Δεν του το ‘χε κανείς: Οι Amigos θα θυμούνται για χρόνια αυτό που τους έκανε ο killer Μπόγδανος…
Βρείτε μας στο

Αν ζητούσε κάποιος να του πουν τους παίκτες του Survivor που κατέθεσαν περισσότερη ικανότητα και ευφυία σε επίπεδο στρατηγικής, τότε όλοι θα έλεγαν τον Τζέιμς, τον Παππά, τον Κατσούλη και τον Τριαντάφυλλο.

Λιγότεροι θα μιλούσαν για τον Κόρομι, τον Ασημακόπουλο, τη Μαριαλένα, την Καρολίνα, την Ελευθερία Ελευθερίου. Σχεδόν κανείς δε θα έβαζε τον Ηλία Μπόγδανο σε αυτή την κουβέντα.

Ο Ηλίας Μπόγδανος κατά πολλούς φτάνει μέχρι τον ημιτελικό χάρη στον αυθεντικό του χαρακτήρα κι επειδή βρισκόταν κάθε φορά στην πλευρά της λογικής.

Αποδείχθηκε τις τελευταίες εβδομάδες ότι αυτό δεν ήταν και πολύ κοντά στην αλήθεια. Για κάθε μια φορά που ο Μπόγδανος έκλαιγε και έδειχνε να έχει επηρεαστεί ψυχολογικά από κάποιες καταστάσεις, υπήρχαν φορές που ακολουθούσε μια τακτική που του εξασφάλιζε πόντους από τα δύο αντιμαχόμενα στρατόπεδα.

Από τη μία ήταν ο ηγέτης των Amigos και η κόλα που τους ένωσε όλους, από την άλλη πήγαινε και μιλούσε στον Κατσούλη και έριχνε το φταίξιμο στον Ασημακόπουλο και την Καρολίνα για το ότι ήταν επιθετικός προς τον Σάκη.

Από τη στιγμή που το Survivor μπήκε στην ατομική ασυλία, ήταν δεδομένο πως ο Σάκης Κατσούλης θα κερδίζει τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Έτσι έγινε και με το παραπάνω, αφού υπήρξε εβδομάδα που κέρδισε τρεις φορές και υπήρξαν 3 εβδομάδες που κέρδισε δύο φορές.

Άρα τι χρειαζόταν ο Ηλίας Μπόγδανος; Να τα έχει καλά με τον Κατσούλη χωρίς αυτό να τον απομακρύνει από τη συμμαχία με τους Amigos. Πώς μπορούσε να γίνει αυτό; Μα με την εύκολη δικαιολογία του Σάκη ότι είναι ο δεύτερος καλύτερος παίκτης στο ριάλιτι και αυτός που του προσφέρει τα πιο ανταγωνιστικά και γεμάτα αδρεναλίνη runs.

Γλυκά Νερά: Η απάντηση της ΕΛ.ΑΣ στην καταγγελία βασανισμού του Γεωργιανού από αστυνομικούς
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Η ντροπή με τον γιατρό που έκανε την καταγγελία για τον δικηγόρο

Είναι αυτό μια αλήθεια; Όχι. Ο Ηλίας Μπόγδανος είναι σίγουρα ο μόνος εξίσου γρήγορος με τον Κατσούλη. Δεν έχει όμως τίποτε άλλο αγωνιστικά που να τον τοποθετεί στη δεύτερη θέση. Σε επίπεδο στόχου είναι εξίσου μέτριος με τον Κόρομι ή τον Ασημακόπουλο, ενώ μπορεί η Μαριαλένα να είναι συνολικά καλύτερη του.

Σε πάρα πολλά αγωνίσματα έχουμε δει τον Μπόγδανο επίσης να χάνει εύκολα την ψυχραιμία του,  να νευριάζει, να θολώνει και να γίνεται βαρίδι για τον εαυτό του ή την ομάδα του.

Στο επεισόδιο μάλιστα της Τρίτης ο Μπόγδανος έπαιξε 7 φορές με τον Κατσούλη και έχασε και τις 7 και δη με σχετική άνεση, καθώς πάλευε να βάλει ένα σακίδιο σε ένα πόντιουμ. Άρα σε επίπεδο στατιστικών δεν μιλάμε για έναν τόσο καλό παίκτη όσο τον αποκαλεί ο Κατσούλης, ο οποίος παίζει σίγουρα το δικό του παιχνίδι και προσβλέπει στο κοινό του Μπόγδανου.

Η κατηγορία λοιπόν από Ασημακόπουλο και Κόρομι προς τον Μπόγδανο ότι στεκόταν με το ένα πόδι δίπλα τους και με το άλλο άπλωνε χείρα συνεργασίας και φιλίας προς τους «εχθρούς», δεν είναι αβάσιμη.

Μπορεί κιόλας να πρόκειται για την μέγιστη κίνηση στρατηγικής στο πιο κρίσιμο σημείο, κάτι που δεν θα το έκανε ούτε ο Τζέιμς Καφετζής.

Ο Μπόγδανος τον κατηγορούσε γιατί δεν τους μιλούσε μετά την αποχώρηση του Παππά, όμως ο Τζέιμς είχε επιλέξει απλώς να είναι ειλικρινής και να μη χρειαστεί να αλλάξει συμπεριφορά 3-4 φορές. Αυτό ο Μπόγδανος δεν είχε και δεν έχει κανένα πρόβλημα να το κάνει. Είναι ένας χαρακτήρας που έχει παρουσιαστεί ως οπορτουνιστής και έχει χρησιμοποιήσει καλά τα χαρτιά του (δάκρυα, ξεσπάσματα κλπ) για να γίνει ένα από τα δύο φαβορί του Survivor!