Ράδιο Αρβύλα
Βρείτε μας στο
Media

Ράδιο Αρβύλα: Εμμονή που κουράζει…

Τι νόημα έχει να συμβαίνει αυτό με τους Ράδιο Αρβύλα;

Είναι μια συνηθισμένη αντίδραση του ανθρώπου να πέφτει να προστατεύσει αυτό που αγαπάει όταν θεωρεί πως βάλλεται από παντού. Όπως είναι και συνήθεια να το βάλλει περισσότερο αν έχει ενοχληθεί. Αυτό συνέβη και με τους Ράδιο Αρβύλα.

Από την ημέρα που έσκασε το θέμα με τον Στάθη Παναγιωτόπουλο, ο Αντώνης Κανάκης, ο Γιάννης Σερβετάς και ο Χρήστος Κιούσης έχουν βρεθεί στην αγχόνη. Ένα ποσοστό είναι Νεοδημοκράτες που βρήκαν ευκαιρία να τους απαντήσουν με το ίδιο νόμισμα που χρησιμοποίησαν στην υπόθεση Μενδώνη.

Ένα κατά τι μεγαλύτερο ποσοστό είναι αυτοί που τους κριτικάρουν σφόδρα χωρίς κομματικά κριτήρια. Μεγάλη μερίδα του κόσμου θεωρεί και δεν πρόκειται να αλλάξει άποψη, πως οι Ράδιο Αρβύλα είχαν γνώση, όχι των παράνομων uploads, αλλά του χαρακτήρα του και της γενικότερης συμπεριφοράς του προς τις γυναίκες. Και γι΄αυτό στο μυαλό του έχει καταδικάσει τους Ράδιο Αρβύλα.

Από την άλλη, η εκπομπή έχει σχετικά πιο υψηλά νούμερα μετά την επιστροφή της και παρατηρούνται δηλαδή δύο φαινόμενα συγκρουόμενα μεταξύ τους.

Όσοι βλέπουν τους Ράδιο Αρβύλα για να τους στηρίξουν στα δύσκολα, είναι κατανοητοί. Όσοι τους βλέπουν για να τους επιτίθενται και να τους αποδομούν κατακεραυνώνοντας το χιούμορ τους και οτιδήποτε άλλο τους ενοχλούσε από παλιά, αλλά τώρα βρήκαν καλύτερη ευκαιρία να το πουν, δεν είναι καθόλου κατανοητοί.

Τι θα συνέβαινε αν οι Ράδιο Αρβύλα τελείωναν πρόωρα την εκπομπή;

Ας αποδεχθούμε για την οικονομία της συζήτησης, πως η άποψη τους ότι οι Ράδιο Αρβύλα είχαν μια αίσθηση, μια εμπειρία από τον τρόπο που μιλούσε ο Στάθης Παναγιωτόπουλος σε γυναίκες, δεν αλλάζει. Κι ότι δεν θα τους αρκούν όσα λόγια κι αν πει ο Αντώνης Κανάκης ή όσες φορές κι αν ο Κιούσης αναφερθεί στις κόρες του και πως αν ήξερε το οτιδήποτε, θα είχε κάνει κάτι.

Γιατί ασχολείστε λοιπόν με τους Ράδιο Αρβύλα; Γιατί τους βλέπετε, γιατί τους κάνετε trend στο Twitter; Αφού σας είναι τόσο ενοχλητικοί γιατί σπαταλάτε χρόνο και τους δίνετε και τηλεθέαση, αλλά και τους ενισχύετε αφού όσοι τους στηρίζουν, στήνουν γύρω τους ασπίδα;

Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)

Για μια σατιρική εκπομπή – τέτοιοι είναι οι Ράδιο Αρβύλα, ξέχωρα του αν σου αρέσει ή όχι η σάτιρα τους, αυτό είναι το κίνητρο, η πρόθεση – δεν υπάρχει μεγαλύτερη αποδυνάμωση από την αδιαφορία. Η επίθεση σημαίνει ότι κάποιον ενοχλούν και τους ωθεί να συνεχίσουν. Αν ο στόχος λοιπόν είναι να πέσουν στα τάρταρα τα νούμερα τηλεθέασης των Ράδιο Αρβύλα, δε θα έπρεπε να τους βλέπουν όσοι δεν πείθονται κι όχι να έχουν αυτή την εμμονή μαζί τους.

Δεν είναι ζήτημα του αν θεωρούμε εμείς ή ο οποιοσδήποτε, καλής ποιότητας το χιούμορ τους και τη φιλοσοφία της εκπομπής. Όσο υπάρχει επιλογή του να αλλάξουμε κανάλι ή να κλείσουμε την τηλεόραση, δεν υπάρχει και λόγος να τους βλέπει κανείς μόνο και μόνο για να τους κράξει και να προσβάλλει την ηθική του έναντι του Κανάκη.

Τι έπρεπε να είχαν κάνει οι Αρβύλα δηλαδή; Να τελειώσουν εδώ τη σεζόν; Να μην αρκεστούν σε αυτές τις 2 εβδομάδες που απείχαν; Ξεχνάτε μάλλον ότι αυτοί που δεν συμπαθείτε δεν είναι οι μόνοι συντελεστές της εκπομπής.

Στο Ράδιο Αρβύλα υπάρχουν άλλοι 20-25 εργαζόμενοι τουλάχιστον. Κι αυτοί σίγουρα δε γνώριζαν ποιος είναι ο Στάθης Παναγιωτόπουλος. Άντε και Κανάκης-Κιούσης-Σερβετάς τελειώνουν εδώ τη σεζόν. Αυτοί έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν μέχρι τη νέα χρονιά. Οι υπόλοιποι τεχνικοί και λοιποί συνεργάτες;  Αν ο Κανάκης έριχνε αυλαία, όπως του ζητάνε όσοι δεν τον πιστεύουν, οι ίδιοι θα τον κατηγορούσαν πως άφησε άνεργους ανθρώπους.

Είναι εύκολη η σκέψη «με ποιο θράσος μας παίζετε τους καμπόσους τώρα, σταματήστε την εκπομπή για φέτος υποκριτές». Αλλά δε μπορεί να θεωρείτε ότι όλοι μέσα σε αυτό το στούντιο είχαν την παραμικρή αίσθηση των πράξεων του ενός.

Ακόμα λοιπόν, κι αν δεν ψήνεστε να αποδεχτείτε τον επαναλαμβανόμενο λόγο των τριών παρουσιαστών, έχετε όλη τη δύναμη στα χέρια σας με ένα κουμπί. Το να κάθεσαι όμως και να τους βλέπεις για να κράξεις και να βγάλεις τα (κομματικά) απωθημένα σου δεν είναι κριτική. Είναι εμμονή…