«Μούδιασε ο εγκέφαλός μου»: Η πιο… άκυρη απάντηση στην ιστορία του Switch γονάτισε την Ευγενία Σαμαρά (Vid)
Βρείτε μας στο

Bloopers, Τα: Αστεία στιγμιότυπα που προκύπτουν στα γυρίσματα τηλεοπτικών σειρών ή ταινιών, κυρίως κωμωδιών, όταν ένας ή και περισσότεροι ηθοποιοί υποπέφτουν σε κάποιο σαρδάμ ή ξεχνάνε τα λόγια τους ή απλά δεν μπορούν να συγκρατήσουν τα γέλια τους, με αποτέλεσμα η σκηνή να χαλάει και όλος ο περίγυρος να γελάει μαζί τους. Πολλά bloopers εμπεριέχουν τόσο απολαυστικά το στοιχείο του αυθόρμητου γέλιου που συγαγωνίζονται ευθέως το «επίσημο» υλικό μιας δημιουργίας.

Θα δυσκολευόμασταν να πιστέψουμε πως είναι κάποιο πέρα για πέρα αστείο blooper, το περιστατικό που έλαβε χώρα στο «Switch», το τηλεπαιχνίδι της ΕΡΤ που παρουσιάζει η Ευγενία Σαμαρά, αν δεν είχαμε να κάνουμε ακριβώς με… τηλεπαιχνίδι. Δεν είναι τυχαίο που μέσα στα τρελά γέλια που προκάλεσε, η Σαμαρά αυθόρμητα έκανε έκκληση στο σκηνοθετικό επιτελείο να μην κόψει το στιγμιότυπο: έμοιαζε τόσο παράταιρο που αυτό από μόνο του ήταν… για γέλια (με την καλή έννοια).

Για την ακρίβεια, θα μπορούσε να θυμίζει εκείνα τα γέλια που προκαλούσαν τα ανέκδοτα που λεγόντουσαν παλιότερα με τους σουρεαλιστές. Τύπου «-πόσοι σουρεαλιστές χρειάζονται για να αλλάξουν μια λάμπα; – Μπλε». Ναι, η απάντηση έβγαζε τόσο νόημα (not) που θα μπορούσε να είναι υλικό σουρεαλιστικού σεναρίου που σε πρώτη ανάγνωση δεν βγάζει κανένα νόημα αλλά ίσως, αν κάτσουμε και το αναλύσουμε, να πρόκειται για ένα βαθύτερο μήνυμα.

«Στην ταινία «Εκείνος και εκείνη» ή στην ταινία «Η νύφη το έσκασε» η Τζένη Καρέζη ήταν και παραγωγός», ρώτησε η παρουσιάστρια τους παίκτες και ο ένας εκ των δυο έσπευσε να πατήσει το κουμπί για να μην προλάβει να απαντήσει γρήγορα – γρήγορα μη τυχόν και χάσει τη σειρά του. Και εκεί που άπαντες περίμεναν την απάντησή του, που έμοιαζε να διακατέχεται από τεράστια σιγουριά με βάση το πόσο γρήγορα ενέργησε, Και η απάντησή του: «Όχι!».

Δεν είναι μόνο η ίδια η απάντηση που προέκυψε αλλά και η αντίδραση της Σαμαρά που αφού έκανε αγώνα να κρατήσει τα γέλια της περίπου ξέσπασε σε αυτά. «Μούδιασε ο εγκέφαλός μου», αναφώνησε η εντυπωσιακή παρουσιάστρια βλέποντας την ιστορία να γράφεται μπροστά στα μάτια της: με διαφορά άλλωστε, αυτό το λιττό και συνοπτικό «Όχι» ήταν μάλλον η πιο άκυρη απάντηση στην ιστορία των πιο άκυρων απαντήσεων που έχουν ακουστεί ποτέ σε τηλεοπτικό τηλεπαιχνίδι…