Survivor All Star: Φάνηκε στο πρώτο κιόλας επεισόδιο...
Βρείτε μας στο

Ακούγοντας όλο αυτό το διάστημα – πάνω από δίμηνο σίγουρα – τα ρεπορτάζ στις εκπομπές για το Survivor All Star, ομολογούμε πως είχαμε προετοιμαστεί για να δούμε κάτι hardcore και αποκρουστικό από το πρώτο κιόλας επεισόδιο.

Όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα και μικρό καλάθι. Έτσι λένε και συνήθως επιβεβαιώνεται αυτό το ρητό.

Ήταν και η ποιότητα της συζήτησης τέτοια, γιατί βλέπαμε να επικεντρώνεται η κουβέντα στο αν θα έχει ρόλο ο Ντάνος, μετά αν θα μπει ο Τριαντάφυλλος και ο Αλέξης Παππάς, μετά υπήρξαν κάποιες υπόνοιες αντιπαράθεσης με δηλώσεις ανάμεσα σε κάποιους όπως τον Κατσούλη και τον Ντάνο, γενικώς φαινόταν να οδεύει προς…μπαρούφα.

Μέσα σε όλα, υπήρχαν και επιλογές παικτών που δεν μας ενέπνεαν ότι έχουν τη στόφα του All Star σε αγωνιστικό επίπεδο, ενώ έμεναν άλλοι εκτός. Δεν είναι για παράδειγμα ο Σοϊλέδης, κάτι που θα αύξανε τον ανταγωνισμό. Μπορεί βέβαια να μπει αργότερα. Ή και καθόλου, δεδομένου πως το κοινό είχε σημαντικό θέμα με τον χαρακτήρα που έβγαλε.

Έγινε λοιπόν προχθές η πρεμιέρα και χθες το δεύτερο επεισόδιο και το Survivor All Star δεν επιβεβαίωσε τις χαμηλότατες προσδοκίες.

Σίγουρα, υπάρχουν πρόσωπα που δεν μπήκαν για να προσδώσουν το κάτι παραπάνω, είτε αγωνιστικά είτε σε άλλα θέματα.

Υπάρχουν παίκτες, ειδικά τα πρόσωπα του δεύτερου και του τρίτου κύκλου (εξαίρεση ο Γκότσης), που δεν έχουν και ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού συμμετείχαν σε σεζόν που δεν πήγαν καλά – ούτε η 5η πήγε καλά, αλλά είναι πολύ πρόσφατη και σε μια πολύ διαφορετική εποχή – αλλά είναι λεπτομέρειες που στην πορεία θα φτιαχτούν.

Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα

Θα γίνουν οι απαραίτητες προσθαφαιρέσεις, θα υπάρξει τόνωση της αγωνιστικότητας με συγκεκριμένα πρόσωπα και θα σχηματιστεί ακόμα καλύτερα το ρόστερ.

Οι πρώτες εντυπώσεις πάντως είναι πολύ θετικές και αποτυπώνονται προς το παρόν και στην τηλεθέαση. Μια τηλεθέαση που αν ήμασταν στο 2018, θα έπιανε τα στάνταρ του πρώτου κύκλου. Όμως, τότε δεν υπήρχε ίχνος ανταγωνισμού.

Τώρα, το Survivor All Star πέφτει στον λάκκο των λεόντων, έχοντας να τα βάλει με σειρές που έχουν πορεία 3-4 μηνών ή είναι από πέρσι, με το σταθερό τους κοινό. Είχε πάντως την πιο εντυπωσιακή πρεμιέρα σε επίπεδο τηλεθέασης και δεν οφειλόταν μόνο σε ένα πρόσκαιρο αρχικό ενδιαφέρον.

Την Κυριακή έπιασε 40άρια στο δυναμικό κοινό, ενώ και χθες Δευτέρα, παίζοντας ακόμα μόνο του, αφού δεν έχουν επιστρέψει οι σειρές από τη χριστουγεννιάτικη διακοπή, έκανε πάνω από 30% και στα δύο κοινά.

Είναι θετικό πως το κοινό γνωρίζει σχεδόν όλους από την καλή και την ανάποδη. Είναι θετικό ότι οι παίκτες γνωρίζουν πώς λειτουργεί το κοινό και αν ήταν πολύ τοξικοί στην προηγούμενη συμμετοχή τους, τώρα έχουν πάρει το μάθημα τους και για να κρατήσουν περισσότερο, θα ακολουθήσουν μια διαφορετική τακτική.

Αυτό που αρχικά θα μπορούσε να είναι ένα μικρό μειονέκτημα, αφορά στο ότι βλέπουμε πάλι σε πληθώρα τα πολύ γυμνασμένα κορμιά, αλλά τώρα είναι πάλι μια χρονιά όπως το 2017, πιο ανάλαφρη, μετά από περιόδους με πίεση και άγχος, μοιάζει το εγγύς μέλλον κάπως ανέμελο – Covid επιτρέποντος – και τα ωραία, γυμνασμένα σώματα, είναι πάντοτε ωραία να τα βλέπεις.

Επίσης, οι παίκτες που ήταν αδύναμοι αγωνιστικά σε προηγούμενες σεζόν, γυμνάστηκαν, προπονήθηκαν για το Survivor All Star και έχουν μπει με εμπειρία στην διαχείριση των δυνάμεων και του εκάστοτε αγώνα.

Γενικώς, άσχετα με το αν κάποιος θέλει να προτάξει την ηθική του, την υψηλή του κουλτούρα και όλα αυτά που αποδίδονται ως ελλειμματικά σε προγράμματα όπως το Survivor All Star, αν το κρίνουμε για αυτό που θέλει να είναι, ως ένα τηλεοπτικό προϊόν με συγκεκριμένο dna, το Survivor All Star ίσως εξελιχθεί στην πιο άρτια εκδοχή.

Στο κάτω κάτω, τα προηγούμενα χρόνια υπήρχαν αυτές οι αιτιάσεις γιατί η τηλεόραση είχε ως βιτρίνα της τα ριάλιτι και ήταν παραπάνω απ΄όσα αντέχαμε. Φέτος όμως, είναι ένα από τα τρία βασικά της σεζόν, με το GNTM να μην απέδωσε και το MasterChef που έρχεται, να έχει ένα ακόμα πιο δύσκολο έργο.

Η φετινή έκδοση του Survivor πάντως, έχει τα φόντα για να καθιερώσει αυτό το τηλεοπτικό brand και να του δώσει ώθηση για ακόμα μία ή και δύο σεζόν, πάνω που φαινόταν ότι η περσινή μέτρια πορεία θα εντεινόταν φέτος και θα το έστελνε σε παύση.

Η παραγωγή και ο ΣΚΑΪ το έχουν χειριστεί προς το παρόν αρκετά καλά και φυσικά τίποτα δεν είναι δεδομένο. Όλα κρίνονται κάθε στιγμή, όλα διαφοροποιούνται ανά πάσα στιγμή και το Survivor θα περάσει αναγκαστικά από αλλαγές προϊόντος του χρόνου, με το «ξεκατίνιασμα» να γίνεται πιο έντονο.

Αν όμως διατηρήσει αυτό το αγωνιστικό ενδιαφέρον που είναι πιο ικανοποιητικό για τον τηλεθεατή από το να βλέπει π.χ. το ΑΕΚ-Παναθηναϊκός ή γενικά ποδόσφαιρο, τότε το κοινό θα το αντέξει το πολύ σκληρό ριάλιτι.