Survivor: Οι 3 πιο άστοχες κατηγορίες των παικτών προς τον Τζέιμς δείχνουν πόσο τους επηρέασε ο Παππάς
Βρείτε μας στο
Media

Survivor: Οι 3 πιο άστοχες κατηγορίες των παικτών προς τον Τζέιμς δείχνουν πόσο τους επηρέασε ο Παππάς

Κι όσο θα συνεχίζεται αυτό, τόσο πιο ισχυρός θα βγαίνει ο Τζέιμς στη συνείδηση του κοινού

Με νέα δεδομένα ολοκληρώνεται αυτή η εβδομάδα στο Survivor και είναι δεδομένα που δεν περιμέναμε να εμφανιστούν σε τέτοιο βαθμό, ειδικά μετά την αποχώρηση του Αλέξη Παππά. Όμως φαίνεται πως ο έτερος puppet master του ριάλιτι έκανε τη δουλειά του.

Ο Παππάς είχε έναν βασικό στόχο, να θέσει εκτός τον Τζέιμς. Ποτέ δεν είπε όμως ότι του αρκεί να το κάνει μόνο με άμεσο τρόπο, δηλαδή αυτός εναντίον του Τζέιμς, παρά την πρόταση να βγουν οι 2 τους μόνο υποψήφιοι.

Το κύριο σχέδιο ήταν να του δημιουργήσει ανυπόφορες συνθήκες στο παιχνίδι και να τον θέτει κάθε βδομάδα στη διάθεση του κοινού, μέχρι να τεθεί αντιμέτωπος με εξίσου δυνατούς παίκτες. Όλα τα λόγια του Παππά φαίνεται πως στόχευαν να λειτουργήσουν υποσυνείδητα για να επηρεάσουν τους παίκτες περισσότερο απ΄αυτό που κατηγορούσε τον Τζέιμς ότι ήθελε να επηρεάσει.

Τρανό παράδειγμα ο Μπόγδανος που ο Παππάς του έλεγε συνεχώς ότι ο Τζέιμς παίζει με το μυαλό του και μέχρι και λίγο μετά την αποχώρηση απέρριπτε κάθε τέτοιο ενδεχόμενο. Στο χθεσινό συμβούλιο όμως είδαμε να αλλάζει άποψη και να το ασπάζεται. Το ίδιο έκαναν ασυνείδητα και άλλοι παίκτες. Αυτή ίσως να είναι τελικά η παρακαταθήκη του Παππά.

Όλα αυτά βέβαια ενορχηστρώθηκαν στο σκεπτικό ότι το κοινό υποστήριζε αυτό το σχέδιο. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει και ο Τζέιμς μάλλον βγαίνει διαρκώς πιο ενισχυμένος. Ιδίως όταν του αποδίδουν κατηγορίες για πράγματα που ουσιαστικά όλοι οι παίκτες κάνουν ή που είναι παντελώς άστοχα.

1. Δε συναναστρέφεται με άλλους, πού είναι η κοινωνικότητα του

Ενοχλούνται όλοι επειδή ο Τζέιμς και ο Μπάρτζης δεν πολυσυμμετέχουν στα παρεάκια που έχουν φτιάξει, λες και είναι υποχρεωμένοι να κάνουν όλοι παρέα με όλους. Διερωτάται η Καρολίνα πού είναι η κοινωνικότητα του και το αποδίδει ως κάτι το μεμπτό αυτό. Όταν τους ρωτάει ο Τζέιμς «τι κακό σας έχω κάνει;» απάντηση δεν υπάρχει και αλλάζει η κουβέντα.

2. Θέλει να φτάσει ως τον τελικό/Ψηφίζει με στρατηγική

Είναι κανείς από τους παίκτες που δεν θέλει να φτάσει στον τελικό; Μήπως δεν μπήκαν όλοι για να πάρουν όσα περισσότερα χρήματα γίνεται και – γιατί όχι; – να διεκδικήσουν τη νίκη;

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Ψηφίζει με στρατηγική; Προφανώς. Το κάνει με τρόπο ανήθικο όπως ο αντίπαλος του; Όχι. Είναι κάποιος παίκτης που δεν ψηφίζει με στρατηγική; Όχι. Όλα είναι στρατηγική. Ακόμα και το «ψηφίζω αγωνιστικά» είναι επιλογή μιας τακτικής, μιας στρατηγικής.

3. Δεν παίζει για την ομάδα, στηρίζει μόνο Νίκο

Αυτό είναι ίσως η μεγαλύτερη μπούρδα. Μπορεί να είχε μια βάση η κατηγορία αυτή, αν τα αγωνίσματα ήταν ομαδικά. Δεν είναι όμως. Ο καθένας παίζει στο αγώνισμα ένας εναντίον ενός. Άρα ακόμα κι αν ο Τζέιμς δεν παίζει για την ομάδα, σίγουρα παίζει για τον εαυτό του και το Νίκο, παίζει για να φάει, παίζει για την επικοινωνία. Άρα δεν ζημιώνει επ΄ουδενί την ομάδα, αφού η αγωνιστικότητα του παραμένει ψηλά και μάλιστα επιλέγει να παίξει αντίπαλος με Σάκη και Μπόγδανο αρκετά συχνά.

Φυσικά η κατηγορία αναιρείται από το γεγονός πως διαρκώς φωνάζει για να στηρίξει όσους αγωνίζονται, επιχειρεί να τους κατευθύνει, να τους συμβουλέψει, ενώ είδαμε πως ο Νίκος στο χθεσινό αγώνισμα, αν και τραυματίας, πρότεινε την τακτική του τελευταίου πόντου που έφερε τη νίκη. Σε έναν τελευταίο πόντο που έπαιξε ο Τζέιμς με τη Μαριαλένα και ο Τζέιμς δεν έβαλε το εγώ του πάνω από την ομάδα, αλλά έδωσε θέση πρωταγωνιστική στη Μαριαλένα.

Βλέπουμε λοιπόν πως δομείται μια παντελώς αβάσιμη επίθεση προς τον Τζέιμς η οποία μόνο περισσότερο δυνατό τον κάνει κι αυτό θα φανεί προϊόντος του χρόνου κι άλλο, ιδίως όταν τελειώσουν οι ομάδες και παίζει ο καθένας για τον εαυτό του.

Η μόνη κάπως βάσιμη κατηγορία είναι ότι ο Τζέιμς προσέγγισε την παρέα τους μόνο και μόνο για να διώξουν τον Παππά. Μια προσέγγιση όμως που δεν έγινε παράλογα, αφού είδε ότι όλοι δεν τα πάνε καλά μαζί του και έπαιξε το κλασικό «ο εχθρός του εχθρού μου, είναι φίλος μου». Δεν υποσχέθηκε κολλητιλίκια σε κανέναν, ούτε αρνήθηκε ότι νιώθει άνετα μόνο με τον Μπάρτζη και πώς προφανώς αλληλοστηρίζονται.

Μήπως η Μαριαλένα κι ο Σάκης δεν κάνουν το ίδιο; Μήπως δεν κάνουν το ίδιο ο Μπόγδανος με τη Νικολέττα; Ή μήπως δεν είναι εύκολο οι κοπέλες να υποστηρίζουν ότι θέλουν τώρα που προστατεύονται από τον κανόνα των 2 γυναικών σε κάθε ομάδα;