Survivor: Είναι αυτή η στιγμή που αποκαλύφθηκε ο νικητής του ριάλιτι;
Βρείτε μας στο
Media

Survivor: Είναι αυτή η στιγμή που αποκαλύφθηκε ο νικητής του ριάλιτι;

Μέσα στους πανηγυρισμούς για την αποχώρηση Παππά, υπήρξε ένα στιγμιότυπο που δείχνει πολλά.

Ο Γιώργος Λιανός έχει μόλις πει το όνομα του Αλέξη Παππά. Ο Τριαντάφυλλος φωνάζει ένα «ΤΙΙΙ», ο Κατσούλης μένει αποσβολωμένος, ο Ασημακόπουλος ανακουφίζεται και ο Παππάς φανερώνει με το βλέμμα του ένα τεράστιο σοκ.

Πίστευε τόσο πολύ μέσα του ότι η συμπεριφορά του είναι αυτή που επικροτεί το κοινό, πίστευε ότι είχε κερδίσει την εύνοια, ώστε δε μπορούσε να διανοηθεί ότι τελικά το κοινό του είπε «ξέρεις κάτι Αλέξη, το παρατράβηξες, ναι θέλουμε να δούμε στοιχεία ριάλιτι, όμως εσύ ξεπέρασες τα όρια, ώρα να φεύγεις».

Έχει λοιπόν ανακοινωθεί το όνομα του, ο ίδιος προσπαθεί να μετριάσει την κακή του εικόνα ήδη από το συμβούλιο της προηγούμενης ημέρας και έχει κατεβάσει τα επίπεδα επιθετικότητας γιατί ίσως να αντιλαμβάνεται πως η επιστροφή στην Αθήνα θα τον φέρει αντιμέτωπο με σκληρά σχόλια και αντιμετώπιση, όχι μόνο στα social media, μα και τηλεοπτικά, αφού οι εκπομπές του ΣΚΑΪ στις οποίες θα βγει πρώτα απ΄όλους, στάθηκαν ολοκληρωτικά απέναντι του, ενώ μέχρι και ο Ανδρέας Μικρούτσικος βγήκε εκτός εαυτού και έκανε λόγο για Ημέρα Αποχώρησης Τοξικών Λυμάτων από τη Δομινικανή Δημοκρατία.

Μέσα σε όλη αυτή την ψυχολογική διεργασία που φανερώνεται στο βλέμμα του, υπάρχει η αντιδιαστολή, με τους έξαλλους πανηγυρισμούς του Παπαδόπουλου και του Μπάρτζη στην πλευρά της Μπλε Ομάδας και ένα τεράστιο «ουφ επιτέλους» που απλώνεται στην ατμόσφαιρα από όλους τους παίκτες που συνειδητοποιούν ότι αυτή η αποχώρηση θα αλλάξει κάπως τη στάση των έτερων τοξικών στοιχείων της παραλίας, δηλαδή του Τριαντάφυλλου και του Σάκη.

Εδώ όμως αναδύεται η στιγμή που μας δείχνει ποιος είναι ο μεγάλος νικητής του φετινού Survivor σε επίπεδο εικόνας κι εντυπώσεων, αλλά και πολύ πιθανά αυτός που θα κερδίσει.

Ο Τζέιμς Καφετζής δεν προβαίνει σε έξαλλο πανηγυρισμό. Εκφράζεται η ανακούφιση και η ηρεμία στο πρόσωπο του, μα τίποτα περισσότερο. Όχι πως δε θέλει ή δεν το αισθάνεται, αλλά κρατιέται, ελέγχει την αντίδραση του. Γνωρίζει εκείνη τη στιγμή ότι η αποχώρηση του Παππά είναι μήνυμα του κοινού, ένα μήνυμα στήριξης του και δεν θέλει να χαλάσει καθόλου αυτόν τον συσχετισμό και να του προσάψουν unfair κίνηση. Που δε θα ήταν unfair δεδομένων όσων έχει υποστεί, αλλά θα μπορούσε να του πιστωθεί κάτι τέτοιο.

Είναι λοιπόν σε αυτό το σημείο που φαίνεται η διαφορά του Μπάρτζη με τον Τζέιμς και γιατί ο πρώτος δε θα κερδίσει το Survivor, ίσως και να μην έφτανε ως εκεί η επιθυμία του.

Η ανακούφιση του Τζέιμς σημαίνει πολλά. Πρώτα και κύρια ότι ο μεγάλος του αντίπαλος είναι εκτός πλάνου. Αν βγάλουμε εκτός εξίσωσης την ακραία συμπεριφορά του Παππά, αυτός και ο Τζέιμς είναι δύο καθρέφτες. Πρόκειται για δύο παίκτες σκάκι που κοιτάζουν κάμποσες κινήσεις μπροστά.

Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας

Απλώς ο Παππάς ήταν πιο προκλητικός στο να αναδείξει το δικό του δίκιο, τη δική του πλευρά, ενώ ο Τζέιμς ήταν πιο εγκρατής. Για βδομάδες άκουγε τον Παππά να μιλάει για μήνυμα του κοινού και ήξερε πως αν έφευγε ο Ασημακόπουλος, τα πράγματα θα ήταν περίεργα για εκείνον και θα ερχόταν η στιγμή την επόμενη εβδομάδα που θα έπρεπε να ξαναπαντήσει στην πρόκληση του Παππά, να τεθούν αντιμέτωποι και θα έπρεπε να τα βάλει με έναν παίκτη που είχε κρατήσει μέσα το κοινό 5 φορές.

Με την αποχώρηση του Παππά ο Τζέιμς βγάζει ένα μεγάλο βάρος από πάνω του, ξέρει ότι δε χρειάζεται να έχει σε τόσο υψηλή ένταση την πνευματική του κυριαρχία, γιατί κανείς άλλος σε αυτό το ριάλιτι δε μπορεί να τον κοντράρει σε αυτό, είτε γιατί δεν το επιδιώκει ως χαρακτήρας είτε γιατί δεν έχει αυτή την ικανότητα.

Ίσως λοιπόν αυτή η αποχώρηση να είναι το σημείο-κλειδί του Survivor, αφού αφαιρεί έναν παίκτη τακτικής που κούρδιζε τον Τριαντάφυλλο και τον Κατσούλη. Χωρίς τον Παππά, αυτοί οι δύο θα προβούν σε αστοχίες αν πάνε να τα βάλουν με τον Τζέιμς σε πνευματικό επίπεδο και γρήγορα θα αναγκαστούν σε «μπιφτέκες».

Όλες οι παραπάνω διαπιστώσεις δεν είναι φληναφήματα και εικασίες του αέρα. Η γλώσσα του σώματος αποκαλύπτει πολλά περισσότερα αν της δώσεις τη σωστή προσοχή. Ο Τζέιμς δεν ξεφυσάει μόνο όταν ανακοινώνεται η αποχώρηση. Το ένστικτο του, η μηχανική κίνηση του σηκώνει το σώμα, του σφίγγει τις γροθιές και τον ωθεί να πανηγυρίσει. Μέσα σε μισό δευτερόλεπτο όμως πατάει «abort mission» και ξανακάθεται, με το πρόσωπο του να κοκκινίζει περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ακριβώς γιατί μια συσσωρευμένη ένταση πήγε να εκραγεί και καταπιέστηκε ξανά.

Αυτό δείχνει και μια υψηλή πνευματική διαύγεια από έναν παίκτη που θέτει καινά δαιμόνια για τα επόμενα ριάλιτι!

Υ.Γ. Λένε πως όταν ο αντίπαλος σου είναι πεσμένος κάτω, δεν τον χτυπάς και περιμένεις να σηκωθεί ξανά για να του επιτεθείς. Μπορεί λοιπόν θεωρητικά η αντίδραση Μπάρτζη και Παπαδόπουλου να ήταν unfair, αλλά αν τη δούμε υπό το πρίσμα αυτής της συνθήκης, ενός ριάλιτι επιβίωσης όπου η πείνα επηρεάζει την ψυχολογία, και την ενώσουμε με τα όσα έζησαν με τον Παππά, μάλλον ήπια ήταν η αντίδραση τους παρά οτιδήποτε άλλο.