Η συνεργασία της 10ετίας από τον μετρ του εγκλήματος: Η νέα σειρά του Κοκκινόπουλου που θα γίνει τεράστια επιτυχία
Βρείτε μας στο

Ο μετρ του αιματοβαμμένου δράματος, ο μαέστρος της μυθοπλασίας του εγκλήματος, ο Πάνος Κοκκινόπουλος, επιστρέφει στη μικρή οθόνη με μία σειρά κομμένη και ραμμένη… πάνο του (λογοπαίγνιο). Αν μάλιστα αναλογιστείς ότι η νέα σειρά βασίζεται σε βιβλίο ενός από τους πιο επιτυχημένους σύγχρονους Έλληνες συγγραφείς, τον Αύγουστο Κορτώ τότε είναι ήδη καταδικασμένη στην επιτυχία.

Ο σκηνοθέτης, μεταξύ άλλων, του Κόκκινου Κύκλου και της 10ης εντολής μίλησε αποκλειστικά στην εκπομπή «Δύο στις 10» για τις νέες σειρές που ετοιμάζει με τη σειρά που θα βασίζεται στο βιβλίο Μισό Παιδί να είναι οκτώ επεισοδίων.

«Ετοιμάζω μια σειρά βασισμένη στο βιβλίο του Αύγουστου Κορτώ που λέγεται “Μισό παιδί”, αλλά και μια μαύρη κωμωδία που θα διαδραματίζεται στο τμήμα ανθρωποκτονιών. Οι γυναικοκτονίες δεν είναι καινούργιο “φρούτο”, απλά τώρα έγιναν της “μόδας”. Δεν γυρίζαμε ποτέ αυτούσιες τις υποθέσεις, δεν το θεωρούσαμε ηθικό απέναντι στα θύματα και τους θύτες. Αυτό που με ερεθίζει με τα εγκλήματα είναι το γεγονός πως κάποιος ξεπερνάει τα όριά του και χάνει κάθε ηθικό φραγμό.

[…] Αν δεν ήταν τραγική ιστορία του πιλότου, θα μπορούσε να γίνει μια καταπληκτική κωμωδία. Ο τύπος είναι για δέσιμο, είναι καραγκιόζης. Από την πρώτη μέρα φαινόταν, με τις κλήσεις του στην αστυνομία. Έχω σκεφτεί σενάριο για την υπόθεση του πιλότου, θα γινόταν μια ωραία μαύρη κωμωδία», δήλωσε ο Πάνος Κοκκινόπουλος.

Γι’ αυτούς που δεν έχουν διαβάσει το βιβλίο ούτε γνωρίζουν την υπόθεσή του, η σύνοψή του σχεδόν σε βάζει στο κλίμα του τι πρόκειται να δεις από τον Πάνο Κοκκινόπουλο όταν πάρει στα χέρια του αυτό το υλικό:

«Ο Αντώνης Ράπτης, δεκαεφτά χρονώ αγόρι, αιματοκύλισε το Χρυσοδέντρι: μπήκε στην τάξη του μονοθέσιου σχολείου μ’ ένα κλεμμένο πολυβόλο, σκότωσε τον δάσκαλο κι όλους σχεδόν τους φίλους του, κι έπειτα αυτοπυρπολήθηκε. Το μακελειό συντάραξε το ακριτικό χωριουδάκι, αλλά η αστυνομία έκλεισε τον φάκελο εν τάχει – το τι συνέβη ήταν φως φανάρι: άλλο ένα πειραγμένο σκατόπαιδο που, με αφορμή μια ερωτική απογοήτευση, έκανε τη ζήλια του φονικό όπλο.
Όμως ο άνεμος της ενοχής τραντάζει ακόμη τα δέντρα του χωριού. Η μάνα του δράστη ξέρει ότι ο δολοφόνος κι ο γιος της δεν ήταν το ίδιο πρόσωπο. Το μόνο θύμα της επίθεσης που έχει ακόμη τις αισθήσεις του πασχίζει να αρθρώσει την αλήθεια. Κι οι ψυχές των νεκρών μαθητών φωνάζουν, σκυλοτρώγονται, κρατούν καλά το μυστικό τους.
Ο Φίλιππος Σέξτος, συλλέκτης μαρτυριών κι ερασιτέχνης γραφιάς, ταξιδεύει στο χαροκαμένο Χρυσοδέντρι. Κάτι στην όλη υπόθεση δεν τον αφήνει σε ησυχία: πρέπει να μιλήσει με τους γονείς, με τα αδέρφια, με τη Μάρω, την πλέον τραγική απ’ τις μητέρες. Όταν ένα παιδί σκοτώνει άλλα παιδιά, εξακολουθεί να ‘ναι παιδί; Κι όταν το αίμα χύνεται άδικα, ποια είναι η πρώτη αδικία, η ρίζα του κακού;».

«Είναι αποκρουστικό, πώς το τρώτε;»: Το πεντανόστιμο ελληνικό πιάτο που οι ξένοι δε θα καταλάβουν ποτέ (Pic)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Είναι αποκρουστικό, πώς το τρώτε;»: Το πεντανόστιμο ελληνικό πιάτο που οι ξένοι δε θα καταλάβουν ποτέ (Pic)