Survivor: Πού είσαι ρε Γιώργο Κοψιδά να αντιδράσεις σε αυτή τη ντροπή...
Βρείτε μας στο
Media

Survivor: Πού είσαι ρε Γιώργο Κοψιδά να αντιδράσεις σε αυτή τη ντροπή…

Ούτε ο παρουσιαστής, ούτε οι παίκτες έδειξαν ίχνος ενσυναίσθησης.

Κάτι τέτοιες στιγμές όπως αυτές που είδαμε στο επεισόδιο του Survivor της Κυριακής, είναι που μας λείπει ο Γιώργος Κοψιδάς. Κι όχι μόνο μας λείπει, αλλά επιβεβαιώνεται διαρκώς για τα όσα είπε κατά την αποχώρησή του από το ριάλιτι.

Μόνο που αν δεν υπήρχε ένα συμβόλαιο να τον δεσμεύει, αυτά τα λόγια θα έπρεπε να στραφούν προς την παραγωγή.

Στο αγώνισμα επάθλου της Κυριακής, ο Γιώργος Λιανός ανακοίνωσε ως έπαθλο, πέραν του φαγητού, μια εκδρομή στην Πούντα Κάνα, στο πάρκο δελφινιών, όπου οι παίκτες θα κολυμπούσαν με τα δελφίνια.

Δεν έκανε λόγο για πάρκο προστασίας δελφινιών. Ήταν σαφής. Πάρκο ψυχαγωγίας ανθρώπων με θύματα τα δελφίνια και τους καρχαρίες είναι το συγκεκριμένο πάρκο στην Πούντα Κάνα. Και δε χρειάζεται να έχεις κάνει καμιά τρομερή αναζήτηση στο Google για να μάθεις τι συμβαίνει εκεί. Δε χρειάζεται να είσαι κανένας ψαγμένος για να γνωρίζεις πως τα πάρκα που περιλαμβάνουν ως ατραξιόν ζώα, βασίζονται 100% στην κακοποίηση τους και στη στυγνή εκμετάλλευση τους.

Είναι από τα πιο μη αμφισβητήσιμα facts ότι τα δελφίνια που ζουν περιορισμένα, σε αιχμαλωσία, δεν αναπτύσσονται σωματικά όσο στον ωκεανό, παθαίνουν κατάθλιψη και μπορούν να φτάσουν ως και την αυτοκτονία κοπανώντας το κεφάλι τους στους τοίχους και τα τζάμια. Πέραν αυτού, η σίτιση τους βασίζεται σε παιχνίδι επιβράβευσης και μόνο ενώπιον των πελατών που έχουν έρθει για να χαρούν με την κακοποίηση γιατί μόνο αυτό ξέρει να κάνει το ανθρώπινο είδος.

Μια απλή αναζήτηση για το συγκεκριμένο πάρκο, δείχνει ότι τα δελφίνια δεν τρέφονται σωστά και πολλές φορές ζητιανεύουν με τον τρόπο τους στους επισκέπτες για κάποιο αποφάγι.

Σε αυτό το έπαθλο που έθεσε η παραγωγή, δεν υπήρξε καμία αντίδραση, ούτε από τον παρουσιαστή, ούτε από τους παίκτες. Αλλά ναι, ξέρουμε, εσείς κ. Λιανέ είστε υποχρεωμένος ως παρουσιαστής να υπακούτε στα πάντα.

Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20' στο κενό (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20′ στο κενό (Pics)

Κι οι παίκτες όμως πανηγύρισαν σαν τρελοί για το έπαθλο, δεν υπήρχε ούτε ένας να πει, έστω με διακριτικό τρόπο «ξέρετε, εγώ διαφωνώ ηθικά με αυτό, δε θα σας ακολουθήσω». Ούτε ένας. Γι΄αυτό ο Γιώργος Κοψιδάς είναι το μόνο πρότυπο ανθρώπου που θέλουμε να κρατήσουμε από το Survivor. Είμαστε 100% βέβαιοι πως αν ήταν εκεί, θα έφερνε έστω την ελάχιστη αντίρρηση, θα εξέφραζε την άποψη που θα έπρεπε να έχουν όλοι οι άνθρωποι εν έτει 2021.

Στο βωμό όμως του ριάλιτι, τα πάντα είναι αποδεκτά. Εξάλλου, τι μας νοιάζουν εμάς τα δελφίνια, τι μας είναι οικογένεια; Θα έρθει κάποτε η ρημάδα η μέρα που η φύση θα αναρωτηθεί το ίδιο ακριβώς πράγμα για τον άνθρωπο και τότε θα καταλάβουμε πόσο θα έπρεπε να μας νοιάζουν τα δελφίνια…