Survivor: Η λάθος κίνηση της παραγωγής που το έκανε ακόμα πιο αδιάφορο
Βρείτε μας στο
Media

Survivor: Η λάθος κίνηση της παραγωγής που το έκανε ακόμα πιο αδιάφορο

3 εβδομάδες πριν από τον τελικό, το Survivor έχει χάσει πια και το ελάχιστο ενδιαφέρον

Πριν από κάμποσες εβδομάδες υπήρχαν ρεπορτάζ σε ψυχαγωγικές εκπομπές που ανέφεραν ότι ο Σάκης Κατσούλης και η Μαριαλένα Ρουμελιώτη επαναδιαπραγμεύτηκαν τον μισθό τους ανά εβδομάδα παραμονής στο Survivor.

Ήταν σε εκείνο το διάστημα που το ριάλιτι έμπαινε στη διαδικασία του ατομικού, λίγο μετά την αποχώρηση των Τζέιμς και Μπάρτζη. Γύρω στον ένα μήνα αργότερα, αυτά τα δύο γεγονότα φαίνεται να συνδέονται και να εξυπηρετούν την ανάγκη της παραγωγής να διατηρήσει πάση θυσία ως τον τελικό κάποια πρόσωπα που προσφέρουν θεαματικότητα.

Ο Τριαντάφυλλος ήταν ο ένας και σταθερός πόλος, αλλά ήταν εμφανές πως μόνος του δε θα μπορούσε να σταθεί για πολύ. Κάποια στιγμή το κοινό θα του έδειχνε την πόρτα της εξόδου, όπως και έγινε.

Γι΄αυτό έπρεπε να γίνει κάτι που θα έδινε περισσότερες πιθανότητες στο ζευγάρι του Survivor να προχωρήσει και να μην βρεθεί κοντά στην αποχώρηση, ειδικά από τη στιγμή που ήταν οι δύο τους συν τον Ντάφυ και από την απέναντι μεριά ήταν, τότε, 6 άτομα.

Η μετάβαση στην ατομική ασυλία θα συνέβαινε ούτως ή άλλως. Αυτό όμως που άλλαξε τα δεδομένα αφορούσε στην κατάργηση της ψηφοφορίας των παικτών για τους 2 από τους 3 υποψήφιους. Το Survivor μπήκε σε φουλ ατομική διαδικασία και μόνο όσοι κέρδιζουν ασυλία, μπορούν να υποδείξουν υποψήφιο προς αποχώρηση.

Σε ένα σύνολο παικτών όπου υπάρχει ένας ανίκητος, γινόταν εμφανές το ποιοι θα κινδυνεύσουν περισσότερο.

Ο Σάκης Κατσούλης είναι ένα φαινόμενο για το Survivor σε αγωνιστικό επίπεδο. Δεν έχει περάσει εβδομάδα που να μην κέρδισε ατομική ασυλία. Μέχρι αυτή την εβδομάδα όμως υπήρχε έστω το στοιχείο της έκπληξης, αφού κέρδιζε και κανείς άλλος μια από τις άλλες δύο.

140.000 τεύχη την εβδομάδα: Ποια ήταν η όμορφη Κατερίνα που έδωσε το όνομά της στο θρυλικό περιοδικό των 90’s
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 140.000 τεύχη την εβδομάδα: Ποια ήταν η όμορφη Κατερίνα που έδωσε το όνομά της στο θρυλικό περιοδικό των 90’s

Σε αυτή την εβδομάδα είδαμε κάτι που αν υπήρχε χρόνος αλλαγής, θα έπρεπε να βάλει την παραγωγή σε σκέψεις.

Ο Κατσούλης κέρδισε και τις τρεις ασυλίες και αφαίρεσε και το ελάχιστο ενδιαφέρον που μπορεί να είχε απομείνει στο ριάλιτι. Με τα τεκταινόμενα στην παραλία μεταξύ των δύο στρατοπέδων να ανακυκλώνονται για ένα μήνα τώρα, το αγωνιστικό ήταν το μόνο που έδινε ένα κάποιο ενδιαφέρον.

Όμως ο Σάκης Κατσούλης διέλυσε τον ανταγωνισμό σε κάθε περίσταση. Με τραυματισμό ή χωρίς, απέναντι μόνο σε άντρες, απέναντι σε άντρες και γυναίκες, στα αγωνίσματα που οι Έλληνες αναμείχθηκαν με τους Τούρκους. Δεν υπήρξε συνθήκη που να μη χάρισε ουσιαστικά μόνος του μια νίκη με τεράστιο έπαθλο ή με διαφυγή από την υποψηφιότητα.

Το Survivor, όπως και κάθε τηλεοπτικό πρόγραμμα, λειτουργεί με γνώμονα το επόμενο επεισόδιο. Προσπαθεί να δώσει και ένα τυράκι για όσα θα ακολουθήσουν. Το μήνυμα αυτής της εβδομάδας που ολοκληρώθηκε, ήταν πως ο Κατσούλης θα κερδίσει τα πάντα ως το φινάλε, άρα οι επόμενες τρεις αποχωρήσεις ως τον τελικό θα αφορούν σε παίκτες των Amigos κι εκείνος με τη Μαριαλένα θα μείνουν άθικτοι.

Δεν έφτανε δηλαδή στο Survivor που δεν έχει Τζέιμς, Μπάρτζη και Τριαντάφυλλο, τώρα θα πρέπει να πορευτεί σε αυτή την παράταση με το απόλυτο τίποτα για το κοινό. Αν δεν ήταν το μόνο πρόγραμμα εκτός του Euro στην τηλεόραση, τότε με το ζόρι θα ξεπερνούσε το 20% και θα ήταν τελικά δώρον άδωρον η επέκταση της διάρκειας του.

Σε αυτό το σημείο, με 3 εβδομάδες να απομένουν για το φινάλε, η παραγωγή θα πορευτεί με αυτή της την επιλογή και ήδη τα επεισόδια της επόμενης εβδομάδας θα έχουν απώλειες τηλεθεατών, που είδαν τον Κατσούλη να παίρνει 3/3 ασυλίες και τους υπόλοιπους παίκτες να σέρνονται αγωνιστικά.

Ο Μπόγδανος δεν το βρίσκει με τίποτα στον στόχο και είναι γενικά κάκιστος. Ασημακόπουλος και Κόρομι έχουν θέματα είτε ταχύτητας είτε πνευματικής διαύγειας, ενώ η Ελένη και η Μαριαλένα δεν είναι αντίπαλοι που μπορούν να κοντράρουν σε πάνω από ένα run τον Σάκη.

Σε συνδυασμό με το ότι οι 4 Amigos κόβουν περισσότερους πόντους ο ένας από τον άλλο και φτάνουν στις τελευταίες στροφές με 1-2 ζωές έναντι 3-4-5 του Σάκη, φέρνουν τον Κατσούλη σε θέση φαβορί, όχι μόνο για τις επόμενες ασυλίες, αλλά για τον τελικό και για την κατάκτηση.

Εξάλλου, από τους υπόλοιπους δεν υπάρχει κανείς που από μόνος του να αντέχει απέναντι στον Κατσούλη σε δημοφιλία. Ο Μπόγδανος που κάποτε ήταν ο πιο αγαπητός, είναι πολύ χαμηλά και μόνος του δεν έχει να δώσει κάτι στο κοινό.

Μαζί με τις ασυλίες, ο Κατσούλης και η Μαριαλένα έχουν το πλεονέκτημα ότι πορεύονται μαζί, είναι πιο δυνατοί ενωμένοι. Κι αυτό δεν πρέπει να αμεληθεί εν όψει της τελικής ευθείας του Survivor.