Survivor: Ο ένας βέβαιος νικητής βρισκόταν εκτός στούντιο κι η άλλη πιθανή νικήτρια αποχώρησε οικειοθελώς
Βρείτε μας στο

Ο Γιώργος Κόρομι ήταν ο πρώτος που έχασε κάθε δικαίωμα διεκδίκησης θέσης στον τελικό. Η Μαριαλένα Ρουμελιώτη ήταν η δεύτερη. Ηλίας Μπόγδανος και Σάκης Κατσούλης θα διεκδικήσουν τη νίκη στο φετινο Survivor.

Υπάρχει όμως μια μεγάλη σκιά πάνω από τα κεφάλια τους. Κανείς από τους δύο δεν πρόκειται να τύχει της αποδοχής που είχε ο Ντάνος Αγγελόπουλος για παράδειγμα. Κανείς από τους δύο δεν απολαμβάνει της στήριξης της πλειοψηφίας όσων είδαν Survivor. Ο Κατσούλης θα κερδίσει γιατί πήρε το κοινό της Μαριαλένας, ενώ ο Μπόγδανος θα το καταφέρει με περισσότερη δική του απήχηση στο κοινό αλλά και παίρνοντας κοινό από τους Amigos.

Από καιρό είχε γίνει σαφές πως το φετινό Survivor δεν θα το κέρδιζε κάποιος που το άξιζε περισσότερο από κάθε άλλον. Μόνο και μόνο το ότι ο Κατσούλης με τον Μπόγδανο μπήκαν δύο μήνες αργότερα σε σχέση με τη Μαριαλένα ή τον Κόρομι, αρκεί για να καταστήσει άδικη την ανάδειξη τους σε νικητή του Survivor.

Αυτό όμως είναι το έλασσον. Το βασικότερο απ΄όλα είναι πως ο παίκτης που είχε δίπλα του μια μεγάλη μερίδα κοινού, ήταν αυτόφωτος και δεν είχε ανάγκη κανέναν για να βγει νικητής, δε βρισκόταν καν στο στούντιο του ημιτελικού.

Ο Τζέιμς Καφετζής ήταν που ήταν ο περισσότερο αγαπητός στο κοινό, αλλά μετά και την αντίσταση που προέβαλε στον Ατζούν Ιλιτζαλί για την επέκταση του Survivor, έγινε ένας επαναστάτης στα μάτια του κοινού. Ένα χαρακτηριστικό που επιβεβαίωσε και με τη ζωή του εκτός παιχνιδιού, όπου δεν έκανε καμία κωλοτούμπα.

Δεν τον είδαμε να ανεβάζει στόρι για παράδειγμα με ανθρώπους που μέσα στο παιχνίδι είχαν έρθει σε χοντρή αντιπαράθεση. Δεν έκανε καμία ανάρτηση με την Ελευθερία Ελευθερίου για παράδειγμα ή τον Κονδυλάτο, παίκτες που στη ζωή τους εκτός Survivor έχουν πάει σε event με παίκτες που έλεγαν πως τους αντιπαθούν.

Σε συνδυασμό με τη στάση του στην εκπομπή της Ιωάννας Μαλέσκου, έγινε στα μάτια του κόσμου ένας πολύ ειλικρινής άνθρωπος. Δεν κρίνουμε αν ήταν σωστή ή όχι η στάση του. Ήταν όμως σε συνοχή με τη στάση του στο παιχνίδι. Δεν ήταν ανακόλουθος. Ο Τζέιμς Καφετζής, αν δεν αποχωρούσε, θα είχε φτάσει άνετα μέχρι το φινάλε και θα ήταν τόσο αδιαφιλονίκητο φαβορί που κανένας Κατσούλης και κανένας Μπόγδανος δεν θα είχαν ελπίδα απέναντι του.

Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας

Μάλιστα, δεν δίστασε ο Τζέιμς σε ανάρτηση του να πει ότι ο Ατζούν έθεσε βέτο για να μην ακούγεται το όνομα του στα επεισόδια που ακολούθησαν την αποχώρησή του, κάτι που συνδέεται με τη διαρροή πως δεν τον ήθελε ο Ατζούν στον ημιτελικό και τον τελικό. Αυτό πάντως δε μπορεί να επιβεβαιωθεί και παραμένει μετέωρο λόγω της παρουσίας του Μπάρτζη και της Βελλή, που μάλλον έδωσαν το παρών λόγω συμβολαίου παρά γιατί τους έκαιγε ιδιαίτερα.

Κάτι αντίστοιχο με τον Τζέιμς ισχύει και για την Κάτια Ταραμπάνκο. Είναι μια παίκτρια που αποχώρησε πολύ νωρίς, επειδή μέτρησε διαφορετικά τις αντοχές της. Παρά το ότι στο GNTM είχε δεχτεί έντονο hate στα social media, η Ταραμπάνκο γύρισε στη συνέχεια το συναίσθημα του κοινού υπέρ της και από τις γυναίκες που βρέθηκαν στο Survivor, είναι αυτή που θα κέρδιζε την κάθε μία σε μια αναμέτρηση ενώπιον του κοινού. Μπορεί στα αγωνίσματα να έχανε όλο και συχνότερα προϊόντος του χρόνου, αλλά ήταν και θα εξακολουθούσε να είναι η δημοφιλέστερη.

Με πιο απλά λόγια, ο ένας βέβαιος νικητής δεν ήταν καν στο στούντιο και η έτερη, πιθανή νικήτρια ήταν στους πάγκους των παικτών που είχαν αποχωρήσει και δεν μέτρησε όσα χιλιόμετρα θα της άξιζαν στο Survivor.

Πρόκειται για ένα χαρατηριστικό που αποδυναμώνει αρκετά τον 4ο κύκλο του ριάλιτι που μέχρι τα μέσα Μαΐου κόντραρε τον πρώτο κύκλο του ΣΚΑΪ και κατέστησε το Survivor νερόβραστο, μαζί με την εγκληματική απανθρωπιά να δίνεται ως έπαθλο κολύμπι με αιχμάλωτα και κακοποιημένα δελφίνια που κανονικά θα έπρεπε να έχει «σκοτώσει» το ριάλιτι άμεσα, όμως το κοινό δε δείχνει να ενδιαφέρεται όσο θα έπρεπε γι΄αυτό!