42.000€ για το 1%: Το καινοτόμο προϊόν που έκανε τους επενδυτές του Dragons Den να μονομαχήσουν μέχρι τέλους
Βρείτε μας στο

Έχουμε δει πλέον κοντά στις 3 εβδομάδες τον 2ο κύκλο του Dragons Den και σε αυτό το διάστημα – κατά πάσα πιθανότητα και συνολικά στον 2ο κύκλο μέχρι να τελειώσει – μια περίπτωση είναι αυτή που ξεχώρισε και θα μας μείνει περισσότερο.

Πριν από περίπου δύο χρόνια έκανε το ξεκίνημά του στην ελληνική αγορά. Το πρώτο παγωτό που είναι carbon negative, για την παρασκευή του δηλαδή δεν εκπέμπεται καθόλου διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, αντιθέτως, απορροφάται. Κι εννοείται πως είναι vegan.

Είχε ξεκινήσει δειλά δειλά με την παρουσία του σε επιλεγμένα σούπερ μάρκετ, μέχρι που όσοι το δοκίμαζαν, vegan και μη, καταλάβαιναν πως δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα παγωτά που περιέχουν ζωικά παράγωγα. Ίσα ίσα που είναι ακόμα καλύτερο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Plan(e)t Foods (@planetfoodseu)


Μετά τις πρώτες γεύσεις με βανίλια και σοκολάτα, ήρθε η ποικιλία, μετά τα προϊόντα άρχισαν να εμφανίζονται σε όλο και περισσότερα καταστήματα και είχε έρθει η στιγμή για να ανοίξει και το μαγαζί. Έτσι, από το καλοκαίρι του 2022 βρίσκεται στο Μοναστηράκι το Plan(e)t Foods Eu, το πρώτο vegan παγωτατζίδικο, με ένα προϊόν μοναδικό παγκοσμίως.

«Είναι αποκρουστικό, πώς το τρώτε;»: Το πεντανόστιμο ελληνικό πιάτο που οι ξένοι δε θα καταλάβουν ποτέ (Pic)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Είναι αποκρουστικό, πώς το τρώτε;»: Το πεντανόστιμο ελληνικό πιάτο που οι ξένοι δε θα καταλάβουν ποτέ (Pic)

Κι αυτό είναι και ο λόγος που οι 5 επενδυτές του Dragons Den ενθουσιάστηκαν μόλις το δοκίμασαν και μόλις εμφανίστηκε μπροστά τους και τους εξήγησε τι έχει στα χέρια του επιχειρηματικά ο εμπνευστής του προϊόντος και μεγαλομέτοχος της επιχείρησης, ο Γρηγόρης Μπογράκος.

Η παρουσία του στο Dragons Den είναι μάλλον και η πιο ιντριγκαδόρικη στο παιχνίδι, μιας και εμφανίστηκε όχι για να ζητήσει ουσιαστική επένδυση, αλλά συμβολική, θέλοντας περισσότερο να εκμεταλλευτεί το δίκτυο γνωριμιών όποιου επενδυτή ήθελε να μπει στη μετοχική σύνθεση.

Όπως είπε, είχαν ήδη μπει 4 εκατομμύρια από άλλους επενδυτές στην εταιρεία, έμενε ένα ticket αξίας 42.000. Κι έδειξε πόσο πιστεύει στο προϊόν και πως θέλει ο ίδιος να το εξελίξει, όταν αντιμετώπισε με σκεπτικισμό την πρόταση του κ. Οικονόμου που του είπε ότι είναι off από τα 42.000, αλλά του προτείνει ένα ποσό ως και 1 εκατομμύριο για να πάρει το μεγαλύτερο ποσοστό.

Την ίδια στιγμή, η κ. Χατζηστεφανή του πρότεινε να αγοράσει το 3% και εκτός από τα χρήματα που θα του έδινε, θα του προσέφερε το Instagram της για προώθηση συν τις άκρες της σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ στη Βρετανία για να μπει το παγωτό στα ράφια.

Στο τέλος, ο Χάρης Βαφειάς ήταν αυτός που προτιμήθηκε, δίνοντας τα 42.000 για το ticket και εξασφαλίζοντας αύξηση κατά 2% σε περίπτωση που μπει η Plan(e)t Foods στο χρηματιστήριο στις ΗΠΑ.

Στο διά ταύτα, αν δεν έχει τύχει να δοκιμάσετε το παγωτό, βρίσκεται στο Μοναστηράκι το μαγαζί, ενώ υπάρχει και σε μεγάλες αλυσίδες. Ειδικά το chocolate brownie είναι για να μη σταματάς, το ίδιο και η βανίλια.

@billystzampos

Planet Foods, η μάχη των Dragons για ένα παγωτό!!! ανατροπές και πολλά deal σε μόλις 15 λεπτα… Ποιος απο τους Dragons θα διεκδικήσει αυτο το deal; Part 3 planetfoods dragonsdengreece2 dragonsden bussinessproposal bussiness deal

♬ πρωτότυπος ήχος – vtzampos – vtzampos