Η δεύτερη ζωή του Ανδρέα Μικρούτσικου...
Βρείτε μας στο
Media

Η δεύτερη ζωή του Ανδρέα Μικρούτσικου…

Το «ριάλιτι κορωνοϊού» ξεκίνησε και δεν έχουμε να σχολιάσουμε κάτι πέραν του Ανδρέα Μικρούτσικου.

Πάνω από 6.000 ημέρες έχουν περάσει από την κυκλοφορία του Big Brother και το σήμα που τότε μας έκανε όλους να αναρωτιόμαστε, σήμερα είναι ξανά εδώ και ας ελπίσουμε να μην αναρωτηθούμε ξανά γι’ αυτό.

Το 2001 ήταν μια άλλη εποχή. Με όρους Άρχοντα Δαχτυλιδιών, ήταν η Πρώτη Εποχή και τώρα εμείς βρισκόμαστε στην 4η, με τον Άραγκορν στη θέση του θρόνου της Γκόντορ. Αυτό σημαίνει πως ο τρόπος και τα δεδομένα με βάση τα οποία κρίνουμε τα πράγματα είναι διαφορετικός.

Αλλιώς θα κριθεί σήμερα το Big Brother του 2001, αλλιώς θα κρινόταν τότε. Το αντίστοιχο ισχύει και για τη νέα εκδοχή του ριάλιτι που έκανε πρεμιέρα το βράδυ του Σαββάτου στον ΣΚΑΪ.

Με τον Χάρη Βαρθακούρη να αποτελεί στο ρόλο του παρουσιαστή έναν λόγο για τον οποίο ελπίζουμε ότι αυτό το ριάλιτι δεν θα πάρει την απόλυτη κατρακύλα, δεν έχει και πολλά να περιμένει κανείς, ούτε να σχολιάσει ιδιαίτερα, πέραν των τετριμμένων, τα οποία λέμε να αποφύγουμε για έναν μόνο λόγο.

Γιατί είχε και ένα θετικό η πρεμιέρα του ριάλιτι. Αυτό δεν είναι άλλο από την επιστροφή του Ανδρέα Μικρούτσικου στα τηλεοπτικά δρώμενα. Αν υπήρχε δυνατότητα για μεγάλο κοινό στο στούντιο, θα γινόταν πανζουρλισμός. Οι πιο νέες γενιές ενδεχομένως να μην αντιλαμβάνονται την επιδραστικότητα του Ανδρέα Μικρούτσικου στην ελληνική τηλεόραση στις αρχές του 2000. Να μια καλή ευκαιρία να πάρουν μια γεύση.

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος βγήκε στο πλατό και κάθισε απέναντι στον Βαρθακούρη με διάθεση να καταθέσει τον μοναδικό τρόπο που χειρίζεται την ελληνική γλώσσα και να δείξει ότι διαθέτει ακόμα λίγη φλόγα για την τηλεόραση.

Ίσως μάλιστα ο τρόπος που θα τον βλέπουμε μέσα απ’ το Big Brother, όχι σε κεντρικό ρόλο, αλλά σε ρόλο βοηθητικό, να είναι ο ιδανικός για εμάς και για εκείνον ώστε να ανανεωθεί η σύνδεση κοινού μαζί του.

Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της

Να καταθέτει την τηλεοπτική του πείρα, αλλά όχι να φαίνεται παράταιρος σε μια εποχή που σίγουρα δεν είναι η δική του. Κι αυτό το γνωρίζει κι ο ίδιος καλά, ευφυής ων, και ξέρει μέχρι που νιώθει άνετα να απλώσει τα πόδια του.

Ας μην κοροϊδευόμαστε. Ο Μικρούτσικος κατάφερε (διότι περί κατορθώματος πρόκειται όταν μιλάμε για έναν τόσο ταλαντούχο τύπο) να συνδέσει το όνομα του με την trash tv.
Η αποχή του για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα έφερε στη σχέση του με το κοινό αυτό που φέρνει ο χρόνος στη σχέση ζευγαριών που κάποτε αγαπήθηκαν, αλλά χώρισαν με άσχημο τρόπο. Διέγραψε τα αρνητικά και άφησε μόνο μια γλυκιά ανάμνηση από τα όμορφα.

Γιατί διάολε χθες όταν μπήκε ο Ανδρέας στο στούντιο το πρώτο πράγμα που είδαμε δεν ήταν ο Μικρούτσικος. Ήταν η ανάμνηση των παιδικών μας χρόνων 20 χρόνια πριν και η στενάχωρη διαπίστωση του πόσο γρήγορα αλλάζουμε και μεγαλώνουμε. Υπό αυτή την έννοια λοιπόν ο Μικρούτσικος ήταν, είναι και θα είναι ένα από τα πρόσωπα που θα μας θυμίζουν τη νιότη μας και μια άλλη εποχή…

Για ένα ριάλιτι που δεν βλέπουμε πως θα μπορέσει να κάνει τον κόσμο να το συζητά, ο Ανδρέας ήταν το μόνο που μας έλειψε.