Πιο διαβόητος απ' τον Παλαιοκώστα: Ο Νο1 Έλληνας καταζητούμενος μετά από 13 χρόνια έκανε το μοιραίο λάθος
Βρείτε μας στο

Βασίλης Παλαιοκώστας. Για πολλούς, ο μεγαλύτερος master της απάτης για τα ελληνικά δεδομένα. Για τους πραγματικούς γνώστες, όμως, δεν είναι παρά ο Έλληνας που φιγουράρει 2ος στη λίστα με τους πιο έξυπνους απατεώνες που γνώρισε ποτέ αυτός ο τόπος.

Η πρωτιά, βλέπεις, ανήκει σε άλλον. Σε έναν άνθρωπο που βουτήχτηκε για τα καλά στην παρανομία προκαλώντας στις Αρχές πονοκέφαλο με τα δεκάδες πρόσωπά του και τους εξαπατημένους πολίτες που έσπευσαν να καταγγείλουν τη δράση του.

Και το όνομα αυτού, Γιάννης Πλατρίτης. Γνωστός και ως George Andrieu John.

Αν δεν έχεις ακουστά το όνομα αυτό, θα πρέπει να νιώθεις ιδιαιτέρως τυχερός…

Η απάτη του αιώνα

Τι θα έλεγες αν πλήρωνες 5.000 ευρώ για μια Aston Martin την οποία μόλις έσπευδες να παραλάβεις από τις αποθήκες του πρώην ΟΔΔΥ, διαπίστωνες ότι δεν ήταν παρά η απόδειξη της ανοησίας σου; Αυτή ακριβώς ήταν η βασική «μπίζνα» του Πλατρίτη. Μπίζνα που του απέφερε δεκάδες εκατομμύρια δολάρια, η οποία δεν περιοριζόταν, σαφώς, στα αυτοκίνητα – φαντάσματα.

Στην περίπτωσή του, το μενού είχε λίγο απ’ όλα: Ακριβά αμάξια, δίτροχα, σκάφη αναψυχής, κινητά τηλέφωνα, ακόμα και τρόφιμα και ποτά. Όλα με ένα βασικό κοινό χαρακτηριστικό: Ήταν ανύπαρκτα!

Εις βάρος του δαιμόνιου αυτού -43χρονου σήμερα- «επιχειρηματία» εκκρεμούσαν 48 (!) διωκτικά έγγραφα από δικαστικές Αρχές των Ιωαννίνων, της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Ο εντοπισμός του, όμως, ήταν αδύνατος. Και φρόντισε ο ίδιος γι’ αυτό ακολουθώντας την πεπατημένη οδό… Ποτέ και σε κανέναν δεν παρουσιάστηκε με την αληθινή του ταυτότητα.

 

140.000 τεύχη την εβδομάδα: Ποια ήταν η όμορφη Κατερίνα που έδωσε το όνομά της στο θρυλικό περιοδικό των 90’s
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 140.000 τεύχη την εβδομάδα: Ποια ήταν η όμορφη Κατερίνα που έδωσε το όνομά της στο θρυλικό περιοδικό των 90’s

Πότε δήλωνε λογιστής γνωστού εφοπλιστή και πότε ανιψιός ιδιοκτήτη αεροπορικής εταιρείας. Πότε ενοικίαζε σκάφη αναψυχής και ακριβά αυτοκίνητα στέλνοντας πλαστά εμβάσματα από τη Lloyds και πότε παρουσιαζόταν ως«ανεξάρτητος συνεργάτης» του ΟΔΔΥ που απλά έβρισκε πολυτελή οχήματα σε πολύ χαμηλές τιμές.

Οι απάτες του; Δεν είχαν τέλος.

Ολοένα και περισσότερα στοιχεία εμφανίζονταν σε βάρος του, ωστόσο οι Αρχές θεωρούσαν δεδομένο πως ο ίδιος ζουσε στο εξωτερικό αλλάζοντας συνεχώς χώρες και… αυτοκίνητα. Μέχρι πριν μερικά χρόνια πότε θα τον έβλεπες με μια μπλε Ferrari και πότε με μια κίτρινη Lamborghini Gallardo.

Πιο διαβόητος απ' τον Παλαιοκώστα: Ο Νο1 Έλληνας καταζητούμενος μετά από 13 χρόνια έκανε το μοιραίο λάθος

Παρά το γεγονός ότι είχε αναγκαστεί να σταματήσει να προκαλεί τόσο, δεν το έριξε στη ζωή των μικροαστών. Το χρήμα, άλλωστε, δεν κρυβόταν. Και στην περίπτωσή του, έρεε άφθονο.

«Ας πληρώσει με ξύλο!»

Ο άνθρωπος αυτός δεν πιανόταν φίλος. Ο λόγος; Δεν έκανε διακρίσεις σε ό,τι αφορά στην απάτη. Βάσει μαρτυριών, δεν δίστασε να φάει χρήματα ακόμα και από τον καλύτερό του φίλο, ο οποίος θεώρησε ότι στον ίδιο θα φερόταν διαφορετικά. Το πώς αντέδρασε όταν συνειδητοποίησε ότι το 20 μέτρων και 120.000 δολαρίων σκάφος που του πούλησε ο κολλητός του δεν υπήρχε, πολλοί θα ήθελαν να το γνωρίζουν…

Θαρρείς πως το παράκανε; Κι όμως, έκανε και πολύ χειρότερα και μάλιστα στους λάθος ανθρώπους που δεν φημίζονται ούτε για την υπομονή ούτε γι τη ντομπροσύνη τους.

Για κακή του τύχη, ανάμεσα στα θύματά του φιγουράρουν και μερικά «κακά παιδιά» που ήταν έτοιμα να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους και να μην αφήσουν τη Δικαιοσύνη να αποφασίσει για την τύχη του.

«Δεν είναι απαραίτητο να συλληφθεί για να τιμωρηθεί. Μπορεί και να πληρώσει και με ξύλο!», έλεγαν στον κόσμο της νύχτας -και όχι μόνο- κάθε φορά που κάποιος ανέφερε ένα από τα πολλά ονόματά του. Κάπως έτσι, ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής του Παλαιοκώστα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την Ελλάδα, παίρνοντας μαζί του όσο χρήμα είχε κερδίσει όλα αυτά τα χρόνια, από το 2006 συγκεκριμένα, όταν ξεκίνησε να «δαγκώνει» τα ανυποψίαστα θύματά του.

Πιο διαβόητος απ' τον Παλαιοκώστα: Ο Νο1 Έλληνας καταζητούμενος μετά από 13 χρόνια έκανε το μοιραίο λάθος

Το μοιραίο λάθος

Τελικά ο πιο διαβόητος καταζητούμενος στην Ελλάδα έκανε το μεγάλο λάθος. Φαίνεται ότι μετά από 13 χρόνια πίστεψε ότι η αστυνομία αποκλείεται να φτάσει στα ίχνη του, χαλάρωσε και το πλήρωσε. Συνελήφθη έτσι τον Ιούνιο του 2019 στο Κορωπί, χάνοντας… στη στροφή τον τίτλο του «άπιαστου» από τον Βασίλη Παλαιοκώστα. Ήθελε 7 χρόνια ακόμα για να φτάσει στην παραγραφή των αδικημάτων του…