Survivor: Δώρο του Τριαντάφυλλου στον Ατζούν
Media

Survivor: Δώρο του Τριαντάφυλλου στον Ατζούν

Η οικειοθελής αποχώρηση του Τριαντάφυλλου είναι αυτό που μπορεί να σώσει το Survivor

Μπορεί το Survivor του 2017 να έκανε τα 60άρια και 70άρια, αλλά νομίζουμε πως αυτό που κάνει το φετινό Survivor είναι κάτι πολύ πιο έντονο τηλεοπτικά. Και δεν φαίνεται να ήταν και στα πλάνα της παραγωγής κάτι τέτοιο.

Με μια μικρή επιφύλαξη πάντα στο πίσω μέρος, αυτό που συμβαίνει εδώ και μια εβδομάδα με το Survivor είναι τρομερό. Μια απόφαση του Ατζούν να δώσει παράταση ενός μήνα στο ριάλιτι και να το ολοκληρώσει την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, ήταν μια κίνηση που είχε τη λογική του να βγάλει παραπάνω χρήματα από τις χορηγίες, αλλά ταυτόχρονα ήταν και αυτοκαταστροφική.

Έτσι συμβαίνει όταν απευθύνεσαι σε ανθρώπους που έχουν ζωή και εκτός του Survivor και έχουν προετοιμάσει την ψυχολογία τους και τις δυνάμεις τους για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Αν τους ακυρώσεις αυτά στα οποία συμφωνήσατε, αντιδρούν και δικαίως σου δείχνουν ότι δεν κάνεις εσύ κουμάντο, κι ας βάζεις τα λεφτά στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Ο Τζέιμς Καφετζής αποχώρησε. Ο Νίκος Μπάρτζης θα αποχωρήσει και θα το έκανε ακόμα κι αν τα πόδια του τον βαστούσαν. Κι αυτές τις 2 αποχωρήσεις το Survivor δε μπορεί να τις αντέξει και θα το κατασπαράξουν.

Το πώς έχει ήδη αρχίσει να απαντάται. Από το μεσημέρι του Σαββάτου λέγεται πως ο Τριαντάφυλλος ζήτησε να αποχωρήσει οικειοθελώς. Αυτή τη φορά όχι on camera, στο δήθεν, ως κίνηση στρατηγικής. Παρουσιάζεται να το είπε στην παραγωγή. Και γιατί να μην το κάνει άλλωστε; Το ποσό που έχει βγάλει και θα βγάλει μέχρι να φύγει, είναι αρκετά πιο πάνω από το τελικό έπαθλο.

Αν φύγει ο Τριαντάφυλλος, θεωρητικά δε θα έμενε κανείς να προσφέρει ενδιαφέρον στο Survivor. Και πρακτικά  έτσι είναι. Μόνο που μετά την αποχώρηση του Τζέιμς, ο Τριαντάφυλλος προσέφερε μόνο ενόχληση στο κοινό και αυτό έγινε εμφανές και από τα νούμερα τηλεθέασης μα και από το ότι το Survivor δεν μπήκε στα trends στο Twitter για πρώτη φορά από το ξεκίνημα του.

Γιατί συνέβη αυτό; Γιατί ο Τριαντάφυλλος είχε το κοινό με το μέρος του όσο ήταν όλοι απέναντι του. Τον τελευταίο μήνα, μετά την αποχώρηση του Παππά, δεν έχει βγει υποψήφιος παρά μόνο μία φορά, ενώ όλοι οι Κόκκινοι τον έχουν στα όπα όπα. Έγινε εμφανές πως το κοινό πηγαίνει πάντα με αυτόν που βάλλεται από όλους και όχι με αυτόν που τον θέλουν όλοι. Ιδίως όταν μιλάμε για παίκτες που κάνουν διαρκώς αλλαγή πορείας.

Ο Τζέιμς και ο Μπάρτζης ήταν οι μόνοι που δεν πήγαν με τα νερά κάποιου γιατί είδαν ότι έχει δημοφιλία στο κοινό. Όλοι οι υπόλοιποι είναι σαν τα νερά της Χαλκίδας. Ο Τριαντάφυλλος ο κορυφαίος σε αυτό το είδος. Εχθρό έλεγε τον Τζέιμς, χείρα συνεργασίας του άπλωσε στα επεισόδια πριν αποχωρήσει. Να φύγει είπε την περασμένη Τετάρτη, «θα μείνω ως το τέλος» λέει στο trailer της Κυριακής.

Δεν αγωνίζεται στο ομαδικό για να μην χαντακώσει την ομάδα του, αλλά την χαντάκωσε με το να μην αγωνιστεί. Στα αγωνίσματα προτρέπει την ομάδα του να παίξει ύπουλα και να αδιαφορήσει που ο αντίπαλος είναι με 3 παίκτες και αποκαμωμένος ψυχολογικά. «Γιατί δεν πήρατε το πλεονέκτημα;» ρωτούσε τους Κόκκινους όταν έπαιξαν 10 έναντι Τζέιμς-Μπάρτζη-Βέλλη.

Αυτές οι παλινωδίες και τα ήξεις αφήξεις σε συνδυασμό με την απουσία των Τζέιμς-Μπάρτζη, έχουν κάνει τον Τριαντάφυλλο αντιπαθή στο κοινό. Αντιπαθή σε βαθμό όχι να θέλουν να τον διώξουν από το Survivor. Αντιπαθή σε βαθμό να μην βλέπουν πια το παιχνίδι γιατί έχουν κουραστεί από το διαρκές reality του Παπα-Ντάφι. Είχε την πλάκα του στην αρχή, έγινε cult και γραφικό μετά και πλέον είναι ενοχλητικό. Τόσο απλά.

Αν λοιπόν ισχύει το αίτημα του για αποχώρηση, τότε ο Ατζούν θα κάνει ένα μεγάλο καλό στο δικό του ριάλιτι αν αποδεχτεί το αίτημα κι ας χρειαστεί για 3-4 εβδομάδες να μην υπάρξει αποχώρηση παίκτη, εφόσον με τόσες αποχωρήσεις δε θα βγαίνει ο προγραμματισμός για αρχές Ιουλίου.

Ο Ντάφι ό,τι ήταν να δώσει στο παιχνίδι το έδωσε. πλέον είναι μεγαλύτερο βαρίδι για τον Ατζούν, παρά για την ομάδα του. Αν φύγει υπάρχει μια (μικρή έστω) πιθανότητα να σώσει ο Τούρκος παραγωγός την παρτίδα της τηλεθέασης. Αν μείνει και αρχίσουν πάλι οι κόντρες με τον Κόρο στη νέα τους ομάδα στο τέλος δεν θα το βλέπει ούτε ο ίδιος…