τροχός της τύχης
Βρείτε μας στο

Το πιο παλιό τηλεπαιχνίδι της εγχώριας τηλεόρασης που συνεχίζεται μέχρι σήμερα είναι «Ο Τροχός της Τύχης». Βασισμένο στο αμερικανικό “Wheel of Fortune” του NBC, το οποίο άρχισε τον Ιανουάριο του 1975. Ήρθε στις ζωές των Ελλήνων την Πρωτοχρονιά του 1990, δηλαδή τη δεύτερη ημέρα λειτουργίας του ΑΝΤ1.

Πρώτος παρουσιαστής ήταν ο Γιώργος Πολυχρονίου, πλαισιωμένος από το μοντέλο Στέλλα Μανωλά, προτού εκείνη αποχωρήσει στις αρχές του δευτέρου κύκλου, δίνοντας τη σκυτάλη στην περίφημη Κρίστα (Σταματοπούλου).

Στις 26 Οκτωβρίου 1992, ο Παύλος Χαϊκάλης ανέλαβε τα ηνία, ενώ το 1994 αντικαταστάθηκε από τον Δάνη Κατρανίδη, ώσπου το 1997 το τηλεπαιχνίδι μεταπήδησε στο MEGA.

Επί 6,5 χρόνια η Κρίστα ήταν σταθερή αξία. Όταν ο ΑΝΤ1 έχασε τα δικαιώματα, συμπαρουσιάστρια ήταν η Νίκη Κάρτσωνα και «πρώτο βιολί» ο Γιάννης Κουτράκης. Τελικά δεν μακροημέρευσε η εκπομπή στο «μεγάλο κανάλι».

Επί 17 χρόνια το τηλεπαιχνίδι βρέθηκε στον «πάγο», έως ότου επανήλθε το 2015 υπό τη σκέπη του Star Channel, με παρουσιαστή τον Πέτρο Πολυχρονίδη, ο οποίος αποδείχθηκε ο μακροβιότερος σε αυτόν τον ρόλο.

Οι μυημένοι στην αθλητική δημοσιογραφία γνώριζαν πολύ καλά ότι αυτό το project θα πετύχει. Ετοιμόλογος, με πηγαίο χιούμορ και αυτοσαρκασμό, ήταν κομμένος και ραμμένος για τη συγκεκριμένη συνεργασία. Ο δε χαρακτήρας του σπανίζει, οπότε ένας λόγος παραπάνω για να χαίρονται όλοι όσοι τον εκτιμούν.

Στο συγκεκριμένο θέμα, όμως, δεν θα πάρει τα credits ο Πολυχρονίδης, αλλά ένας παίκτης, ονόματι Χάρης. Είχε λάβει μέρος στο επεισόδιο που προβλήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 2020, δηλαδή λίγο πριν η λαίλαπα της Covid-19 εξαπλωθεί για τα καλά (και) στην Ελλάδα.

Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί

Στεκόταν ανάμεσα σε δύο κορίτσια, την Ευτυχία και τη Μαρία. Το παιχνίδι κυλούσε κανονικά, ώσπου ήρθε η στιγμή για τον 7ο γύρο με το bonus, πριν από τον τελικό. Στο videο που μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω, επιλέξτε στο 40:15.

Η κατηγορία ήταν Διάστημα, ενώ οι συμμετέχοντες έπρεπε να βρουν τέσσερις λέξεις. Αρχικά ο Χάρης επέλεξε το «Σ» και ανέβηκε στα 2.750 ευρώ, τη στιγμή που η Μαρία είχε 3.960 και η Ευτυχία 600. Έπειτα αγόρασε το «Α» (δικαιώθηκε γιατί υπήρχαν πέντε) και το «Ο» (δεν δικαιώθηκε, διότι δεν υπήρχε κανένα).

Τα ποσά διαμορφώθηκαν σε Μαρία: 4.160€, Ευτυχία: 600€, Χάρης: 550€. Η Μαρία γύρισε τον τροχό και βρήκε δύο «Τ». Πίσω από το θαυμαστικό υπήρχε το τζακ-ποτ. Η αισιοδοξία ήταν διάχυτη, καθώς αποσκοπούσε σε 8.000 κέρδος.

Κατόπιν, βρήκε τρία «Ρ», με αποτέλεσμα να σχηματιστεί η τέταρτη λέξη που ήταν «Άστρα». Τότε, όμως, ζήτησε να αγοράσει το «Ο», το γράμμα δηλαδή που νωρίτερα υποχρέωσε τον Χάρη σε απώλεια της σειράς του. Ήταν απρόσεκτη…

Εν συνεχεία, η Ευτυχία είπε «Κ» και ατύχησε. Ο Χάρης γύρισε τον τροχό και ζήτησε το «Μ», βρίσκοντας ένα. Ύστερα επέλεξε το «Π», βρήκε ένα, αλλά έπρεπε να πέσει στο χιλιάρικο. Αντ’ αυτού, σταμάτησε ακριβώς δίπλα, στη χρεοκοπία.

Αν η Μαρία έλυνε τον γρίφο, θα κέρδιζε 8.000 ευρώ. Οι λέξεις ήταν «μαύρες, τρύπες, γαλαξίες, άστρα» και εκείνη είπε «μαύρες, τρύπες, γαλαξίας, διάστημα». Ήταν ξανά απρόσεκτη, αφού το «Α» είχε χρησιμοποιηθεί. Έπρεπε να προτιμήσει το «γαλαξίες».

«Δεν είναι δυνατόν, όχι έτσι ρε συ Μαρία. Μα να θέλουμε να τα δώσουμε και να μην…», της είπε ο Πολυχρονίδης, ο οποίος δεν μπορούσε να πιστέψει τι συνέβη.

Η Ευτυχία γύρισε και βρήκε το «Γ», αλλά εν συνεχεία χρεοκόπησε. Τότε ήρθε η στιγμή να παίξει ο Χάρης. Δικαιώθηκε με το «Λ» και κατόπιν με το «Ξ».

Δεδομένου ότι δεν υπήρχε ελπίδα, είπε επίτηδες «μαύρες, τρύπες, γαλαξίας, διάστημα». Επειδή είχε δεύτερη ευκαιρία, αποκρίθηκε «μαύρες, τρύπες… γαλαξίος, διάστημα», προκειμένου να βοηθήσει τη συμπαίκτριά του. Δεν είχε νόημα να λύσει τον γρίφο.

Η Μαρία τον φίλησε σταυρωτά, είπε «τον αγαπώ», βρήκε τις λέξεις και εκείνη τη στιγμή εξασφάλισε 8.520€. Ο άντρας της τριάδας αποθεώθηκε από όλους, ακούγοντας ρυθμικά το όνομά του. Αμέσως μετά δέχθηκε τη θερμή αγκαλιά του Πολυχρονίδη. «Είσαι λεβεντιά», του είπε.

Κερασάκι στην τούρτα; Το γεγονός ότι η κοπέλα ανταποκρίθηκε στον τελικό, κερδίζοντας άλλα 4.000€, δηλαδή έφυγε με 12.450€ από το πλατό! Βέβαια όλα τα… λεφτά ήταν η ευγενής άμιλλα του Χάρη. Μπράβο στον ίδιο και τους ανθρώπους που τον ανέθρεψαν.

Ο Τροχός της Τύχης: Δείτε το βίντεο από το 40:15 και ύστερα