Survivor: Κανείς δεν κατάλαβε τι κρύβεται πίσω από την κίνηση που έκανε ο Κατσούλης και εξόργισε το κοινό

Γιατί συνεχίζουμε κι ασχολούμαστε με το Survivor; Δεν έχουμε απάντηση σε αυτό. Έχει γίνει συνήθεια. Χούι για την ακρίβεια. Από τότε που έφυγε ο Τζέιμς το ενδιαφέρον έπεσε στο μηδέν. Με την αποχώρηση του Ντάφυ πήγε στο μείον 30.

Τις τελευταίες 2-3 εβδομάδες παρακολουθούμε διαρκώς γλυκανάλατες καταστάσεις κι είναι μια καλή άσκηση για το κοινό, αφού αντιλαμβανόμαστε ότι αν δεν υπάρχει κάποιος να ανεβάζει την ένταση και να πυροδοτεί διαφωνίες, αυτό το ριάλιτι δε θα μπορούσε να σταθεί μόνο με τα αγωνίσματα.

Ειδικά το επεισόδιο της Δευτέρας ήταν στα όρια της αναγούλας με τα δακρύβρεχτα stories των παικτών από το παρελθόν τους, με τα κλάματα να μην απουσιάζουν. Ειδικά ο Ηλίας Μπόγδανος πρέπει να έχει καβατζάρει ολόκληρη δεξαμενή με δάκρυα γιατί ένας νορμάλ άνθρωπος στη θέση του θα είχε στεγνώσει με τόσο κλάμα.

Είναι τόσο μακρινό το ενδιαφέρον του κόσμου που ο καθένας θα πιαστεί από το τίποτα και οι ιστοσελίδες θα αναδείξουν το ακόμα πιο τίποτα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό που συνέβη με τον Κατσούλη στο επεισόδιο της Τετάρτης. Ο Σάκης Κατσούλης έχει μόλις χάσει από τον Κόρομι σε ένα run και το έχει κάνει με τρόπο που δεν είναι…κατσουλικός. Αυτό το βλέπει η Μαριαλένα και προσπαθεί να τον επαναφέρει πνευματικά.

Ο Κατσούλης όμως, που έχει αθλητική εμπειρία και μεγαλύτερη εμπειρία στη διαχείριση συναισθημάτων, κάνει στη Μαριαλένα κίνηση για να σωπάσει.

Αυτή την κίνηση πολλοί τη μετάφρασαν ως κίνηση επίδειξης ανδρισμού, πατρίαρχιας, ματσίλας και όλα τα συναφή.

Παρόλο που αντιπαθούμε σφόδρα την εικόνα που βγάζει ο Σάκης Κατσούλης από την αρχή του Survivor, δε μπορούμε με τίποτα να βρούμε τέτοια προσπάθεια από πλευράς του.

Δηλαδή δεν παίζει ο Κατσούλης να ζητάει από τη Μαριαλένα να σωπάσει γιατί θέλει να το βρει μόνος του; Δεν είναι ότι της απαγόρευσε να εκφέρει άποψη γενικά. Της ζήτησε να σωπάσει με τρόπο που τον κάνουμε όλοι μας, γυναίκες κι άντρες, σε ορισμένες περιπτώσεις. Θέλουμε μόνοι μας να βρούμε τη λύση, να διορθώσουμε το λάθος και μπορεί να φωνάξουμε στον άλλον μέχρι και «σκάσε». Δεν πρόκειται λοιπόν για θέμα επιβολής του άνδρα έναντι της γυναίκας.

Αντιθέτως, η κίνηση που έκανε ο Κατσούλης έχει μια άλλη μετάφραση κι είναι δείγμα του ότι έχει περισσότερη στρατηγική και σχέδιο απ΄αυτό που αφήνει να φανεί. Κι ίσως να τον είχαμε υποτιμήσει και να ήταν αυτός ο mastermind που έβαλε τον Παππά σε πρώτο πλάνο για να πάρει πάνω του όλο το μίσος.

Ο Κατσούλης δείχνει να έχει μεγαλύτερη αντίληψη του τι μπορεί να συμβαίνει στην Ελλάδα, πώς αντιδράει το κοινό σε συμπεριφορές και να μεταφράζει πιο κοντά στην πραγματικότητα τις αποχωρήσεις.

Αυτή η κίνηση σιωπής προς τη Μαριαλένα δεν ήταν τυχαία. Ήταν κίνηση υπενθυμίσης του σχεδίου. Ο Κατσούλης δε θέλει να φανερώνεται κάποιος πανικός ή ανησυχία προς τους 3 Amigos όταν χάνει αυτός ή η Μαριαλένα. Θέλει να τους δείχνει ότι έχει τέτοια ψυχραιμία που θα πάει στο τέλος με μια ζωή έναντι 4 και θα κερδίσει. Υπενθυμίζει λοιπόν στη Μαριαλένα να συγκρατηθεί. Παράλληλα, δεν θέλει να επιδεικνύεται τόσο πολύ η αλληλοστήριξη τους στα αγωνίσματα, αλλά να είναι υποστηρικτικοί σε ένα βαθμό και προς τους άλλους.

Θέλει δηλαδή ο Κατσούλης να φτιάξει την εικόνα του και της Μαριαλένας προς το κοινό, ώστε να πάνε με πολύ ανεβασμένες πιθανότητες στον τελικό.

Εκεί όπου θα παλέψουν με τον Ηλία Μπόγδανο για τη νίκη. Ο Μπόγδανος εδώ και εβδομάδες έχει μικρή αλλά σταδιακή πτώση, η οποία συνεχίστηκε μετά από την πανωλεθρία του στο αγώνισμα της Τετάρτης όπου έκανε 4 σερί ήττες, έχασε πάλι την πνευματική του ισορροπία και δεν είναι τόσο δυνατός όσο του αποδίδει ο Κατσούλης.

Ο Μπόγδανος έχει κερδίσει 2 ασυλίες σε αυτόν τον ενάμιση μήνα που τα αγωνίσματα είναι ατομικά. Δε δείχνουν με τίποτα τον δεύτερο καλύτερο στο Survivor.

Είναι ακόμα μια ανάγνωση των στοιχείων του ανταγωνισμού, με τον ηττημένο να πέφτει στα μάτια του θεατή και τον νικητή να αναδεικνύεται διαρκώς.

Για όλα τα παραπάνω, αυτή τη στιγμή ο Σάκης Κατσούλης μπορεί να βγει δεύτερος στο Survivor μόνο αν βγει πρώτη η Μαριαλένα!