«Μου 'πες θα φύγω»: Η ερωτική απογοήτευση που γέννησε το μεγάλο Rock 'n' Roll ελληνικό κομμάτι
Βρείτε μας στο
Ιστορίες

«Μου ‘πες θα φύγω»: Η ερωτική απογοήτευση που γέννησε το μεγάλο Rock ‘n’ Roll ελληνικό κομμάτι

Οι έρωτες του Πρίγκιπα του ελληνικού ροκ υπήρξαν η έμπνευση για πολλές κομματάρες...

Δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη αποκάλυψη. Όσοι ασχολούνται με την ελληνική ροκ σκηνή συστηματικά, όσοι έχουν ακούσει ιστορίες για τα 70s και τα 80s και τις συνήθειες των τότε πρωταγωνιστών της σκηνής, δεν παίζει να μην το ξέρουν: ο Παύλος Σιδηρόπουλος αγαπούσε πολύ τις γυναίκες και οι γυναίκες αγαπούσαν πολύ τον Παύλο Σιδηρόπουλο.

Άπειρες γυναίκες είχαν περάσει από τη ζωή του «Πρίγκιπα». Για κάποιες από αυτές εμπνεύστηκε και ορισμένες κομματάρες χωρίς τελικά, να αποδειχθούν κάτι πολύ σημαντικό.

Η θρυλική Κ. ας πούμε, για την οποία γράφτηκε το απίστευτο και ανατριχιαστικό «Στην Κ.» ήταν αφιερωμένο σε κοπέλα που την έλεγαν Κάθυ και που μαζί της δεν έζησε κάτι πολύ μεγάλο αλλά κάτι πολύ έντονο: οι δυο τους είχαν μια περιπέτεια μερικών εβδομάδων που τελείωσε αφήνοντας μια πληγή στον Παύλο, που ωστόσο την ξεπέρασε εύκολα.

Ήταν 1978 και ο Σιδηρόπουλος ήταν 30 χρονών τότε. Ο μεγάλος Πρίγκηπας του ελληνικού ροκ, όλες οι γυναίκες των συναυλιών του τον ήθελαν. Ο χωρισμός του με την Κάθυ έγινε γνωστός με αστραπιαία ταχύτητα στο μικρόκοσμο της τελευταίας. Και μια φίλη της που το έμαθε έσπευσε να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία και να γνωρίσει τον Παύλο εκείνη.

Ήταν η 22χρονη Γιόλα, μια κοπέλα «κολλημένη» για πολύ καιρό με τον Σιδηρόπουλο, η οποία πήγε στο Κύτταρο, είδε μια συναυλία του και στη συνέχεια έδωσε στον πορτιέρη του μαγαζιού ένα γράμμα ερωτικής εξομολόγησης προς τον Σιδηρόπουλο, στο οποίο βρισκόταν και το τηλέφωνό της. Ο Παύλος την πήρε τηλέφωνο, παρά το ότι εκείνη δεν το περίμενε. Ένας μεγάλος έρωτας είχε ξεκινήσει.

Ο Σιδηρόπουλος ήταν πολυγαμικός και της το είχε ξεκαθαρίσει. Η σχέση τους θα ήταν πολύ χαλαρή γιατί ολόκληρος Πρίγκιπας δεν γινόταν να μείνει μόνο σε μια γυναίκα. Η Γιόλα από την άλλη ήταν εντελώς κολλημένη πάνω του, δεν είχε μάτια για άλλον.

Τα πράγματα μεταξύ τους ήταν πολύ έντονα αλλά όσο περνούσε ο καιρός, εκείνη έκανε την προσωπική της επανάσταση: ή θα ήταν η μοναδική γυναίκα στη ζωή του ή δεν θα την είχε καθόλου.

Του ανακοίνωσε ότι θα πάει για σπουδές στο Παρίσι και ότι θέλει να χωρίσουν. Ο Παύλος έχασε τη Γη κάτω από τα πόδια του: μπροστά στο ενδεχόμενο να τη χάσει κατάλαβε πόσο τη γουστάρει. Δεν ήταν χαλαρός και άνετος, δεν είχε το πάνω χέρι. Την παρακάλεσε να μείνει αλλά εκείνη είχε πάρει την απόφασή της. Γύρισε σπίτι του απογοητευμένος και έγραψε το «Μου πες θα φύγω».

Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;

Για την ιστορία, οι δυο τους τα ξαναβρήκαν μετά από μερικά χρόνια. Η σχέση τους ωστόσο ήταν πολύ πιο άρρωστη από την αρχή: βουτηγμένη στην ηρωίνη και καθορισμένη από αυτή. Αυτό το δηλητήριο που ήταν η αιτία να πεθάνει ο Παύλος το 1990. Τέλος πάντων…

Ο Παύλος έφυγε νωρίς αλλά τα τραγούδια του έμειναν και αυτή η ερώτικη του απογοήτευση από την Γιόλα, μας χάρισε μια κομματάρα:

Μου ‘πες θα φύγω χτες το βράδυ ξαφνικά
Απλώς κουράστηκα, δε φταίω για ολ’αυτά
Θεέ μου δε θέλει, το βλέπω καθαρά
Κι όλα, γίνανε Θεέ μου τόσο, μα τόσο ξαφνικά

Σηκώθηκα μονάχος το πρωί
Χωρίς καφέ, χωρίς τσιγάρο και ψυχή
Θεέ μου το ξέρω, τώρα είμαι μοναχός
Κι όμως, θα γυρίσει πάλι, δεν μπορεί να κάνει αλλιώς

Το ξέρω είναι λίγο δύσκολο μα εγώ
Στο λέω μπορούσα να περιμένω, και μπορώ
Βλέπεις οι δυο μας μόνοι δε νιώσαμε ποτέ
Τώρα πες μου ποιον, πες μου ποιον θα’χεις να τα λες