Γνώσεις, λογική, ένστικτο: Ο παίκτης - εγκυκλοπαίδεια του «Εκατομμυριούχου» που έχασε τα 100 χιλιάρικα χωρίς να δώσει λάθος απάντηση
Βρείτε μας στο

«Κυρίες και κύριοι, έρχονται παίκτες εδώ στον Εκατομμυριούχο που είναι η ραδιά τους. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι δύσκολο να ρισκάρεις. Αλλά πόσες φορές θα σου τύχει η ευκαιρία να βρεθείς σε ένα παιχνίδι που σε δύο ερωτήσεις θα βρίσκεσαι στις 100.000€, και που θα ξαναέχεις την ευκαιρία να παίξεις ένα τέτοιο παιχνίδι στη ζωή σου. Ξέρω και ξέρετε ότι σέβομαι και το 1€ και το έχω πει εκατοντάδες φορές. Αλά ήταν η βραδιά του Γιάννη. Δώστε μας τη σωστή απάντηση

Με αυτές τις φράσεις ο Γρηγόρης Αρναούτογλου σχολίασε την απόφαση του παίκτη Γιάννη να σταματήσει στις 20.000€ καθώς δεν τόλμησε να ρισκάρει σε μία απάντηση για τα 100.000€ την οποία μετά από λογική ανάλυση των γνώσεών του είχε απαντήσει σωστά. Ο παίκτης έδωσε τη σωστή απάντηση αφού είχε κλειδώσει ότι σταματάει και ευχόταν να ήταν λάθος για να μην απογοητευτεί για το μεγάλο ποσό που έχασε.

Ο Γιάννης βρέθηκε σε φοβερή βραδιά, αλλά όπως έδειξαν οι απαντήσεις του κάθε βραδιά θα ήταν καλή για έναν τέτοιο παίκτη με πολλές γνώσεις, αρκετά αναλυτικό μυαλό ώστε να βρίσκει κάποιες από τις απαντήσεις με τη λογική του αλλά και πολύ καλή χρήση των βοηθειών του, εκεί ακριβώς που έπρεπε.

Όλα έδειχναν ότι θα οδηγούνταν σε έναν θρίαμβο αφού καμία ερώτηση δεν φαινόταν ικανή να τον σταματήσει. Τον σταμάτησε όμως η έλλειψη θάρρους στη μεγάλη ερώτηση που θα τον οδηγούσε στα 100.000€. Ίσως η λογική του που τον έφτασε στα 20.000 να ήταν η ίδια που τον κράτησε μακριά από το να τις ρισκάρει για κάτι που τελικά είχε σωστά επιλέξει αλλά δεν τόλμησε να συνεχίσει.

Η κρίσιμη ερώτηση ήταν «Πόσα χρόνια αθροιστικά ήταν στην εξουσία Κούβας και Λιβύης οι Φιντέλ Κάστρο και Μοαμάρ Καντάφι;». Οι πιθανές απαντήσεις ήταν 89, 90, 91, 93, όλες δηλαδή για ένα εύρος χρόνου πολύ κοντινού για να είναι κάποιος σίγουρος. Εξάλλου ήταν μία ερώτηση τυπικά αλλά ουσιαστικά ήταν δύο ερωτήσεις που θα έπρεπε να γνωρίζεις.

Ο Γιάννης αποφάσισε να σταματήσει, ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, μετά την πολύ σωστή ανάλυση του Γιάννη, ρώτησε ποια θα διάλεγε αν συνέχιζε και ο Γιάννης του απάντησε το Γ, τα 91 χρόνια. Όσο και να μην ήθελε ο Γιάννης να δει ότι είχε επιλέξει σωστά, σε μία τέτοια βραδιά, ήταν σχεδόν σίγουρο ότι δε θα μπορούσε να έχει απαντήσει λάθος. Όπως και έγινε όταν άναψε τελικά το πράσινο λαμπάκι στην απάντηση Γ.

Ο πολύ μετρημένος και σοβαρός γιατρός με ειδικότητα του ορθοπαιδικού έφυγε καταχειροκροτούμενος, με 20.000€ αλλά και ένα τεράστιο ΑΝ να τον ακολουθεί.

Το νησί - σμαράγδι της Ελλάδας: Η «Ριβιέρα των Βαλκανίων» που έχει ό,τι ζητήσεις, σπάει φέτος κάθε ρεκόρ κρατήσεων (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το νησί – σμαράγδι της Ελλάδας: Η «Ριβιέρα των Βαλκανίων» που έχει ό,τι ζητήσεις, σπάει φέτος κάθε ρεκόρ κρατήσεων