Βρες τις 2 λέξεις χωρίς «α»: Αν λύσεις αυτό τον γρίφο του «Τροχού της Τύχης» τότε είσαι υπερβολικά ευφυής
Βρείτε μας στο

Ο «Τροχός της τύχης» είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο επιτυχημένα παιχνίδια των τελευταίων ετών, κυρίως χάρη στον παρουσιαστή του, Πέτρο Πολυχρονίδη, ο οποίος κατορθώνει να κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού παρότι το κόνσεπτ παραμένει (σχεδόν) ίδιο επί σειρά ετών.

Κατά καιρούς στον «Τρόχο» έχουμε δει παίκτες που… έγραψαν ιστορία. Πολλοί, είτε επειδή κόμπλαραν, είτε επειδή δεν διέθεταν τις απαιτούμενες γνώσεις κόλλησαν σε λέξεις που έβγαζαν μάτι. Όπως η θεά παίκτρια η οποία δεν κατάφερε να δώσει τη σωστή απάντηση με συμπληρωμένα όλα τα γράμματα. 

Υπάρχουν όμως και παίκτες που εντυπωσιάζουν το κοινό με την ικανότητα τους να λύνουν τους «γρίφους» με ελάχιστα γράμματα και χωρίς κάποια βοήθεια από τον παρουσιαστή.

Αλήθεια εσύ τι θα έκανες αν βρισκόσουν στο συγκεκριμένο παιχνίδι και γυρνούσες τον «Τροχό της τύχης»; Θα κατόρθωνες να βρεις τη λέξη ή θα έχανες με συνοπτικές διαδικασίες; Σήμερα θα πάρεις μια μικρή γεύση με έναν γρίφο για πολύ δυνατούς παίκτες. Στο παιχνίδι μια παίκτρια κλήθηκε να τον λύσει και να βρει ποιες ήταν οι δυο λέξεις γνωρίζοντας 3 πράγματα: 1. Ότι μιλάμε για συνώνυμα 2. Ότι οι δυο λέξεις (παραδόξως) δεν είχαν κανένα «α» 3. Ότι είχαν από 1 «π» η καθεμιά και 1 «σ».

Εσύ θα μπορούσες να βρεις τη σωστή απάντηση; Εάν τα καταφέρεις, τότε μπορείς να υπερηφανεύεσαι για το IQ σου. Ναι, αγαπητέ αναγνώστη, θα σημαίνει ότι… κόβει η κούτρα σου! Εάν δεν τα καταφέρεις, τότε κάτω από το βίντεο που ακολουθεί θα βρεις τη σωστή απάντηση. Μην κρυφοκοιτάξεις όμως. Προσπάθησε να τη βρεις μόνος σου και αν δεν τα καταφέρεις, τότε πάρε… τη βοήθεια του κοινού!

 

Σωστή απάντηση: 

Επισκευή

Επιδιόρθωση