Το Your Face ανέδειξε το πρόσωπο που κάνει την έκπληξη της τηλεοπτικής σεζόν
Βρείτε μας στο
Media

Το Your Face ανέδειξε το πρόσωπο που κάνει την έκπληξη της τηλεοπτικής σεζόν

Θα μπορούσε να ισχύει αυτό για αρκετούς στο σόου, αλλά αναφερόμαστε σε μια συγκεκριμένη.

Τον Τάκη Ζαχαράτο τον γνωρίζουμε χρόνια, δε χρειάζεται να του επιδαψιλεύσουμε τιμές. Με τον Μαραβέγια επιβεβαιώσαμε στο Voice αυτό που ξέραμε για την ποιότητα του λόγου του.

Την Κατερίνα Παπουτσάκη την είδαμε και στην προηγούμενη σεζόν του Your Face, ενώ επαληθεύουμε όσα πιστεύουμε για εκείνη μέσα από τη σειρά Τα Καλύτερα Μας Χρόνια. Η Μαρία Μπεκατώρου είναι ούτως ή άλλως πολύ καλή παρουσιάστρια, αλλά είναι και ταιριαστή σε αυτό που απαιτεί το Your Face.

Και με τους διαγωνιζόμενους δε θα έπρεπε να υπάρχει έκπληξη για τις ικανότητες τους, αφού τους είχαμε δει και στις προηγούμενες σεζόν. Μάλιστα, για κάποιους όπως οι Μαγγίρες ή ο Ελευθερίου ξέρουμε ότι οι μιμήσεις είναι κομμάτι της επαγγελματικής τους ζωής πριν μπει στη ζωή τους το Your Face και γι΄αυτό ακριβώς μπήκε στη ζωή τους το Your Face.

Υπάρχει όμως ένα πρόσωπο, ένα άτομο συγκεκριμένα που πρώτα μας εξέπληξε ευχάριστα στην προπερασμένη σεζόν του σόου και που στην all star edition μας αφήνει με το στόμα ανοιχτό.

Ο λόγος για την Κατερίνα Στικούδη, για την οποία κάνουμε ειδική μνεία ακριβώς επειδή είναι ένα πρόσωπο που έχει δεχτεί περισσότερη αρνητική κριτική στο παρελθόν σε σχέση με τους υπολοίπους, αλλά και εν γένει.

Δυσκολεύομαι να αποδεχτώ το είδος μουσικής που επέλεξε να υπηρετήσει όταν αποφάσισε να ασχοληθεί με το τραγούδι και γι΄αυτό ενδεχομένως δεν είχα ιδιαίτερη συμπάθεια προς τα τραγούδια της, με κάποιες λίγες εξαιρέσεις. Σαν και μένα φαντάζομαι θα υπήρξαν αρκετοί.

Από τη μη σύνδεση με τα τραγούδια της όμως μέχρι να την αποκαλέσει κάποιος ατάλαντη ή κάτι παρεμφερές υπάρχει μια απόσταση. Κι αν αυτή η απόσταση δεν ήταν ορατή, με τις μέχρι τώρα μιμήσεις της στο Your Face την καταδεικνύει.

Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της

Τόσο στο πρώτο live ως Shakira – για αρκετή ώρα νόμιζα ότι ήταν η Κρυσταλλία και μετά όντως η Shakira – όσο και στο τρίτο ως James Blunt, η Κατερίνα Στικούδη, υποβοηθούμενη κι από την άψογη μεταμφίεση της, μας έβαλε πολύ δύσκολα στο να πιστέψουμε ότι είναι αυτή κι αν βλέπαμε σκέτο το βίντεο με το performance της, μάλλον δεν θα μαντεύαμε με τίποτα ότι πρόκειται για τη Στικούδη.

Ουσιαστικά με αυτό που κάνει η Κατερίνα, υπενθυμίζει πως όταν δεν διαθέτει κανείς ολόκληρη την εικόνα για έναν άνθρωπο, θα έρθει η στιγμή που θα καταλάβει ότι σφάλλει με την όποια παγιωμένη πεποίθηση έχει γι΄αυτόν. Παρόλο που η ίδια ορίζει τον εαυτό της σε μεγάλο βαθμό μέσα από την υπόσταση της ως ράπερ, αν μας πέφτει κάποιος λόγος, θα πούμε ότι φαίνεται και να έχει δουλέψει αρκετά τη φωνή της, ώστε η διαφορά από το ξεκίνημα της να είναι εμφανής, μα κυρίως δείχνει να έχει αποκτήσει αντίληψη και στιβάδες ευφυΐας στο πώς να την διαχειριστεί.

Ξέρετε, πολλές φορές συμβαίνει μια αρχική μας εκτίμηση για κάποιον να μας εμποδίζει από το να επανεξετάζουμε τα δεδομένα που ανανεώνονται ή αυξάνονται. Αυτό που αποδίδει η Στικούδη στο Your Face φωνάζει ότι αυτή η άρνηση δεν θα έπρεπε να υπάρχει, είτε προς άλλους είτε προς εμάς τους ίδιους, γιατί συνήθως αυτά πάνε πακετάκι.

Αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να αλλάξουμε όσα πιστεύουμε για κάποιον, βασισμένοι σε κάποια στοιχεία. Σημαίνει όμως ότι αυτά τα στοιχεία οφείλουμε να τα αφήσουμε να διανθιστούν με νέα και η καινούργια εικόνα να διαφοροποιηθεί εφόσον το άτομο που αφορά η εικόνα το ζητάει και το διεκδικεί με κατάθεση ικανοτήτων.