το θύμα τους στη Νικολούλη
Βρείτε μας στο

Υποθέσεις που αρχικά  θεωρήθηκε πιθανό πως θα μπουν στα «ανεξιχνίαστα». Σοροί που είχαν μια αλήθεια να πουν, μα κανείς δεν τις άκουγε.

Άνθρωποι που αγνοούνταν και κατέληξαν να βρεθούν σε κατάσταση που ούτε το στομάχι του πιο σκληρού ιατροδικαστή δεν άντεξε. Τρία θύματα, τρεις νέοι άνθρωποι.

Τέσσερις δολοφόνοι. Τέσσερις εκτελεστές που είχαν το θράσος να πρωταγωνιστήσουν στην πιο θλιβερή παράσταση της ζωής τους. Έπρεπε, βλέπεις, να λυπηθούν για την απώλεια του ανθρώπου που σκότωσαν. Να παίξουν ένα θέατρο κακό με θεατές την Αγγελική Νικολούλη και λίγο αργότερα όλη την Ελλάδα.

Κατά έναν περίεργο τρόπο, κάποιους τους έπεισαν. Την Αγγελική, όμως, όχι.

Ποιοι ήταν τελικά οι μεγαλύτεροι «ηθοποιοί» που πέρασαν ποτέ από το «Φως στο Τούνελ» και γιατί παρά το οργανωμένο σχέδιό τους δεν κατάφεραν να πείσουν τη δαιμόνια δημοσιογράφο πως πασχίζουν να φτάσουν την υπόθεση του δικού τους ανθρώπου στη λύση της;

Όλα αυτά τα χρόνια, είδαμε τις ιστορίες πολλών θυμάτων να ερευνώνται από την Αγγελική. Είδαμε και πολλούς θύτες να δίνουν το «παρών» στην εκπομπή της. Αυτούς τους τέσσερις δολοφόνους, όμως, ποτέ κανείς δεν τους ξέχασε…

Υπόθεση Κικής Κούσογλου, 20 ετών

Θύτης: Δάνος Μουρατίδης – Αναζητούσε την κοπέλα που είχε στραγγαλίσει και θάψει

Απρίλιος 2005. Η υπόθεση εξαφάνισης της 20χρονης Κικής Κούσογλου –που έμεινε στα πρακτικά ως «η καλλονή από τη Βέροια»- απασχολεί επί εβδομάδες την εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη.

Πρωταγωνιστής στο θρίλερ αναζήτησης της Αγγελικής, ο επί 5 χρόνια σύντροφός της, Δάνος Μουρατίδης, τον οποίο η ίδια είχε μόλις χωρίσει. Ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που την είδε ζωντανή γι’ αυτό και θεωρήθηκε ύποπτος για την εξαφάνισή της, την οποία δήλωσε η μητέρα της στην Αστυνομία δύο ημέρες αργότερα, ως είθισται.

Πρόστιμο 3.000 ευρώ κι αφαίρεση άδειας : Αν φεύγεις για 3ήμερο Καθαράς Δευτέρας, κόψε αυτήν την συνήθεια στο αμάξι
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Πρόστιμο 3.000 ευρώ κι αφαίρεση άδειας : Αν φεύγεις για 3ήμερο Καθαράς Δευτέρας, κόψε αυτήν την συνήθεια στο αμάξι

Τα ξημερώματα της 11ης Απριλίου τους βρήκαν στο σπίτι του, ύστερα από μία συνάντηση που ο ίδιος επεδίωξε στην καφετέρια που εκείνη δούλευε, θέλοντας να τα ξαναβρούν. Η Κική κοιμήθηκε στο σπίτι του, χωρίς όμως να δεχτεί να συνευρεθεί σεξουαλικά μαζί του.

Νόμιζαν ότι είχαν κάνει το τέλειο έγκλημα: Οι 4 δολοφόνοι που αναζητούσαν το θύμα τους στη Νικολούλη

Ο σύντροφός της, με τον οποίο η ίδια ήταν ζευγάρι από τα 15 της χρόνια, είχε μπει στο στόχαστρο της Αστυνομίας από την πρώτη στιγμή. Δεν υπήρχε, όμως, το παραμικρό στοιχείο σε βάρος του.

Έχοντας παραδεχτεί ότι το βράδυ πριν την εξαφάνισή της ήταν μαζί της, δήλωνε άγνοια για το πού μπορεί να βρισκόταν τις ώρες που οι φωτογραφίες της είχαν περάσει από όλα τα δελτία ειδήσεων της χώρας. «Ξύπνησα και δεν τη βρήκα στο δωμάτιο», κατέθεσε στην Ασφάλεια και δήλωσε αργότερα και στην Αγγελική Νικολούλη.

Επί μήνες έδινε τη δική του παράσταση μπροστά στις κάμερες. Μιλούσε για το τελευταίο μήνυμα που έστειλε στην Κική την ημέρα μετά την εξαφάνισή της στο οποίο δεν έλαβε ποτέ απάντηση. «Όπως νομίζεις εσύ. Ελπίζω να είσαι ευτυχισμένη. Καλά να περνάς, φιλάκια», έγραφε ως «ανώτερος» στη γυναίκα που βρισκόταν νεκρή δίπλα του…

Αναζητούσε «τη γυναίκα της ζωής του» και παρακαλούσε όποιον γνώριζε κάτι να βοηθήσει να γυρίσει η Κική στο σπίτι της. Όλα αυτά μέχρι τη στιγμή που αντιλήφθηκε πως το θέατρό του δεν είχε πείσει την πιο «επικίνδυνη» γυναίκα της έρευνας. Την Αγγελική.

Ο ίδιος άρχισε να αντιδρά στις συνεχείς προσπάθειες της δημοσιογράφου για επικοινωνία μαζί του και ανάλυση της κάθε λεπτομέρειας από τη σχέση και την τελευταία του συνάντηση με την Κική. Δε μπορούσε να συγκρατήσει την οργή του ακόμα και μπροστά στις κάμερες!

Η Αγγελική ήταν πλέον βέβαιη πως η κοπέλα δεν ζούσε και πως υπεύθυνος γι’ αυτό ήταν ο Δάνος. Όσοι τους γνώριζαν έκαναν λόγο για έναν τρομερά κτητικό και ζηλιάρη άντρα που δεν είχε διστάσει μέχρι και να τη χτυπήσει. «Μόνο νεκρούς θα μας χωρίσουν», συνήθιζε να της λέει κατά τη διάρκεια των καβγάδων τους.

Όπως είχε κάνει και με πρώην σύντροφό του, η οποία πήγε να καταθέσει στην Αστυνομία φοβούμενη πως κάτι ανάλογο είχε συμβεί και στο κορίτσι που όλη η Ελλάδα αναζητούσε. «Από την πρώτη στιγμή γνώριζα πως τη σκότωσε ο Δάνος», θα έλεγε λίγο αργότερα στην Αγγελική Νικολούλη.

Η επιβεβαίωση, όμως, θα ερχόταν τέσσερις μήνες μετά την εξαφάνιση της κοπέλας. Τον Αύγουστο του 2005, η αυλαία πέφτει για τον Δάνο. Στην Αστυνομία φτάνουν τα έγγραφα της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας που θέλουν τα κινητά Κικής και Δάνου να πήραν σήμα από την ίδια κεραία όταν η Κική έλαβε το «αποχαιρετιστήριο» μήνυμα του δολοφόνου της.

Η ομολογία έρχεται στις 11 Αυγούστου. Οι δυο τους καβγάδισαν όταν εκείνος ψάχνοντας το κινητό της βρήκε ένα μήνυμα προς την κολλητή της φίλη στο οποίο μιλούσε για έναν άλλον άντρα. Τη χτύπησε και τη στραγγάλισε.

«Είχαμε χωρίσει δύο βδομάδες πριν. Συζητούσαμε και πέρασε η ώρα. Εκείνη κοιμήθηκε, ενώ εγώ έβλεπα τηλεόραση», είπε στο Δικαστήριο, ενώ παραδέχτηκε ότι την ξύπνησε για να του δώσει εξηγήσεις για το μήνυμα. «Την τράβηξα πάνω μου. Δεν θυμάμαι αν φώναζε ή αν είπε κάτι. Όταν την άφησα, δεν κουνιόταν. Έπιασα το σφυγμό της. Διαπίστωσα πως δεν αναπνέει. Εκείνη την ώρα τα έχασα. Πανικοβλήθηκα και αποφάσισα να την εξαφανίσω. Δεν ξέρω τι έπαθα. Λες και δεν ήμουν εγώ», κατέληξε.

Η Κική βρέθηκε σε άσχημη κατάσταση στο σημείο που ο Δάνος με τη βοήθεια του 40χρονου ξάδερφού του, Παναγιώτη Κανέλλη, -στον οποίο ομολόγησε τα πάντα το βράδυ του εγκλήματος- την είχε θάψει. Ήταν στην περιοχή του φράγματος Ασωμάτων. Τα πράγματά της τα είχε πετάξει σε διάφορα σημεία μακριά από εκεί.

Το Δικαστήριο τον καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και περιύβριση νεκρού, χωρίς να του αναγνωρίσει το παραμικρό ελαφρυντικό. Ο 40χρονος ξάδερφός του καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης. Σήμερα, ο Δάνος Μουρατίδης εκτίει την ποινή του στις φυλακές Διαβατών στη Θεσσαλονίκη.

Δεκάδες γυναίκες επικοινώνησαν μαζί του εκφράζοντας του τον θαυμασμό τους για τη «μυστηριώδη γοητεία» του…

Η ιστορία της Κικής ενέπνευσε την υπόθεση του βιβλίου της Αγγελικής Νικολούλη «Ονειρεύτηκα το δολοφόνο σου».

Υπόθεση Κωστή Πολύζου, 23 ετών

Θύτες: Δέσποινα Κουτσέγκου & Χρήστος Ντιός, μητέρα και πατριός – Τον σκότωσαν για να γλιτώσουν την αποπληρωμή δανείου

Ήταν λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 18 Φεβρουαρίου του 2011 όταν ο 23χρονος Κωστής Πολύζος εξαφανίστηκε από τη Σιάτιστα Κοζάνης.

Έμενε στο ίδιο σπίτι με τη μητέρα του, Δέσποινα Κουτσέγκου, τον πατριό του, Χρήστο Ντιό και τον 12χρονο ετεροθαλή αδερφό του. Είχε μόλις επιστρέψει από το σπίτι του παιδικού του φίλου, Σπύρου, που έμενε πολύ κοντά όταν -σύμφωνα με τις μαρτυρίες μητέρας και πατριού- βγήκε έξω για να επισκευάσει κάποια βρύση.

Νόμιζαν ότι είχαν κάνει το τέλειο έγκλημα: Οι 4 δολοφόνοι που αναζητούσαν το θύμα τους στη Νικολούλη

Ένα αυτοκίνητο έφτασε έξω από το γκαράζ του σπιτιού τους, με τον Κωστή να μιλά και να γελά με έναν άγνωστο άντρα. Θεωρία που υποστήριξε και ο μικρός του αδερφός, ο οποίος χωρίς να έχει δει το παραμικρό είχε πειστεί πως όλα συνέβησαν ακριβώς έτσι. Λίγο αργότερα, ο Κωστής μπήκε στο σπίτι κι ενημέρωσε τους δικούς του πως θα επέστρεφε στο σπίτι του Σπύρου. Δεν θα αργούσε. Δεν πήρε μαζί το κινητό του. Το αγόρι, όμως, δεν επέστρεψε ποτέ στο σπίτι του.

Μόνο που τα πράγματα δεν έγιναν ακριβώς έτσι…

Για την ακρίβεια, τίποτα από όλα αυτά δεν ήταν αλήθεια. Ο Κωστής μπήκε στο σπίτι στις 23.30, σύμφωνα με μαρτυρία γειτόνισσας ή οποία τον χαιρέτησε κιόλας, κανείς όμως δεν τον είδε να ξαναβγαίνει. Εκείνη, κατέθεσε πως τον είδε κουρασμένο και βιαστικό να πάει να ξαπλώσει. Όσο για το αυτοκίνητο έξω από το γκαράζ και τον άγνωστο άντρα που υποτίθεται πως μιλούσε με τον Κωστή; Κανείς απ’ τους συγγενείς του πατριού που έμεναν σε απόσταση αναπνοής από το σπίτι δεν τον είδε, ούτε άκουσε το αυτοκίνητο.

Η μητέρα και ο πατριός του -49 και 42 ετών αντίστοιχα-  έψαχναν εναγωνίως «το παιδί τους» και με κλάμματα στο «Φως στο Τούνελ» αναζητούσαν την αλήθεια. Δε δίστασαν να κατηγορήσουν τον παππού και τον θείο του, ακόμα και τον παιδικό του φίλο. Πώς θα μπορούσαν να μη συγκινήσουν το κοινό;

Η δημοσιογράφος, από τη μεριά της, δεν μπορούσε να προσπεράσει τις αντιφάσεις στις οποίες έπεφταν.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του διήρκεσαν επτά μήνες.

Στις 24 Σεπτεμβρίου της ίδιας χρονιάς το πτώμα του βρίσκεται σε ένα από τα πιο δύσβατα χωράφια της οικογενείας του πατριού του στο Πασά Γεφύρι από έναν κυνηγό, τον Σαράντη Λιάκο, φαγωμένο από σκυλιά και άλλα άγρια ζώα, που τον είχαν μισοξεθάψει. Βρισκόταν μέσα σε έναν λάκκο του ενός μέτρου. Ο κυνηγός δε μπορούσε να γνωρίζει την ταυτότητα του θύματος.

Ο ίδιος δεν πηγαίνει στην Αστυνομία. Μερικές ημέρες πριν, είχε δει στον ύπνο του τον Κωστή να περιφέρεται στο συγκεκριμένο χωράφι. Δύο ημέρες μετά το μακάβριό εύρημά του, αποφάσισε να πάει στην Αστυνομία. Το ίδιο βράδυ, ονειρεύτηκε ξανά τον Κωστή, χαμογελαστό αυτή τη φορά, να απομακρύνεται από το χωράφι…

Η αναγνώρισή του πτώματος ήταν αδύνατη χωρίς τη βοήθεια ιατροδικαστών και DNA.

Πλέον, Αστυνομία και Νικολούλη δεν έψαχναν τον Κωστή, μα τον δολοφόνο του…

Η απάντηση άργησε να έρθει, όμως εντέλει ο Κωστής δικαιώθηκε. Ήταν η ίδια του η μητέρα που του είχε αφαιρέσει τη ζωή και τον είχε πετάξει στο χωράφι. Με τη βοήθεια του συζύγου της, φυσικά. Κίνητρο; Η εύκολη «αποπληρωμή» των δανείων ύψους 250.000 ευρώ που είχαν πάρει στο όνομά του. Οι τράπεζες πίεζαν πολύ, ο Κωστής είχε αρχίσει να ανησυχεί για το πώς θα ξεπλήρωναν ένα τόσο μεγάλο ποσό και ζητούσε εξηγήσεις. Εξηγήσεις που κανείς δεν ήταν πρόθυμος να του δώσει.

Οι δυο τους συνελήφθησαν τον Ιανουάριο του 2016. Το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Καστοριάς τους επέβαλλε ύστερα από πολύωρη συνεδρίαση των ενόρκων και των τακτικών δικαστών, ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία του Κωστή Πολύζου, περιύβριση νεκρού αλλά και πλαστογραφία καθώς πολλές από τις υπογραφές στα χαρτιά που έφεραν το όνομα του Κωστή ανήκαν στον πατριό του.

«Δεν θυμάμαι, έχουν περάσει χρόνια», έλεγε και ξαναέλεγε στο Δικαστήριο η Κουτσέγκου κάθε φορά που καλούνταν να απαντήσει κάποιο «δύσκολη» ερώτηση. «Είναι χειρότερη από τη Μήδεια, γιατί ωθήθηκε από ταπεινά αίτια», είπε η Εισαγγελέας για εκείνη και το πλήθος ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

Υπόθεση Θανάση Λάμπρου, 42 ετών

Θύτης: Δήμητρα Βούλγαρη, σύζυγος γνωστή πλέον ως «η μαύρη χήρα»

8 Δεκεμβρίου 2014. Ο καπετάνιος Θανάσης Λάμπρου βρίσκεται νεκρός με δυο σφαίρες στο κεφάλι και τον θώρακα στην αυλή του σπιτιού παιδικού του φίλου στην Κοιλάδα Αργολίδας, από τον νονό της κόρης του.

«Άκουσα φωνές. Κοντοστάθηκα. Άκουσα έναν άνδρα που ούρλιαζε σε κατάσταση αμόκ «θα σε σφάξω, θα σε σκοτώσω» και μια γυναικεία φωνή που έκλαιγε με αναφιλητά. Στη συνέχεια άκουσα έναν άνθρωπο που έτρεχε. Τα βήματά του. Άκουσα αγκομαχητά. Έναν πυροβολισμό. Ένα ”ωχ”. Επικράτησε απόλυτη ησυχία και μετά από τριάντα δευτερόλεπτα ήρθε και ο δεύτερος πυροβολισμός», δήλωσε αργότερα ο ίδιος.

Νόμιζαν ότι είχαν κάνει το τέλειο έγκλημα: Οι 4 δολοφόνοι που αναζητούσαν το θύμα τους στη Νικολούλη

Το περίστροφο που χρησιμοποιήθηκε για τον φόνο ανήκε στον ιδιοκτήτη του σπιτιού και βρισκόταν πάντα φυλαγμένο στο ίδιο συρτάρι.

Η χήρα του, Δήμητρα Βούλγαρη, 37 ετών, καθηγήτρια Αγγλικών, απέκλεισε το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας δηλώνοντας πως θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να βρεθεί ο άνθρωπος που αφαίρεσε τη ζωή του συζύγου της. Όσοι τη γνώριζαν έκαναν λόγο για τεράστιες υποκριτικές ικανότητες, όταν την είδαν στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη να θρηνεί για τον χαμό ενός ανθρώπου που –σύμφωνα με τις μαρτυρίες- δε νοιαζόταν καθόλου. Στο λαιμό της φορούσε ένα μενταγιόν με το όνομά του.

Απόλυτα ψύχραιμη, σε σημείο που άγγιζε τα όρια της απάθειας, μιλούσε με κάθε λεπτομέρεια για τη στιγμή που ενημερώθηκε από την αδερφή της για τον «τραυματισμό» του συζύγου της. Εκείνη βρισκόταν σε ιδιαίτερο μάθημα Αγγλικών το οποίο παράτησε για να τρέξει στο Κέντρο Υγείας.

Όπως αποδείχτηκε, γνώριζε εξαρχής πως ο 42χρονος ήταν νεκρός. Παρόλα αυτά, δε δίστασε να χρησιμοποιήσει το ίδιο της το παιδί, την 10 ετών κόρη τους, ως μέσο για να φανεί πως δεν υποψιαζόταν το παραμικρό για την κατάστασή του.

Τηλεφώνησε στο παιδί τους στο σπίτι για να της πει να ετοιμαστεί να πάνε μαζί να δουν τον πατέρα της, ο οποίος –όπως της είπε- είχε πυροβοληθεί. Το κορίτσι ήταν μπροστά όταν οι γιατροί ανακοίνωναν στη Δήμητρα πως ο σύζυγος και πατέρας του παιδιού της ήταν νεκρός.

Και η ίδια θα έφτανε πολύ πιο μακριά για να ξεφύγει.

Ρίχνοντας ευθύνες σε συγγενείς του θύματος, αφήνοντας αιχμές πως είχαν προσωπικούς λόγους να τον σκοτώσουν, αλλά και στην Αστυνομία Ναυπλίου που σύμφωνα με την ίδια δεν έκανε καλά τη δουλειά της, κατέληξε να ανοίξει πιο πολλά μέτωπα από όσα θα άντεχε. Οι συγγενείς του Θανάση Λάμπρου την κατηγορούσαν για εξωσυζυγικές σχέσεις και άσχημη συμπεριφορά απέναντι στον σύζυγό της, με την ίδια να δηλώνει πως υπήρχαν προβλήματα αλλά πάντα τον αγαπούσε. Ορκίστηκε να βρει τον δολοφόνο του.

Νόμιζαν ότι είχαν κάνει το τέλειο έγκλημα: Οι 4 δολοφόνοι που αναζητούσαν το θύμα τους στη Νικολούλη

Οι έρευνες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η κατοικία έξω από την οποία βρέθηκε δολοφονημένος ο καπετάνιος δεν ήταν ένα απλό, φιλικό σπίτι μα μια… βίλα οργίων την οποία η χήρα και πολλά άλλα πρόσωπα επισκέπτονταν συχνά. Η οικογένεια του Λάμπρου κατέθεσε στην Αστυνομία πως ο μόνος λόγος που υπήρχε για τον Θανάση να πάει εκεί τέτοια ώρα ήταν για να πιάσει τη σύζυγό του με τον εραστή της.

Οι αντιφάσεις στις οποίες φάνηκε να πέφτει όταν η Αγγελική Νικολούλη άρχισε να της ζητά εξηγήσεις, τις οποίες εκείνη δεν είχε προβλέψει, κατέστησαν σαφές πως δεν έλεγε την αλήθεια. Όσα ανέφερε για τη θέση στην οποία βρέθηκαν μέσα στο σπίτι τους το τσαντάκι και το κινητό τηλέφωνο του συζύγου της τα οποία εκείνος δεν αποχωριζόταν ποτέ, δεν έπεισαν κανέναν.

Η ίδια, συνελήφθη το καλοκαίρι του 2015 και φέρεται να ομολόγησε την πράξη της στους άνδρες της Ασφάλειας Ναυπλίου. Ωστόσο, δεν υπέγραψε ποτέ την κατάθεσή της. «Με δεσμεύει ό,τι φέρει την υπογραφή μου. Δεν έχω υπογράψει καμία ομολογία – απολογία, άρα –όχι φυσικά- δεν έχω ομολογήσει σε κανέναν και τίποτα», δήλωσε μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού στην Τατιάνα Στεφανίδου, λέγοντας πως την είχαν σε μια καρέκλα επί ώρες, χωρίς νερό.

Στα νύχια του θύματος, ωστόσο, βρέθηκε γενετικό υλικό της συζύγου του.Πλέν, υπήρχαν οι αποδείξεις που απαιτούνταν για την καταδίκη της.

Το Δικαστήριο, έκρινε ένοχη τη Δήμητρα Βούλγαρη και την καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη. Ωστόσο, θεωρήθηκε πως είχε συνεργό –πιθανότατα κάποιον εραστή της-, ο οποίος παραμένει άγνωστος.

Μέχρι σήμερα η «μαύρη χήρα» επιμένει στην αθωότητά της…