Γιώργος Λιάγκας
Βρείτε μας στο
Media

Το κόλπο γκρόσο του Λιάγκα: Έβαλε τα γυαλιά σε όλους

Τον γουστάρεις δεν τον γουστάρεις, το καπέλο να του το βγάλεις

Ο Γιώργος Λιάγκας είναι ένα τηλεοπτικό πρόσωπο που γεννά ακραία συναισθήματα. Κάποιοι τον γουστάρουν τρελά, άλλοι τον αντιπαθούν σφόδρα. Οι δεύτεροι, ίσως να είναι περισσότεροι, ιδίως μετά από εκείνο το περιστατικό στον ΣΚΑΪ.

Έχει περάσει πια την τηλεοπτική του συγχώρεση, έχει παλέψει για να σβήσει εκείνη τη μαύρη στιγμή, πιθανότατα το κοινό της woke culture δεν θα συναντηθεί μαζί του στην πραγματικότητα και επί της ουσίας, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δε μπορεί κανείς να του αναγνωρίσει το προφανές.

Ξεκίνησε τη φετινή τηλεοπτική σεζόν με το «βαρίδι» της Δούκισσας Νομικού, που μπορεί να ήταν μια οκ επιλογή – όχι η καλύτερη – για ένα πρωινό ψυχαγωγικό όπως γινόταν μέχρι πριν 3-4 χρόνια, αλλά για την infotainment μορφή που πλέον εστιάζει το info και στην ανάμειξη του με το clickbait και το κίτρινο, δεν είναι ούτε καν υποφερτή επιλογή.

Αυτή η σύμπραξη δεν τράβηξε και ο ίδιος ο Λιάγκας κατάλαβε ότι αν ήθελε να επιβιώσει στον μεγάλο ανταγωνισμό της πρωινής ψυχαγωγίας, θα έπρεπε να το πάρει πάνω του, να συγκεντρώσει γύρω του την ομάδα του και να θέσει την αταίριαστη Δούκισσα εκτός. Όπως κάνουν στις αγέλες στη ζούγκλα με τους αδύναμους κρίκους. Και πέτυχε.

Έχουν περάσει δύο εβδομάδες από τότε και το Πρωινό του ΑΝΤ1, από εκεί που ήταν 4ο ή και 5ο, είναι σταθερά δεύτερο και χτύπησε χθες και προχθές πρωτιά, αφήνοντας πίσω και την Καινούργιου που ήταν σταθερά πρώτη από την αρχή της σεζόν και την Κουτσελίνη που τις τελευταίες ημέρες ανέβηκε πάλι λόγω της υπόθεσης του Κολωνού.

Το τηλεοπτικό σχήμα της εκπομπής της Κουτσελίνη είναι ένας μπούσουλας για τον Λιάγκα που έχει την ικανότητα, την ομάδα και την εμπειρία για να κάνει την σκαλέτα του ακόμα πιο αποδοτική.

Πριν δύο χρόνια, ο ΑΝΤ1 του αναγνώρισε πως μπορεί να μπουστάρει το Πρωινό και την σε πτώση Σκορδά. Και Λιάγκας το έκανε. Και πέρσι, η υπόθεση Πισπιρίγκου αποτέλεσε το έδαφος πάνω στο οποίο στηρίχθηκε το Πρωινό για να ανταγωνιστεί.

Έχοντας την περσινή εμπειρία, σε αντίθεση με τις άλλες εκπομπές, ο Γιώργος Λιάγκας κατάλαβε πολύ γρήγορα τι έπρεπε να κάνει. Και το έκανε. Και, τηλεοπτικά, ανταμείβεται.

Το κόλπο γκρόσο του Λιάγκα: Έβαλε τα γυαλιά σε όλους
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το «φυλάει» ο ψαράς με το βιβλίο: Το παραδεισένιο νησάκι του Ιονίου που πωλείται αντί 45 εκατ. ευρώ

Πολλά μπορείς να του προσάψεις. Μπορεί κάποιος να μιλήσει για μια διαφορά ηθικής. Ακούμε ας πούμε τη Σκορδά συχνά να λέει στην εκπομπή της ότι δεν θέλει να ασχοληθεί με ένα θέμα γιατί την εξοργίζει.

Ο Γιώργος Λιάγκας, αν κριθεί με οποιοδήποτε κριτήριο εκτός της αποτελεσματικότητας στην τηλεθέαση, το πιθανότερο είναι πως θα έρθει στους τελευταίους και καταϊδρωμένος σε σχέση με άλλα τηλεοπτικά πρόσωπα.

Και τα άλλα τηλεοπτικά πρόσωπα όμως, δεν έχουν αυτή τη διορατικότητα που έχει ο Λιάγκας για να κατευθύνει την εκπομπή του γρήγορα μακριά από τα βράχια όπου την πήγαινε η αρχική επιλογή των ιθυνόντων του ΑΝΤ1 και να την οδηγήσει στ΄ανοιχτά. Όντας «τυχερός» από αυτή την αποτρόπαια υπόθεση; Ναι. Αλλά όντως και ικανός να αρπάξει την τύχη του.

Άλλες εκπομπές, όπως της Μπάρκα ή της Σκορδά, δεν το έκαναν. Και βλέπουν τις τελευταίες ημέρες την τηλεθέασή τους να κατρακυλά. Κάτω από 5% έκανε στο δυναμικό η Φαίη προχθές. Τέτοιο νούμερο είχε να δεί από το ALTER το 2008.

Κάποιες φορές λοιπόν, αφήνοντας στην άκρη συμπάθειες και αντιπάθειες, οφείλει κανείς να αναγνωρίζει τα του Λιάγκα τω Λιάγκα.