Όμορφη, ταλαντούχα, περιζήτητη: Η καλύτερη παρουσιάστρια αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα
Βρείτε μας στο
Media

Όμορφη, ταλαντούχα, περιζήτητη: Η καλύτερη παρουσιάστρια αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα

Ως παρουσιάστρια ένθετου μας συστήθηκε, ως ηθοποιός καθιερώθηκε, ως παρουσιάστρια την αποθεώνουν όλοι

Πολλές φορές γι’ αλλού πάμε τη ζωή κι αλλού αυτή επιλέγει να μας πάει. Και σπάνια κερδίζουμε εμείς τη ζωή. Έτσι συνέβη και σε αυτή την περίπτωση με μια ηθοποιό που αναδείχθηκε φέτος ως παρουσιάστρια περισσότερο απ’ ό,τι ως ηθοποιός.

Η Ευγενία Σαμαρά μας συστήθηκε το 2008 μέσω του Ράδιο Αρβύλα όπου εμφανιζόταν 2 ή 3 φορές την εβδομάδα στην εκπομπή για να παρουσιάζει το τελευταίο ένθετο με τα χιουμοριστικά βίντεο.

Στην πορεία, μέσα από την εκπομπή, αποκάλυψε την ενασχόλησή της με το θέατρο. Έγραψε την πρώτη της παράσταση, μετά έφυγε από την εκπομπή, ήρθε στην Αθήνα για να κυνηγήσει την υποκριτική, συμμετείχε σε κάποιες σειρές, έκανε μια δική της ομάδα με συναδέλφους, την ΘεραΠαίζω, που έκαναν παραστάσεις σε παιδιά και κάπου το 2018 ήρθε η καταξίωση.

Συμμετοχές σε μεγάλες θεατρικές παραγωγές, πιο κεντρικοί ρόλοι σε σειρές και το 2021 ήρθε το αποκορύφωμα, ο Σασμός. Κι ενώ βρίσκεται σε ένα επαγγελματικό limit up, η Ευγενία Σαμαρά είδε φέτος με την εκπομπή Switch στην ΕΡΤ πως με την παρουσίαση το έχει πολύ.

Είχε δείξει πολύ καλά δείγματα με την εκπομπή στο Youtube όπου καλούσε φίλους να μιλήσουν για τα κατοικίδιά τους, αλλά είναι πάντα αλλιώς να κάνεις κάτι στο Youtube με φίλους σου και αλλιώς να πας να αντιμετωπίσεις τηλεοπτικές συνθήκες και το ότι απευθύνεσαι σε άλλο κοινό.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Evgenia Samara (@eugeniasamara)

Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί


Μπορεί το Switch να ήταν αρκετά χαμηλά σε τηλεθέαση μέχρι τον Ιανουάριο, κάπου εκεί έκανε μια μικρή άνοδο, όχι όμως τέτοια που να ανταποκρίνεται στο πόσο καλή είναι η Σαμαρά ως παρουσιάστρια. Ευτυχώς για την ΕΡΤ, υπάρχει το Ertflix. Κι ευτυχώς δεν κρίνεται αυτό το πρότζεκτ από την τηλεθέαση.

Το Switch θα συνεχιστεί, λογικά, και του χρόνου και ο λόγος είναι η ίδια η Σαμαρά. Έφερε το τηλεπαιχνίδι πάνω της, το πήγε λίγο παραπέρα από τον πολύ συγκεκριμένο τρόπο κι επειδή είναι ένα άτομο πολύ προσιτό, η πλειοψηφία των καλεσμένων είναι χάρη σε εκείνη πιο κουλ, άρα υπάρχει μια διαφορετική ποιότητα διάδρασης, επικοινωνίας.

Η Σαμαρά είναι συνολικά ως άτομο καυστική με διακριτικό, μα τόσο χαρακτηριστικό τρόπο, το κάνει πρωτίστως στον ίδιο της τον εαυτό, έχει έναν πολύπλευρο χαρακτήρα που δεν τον κρατάει εγκλωβισμένο και αυτό ηρεμεί τον τηλεθεατή, χορεύει, επιτρέπει στον εαυτό της την ειλικρίνεια της έκφρασης, την καθόλου επιτηδευμένη.

Απλώς τυχαίνει η τύπισσα να είναι και τόσο προικισμένη σε επίπεδο εμφάνισης και αύρας, που όσο και να γελοιοποιήσει τον εαυτό της, δεν θα πολυφανεί. Ίσως αυτό να είναι η «κατάρα» της.

Έτσι το λέμε εμείς που την περιγράφουμε ως εξωτερικοί παρατηρητές. Η ίδια δεν παίζει να έχει πάρει ποτέ σοβαρά τον εαυτό της.

Το είχαμε καταλάβει το 2017 όταν μας είχε δώσει συνέντευξη, σε μια φάση ζωής που είχε πολύ μεγαλύτερο άγχος για να πάρει τις ευκαιρίες που ήθελε ως ηθοποιός. Τώρα, με την ιδιότητα «παρουσιάστρια» ως προέκταση, δεν της καίγεται καρφάκι. Όχι με την έννοια της αδιαφορίας, αλλά με την έννοια ότι δεν χολοσκάει για ανούσιες τυπικότητες και φορμαλιτέ.

Είναι η τύπισσα που θα την δεις να γλείφει το περιτύλιγμα από του πιτόγυρο, που θα έχει κολλήσει με κάποιο video game, που θα ρευτεί στα μούτρα σου άμα λάχει. Δεν το λέμε ως εμπειρία αυτό. Αλλά βγάζει αυτή την άνεση και την εκπέμπει και στον απέναντι της.

Αυτά τα στοιχεία έχουν κάνει τη Σαμαρά μια παρουσιάστρια ιδανική για αυτό που θέλει να φτιάξει η Ερτ, που κυνηγάει μέσω του Ertflix πιο νεανικά κοινά.

Αν μπορούσαμε να εμφυσήσουμε στοιχεία της σε παρουσιάστριες και παρουσιαστές της ψυχαγωγικής ζώνης, θα το κάναμε αυθωρεί και παραχρήμα. Αλλά μάλλον τότε δεν θα την ξεχωρίζαμε.

Οπότε αφήνουμε τα πράγματα ως έχουν. Με την Ευγενία να είναι στα δικά μας μάτια η πιο hot παρουσιάστρια και δύσκολα δεν θα δεχτεί προτάσεις για άλλα κόνσεπτ εκτός του Switch.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Evgenia Samara (@eugeniasamara)