Η Αριάδνη και ο Μινώταυρος: Τι δυσκολία είχε η ερώτηση που έκαψε τον πρώτο παίκτη στον φετινό «Εκατομμυριούχο»

Πού να θυμάσαι όλες τις λεπτομέρειες.
Μινώταυρος
26 Σεπτεμβρίου 2024 | 04:20

Αχ αυτή η ελληνική μυθολογία, όσο και να τη διαβάζεις, όσο και να τη μελετάς, όσα κουίζ μυθολογίας και να λύνεις για να μην την ξεχάσεις, πάντα θα υπάρχουν λεπτομέρειες στο αχανές σύμπαν της που μπορεί να ξεχάσεις. Ακόμα και αν αφορούν ένα από τα πιο διάσημα τέρατα από όλες τις μυθολογίες όλων των χωρών, τον τρομακτικό Μινώταυρο.

Ο Μινώταυρος ήταν ένα μυθικό πλάσμα της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας, με σώμα ανθρώπου και κεφάλι ταύρου. Σύμφωνα με τον μύθο, ζούσε στον Λαβύρινθο, ένα περίπλοκο και αχανές κατασκεύασμα στην Κνωσό της Κρήτης, το οποίο είχε σχεδιαστεί από τον αρχιτέκτονα Δαίδαλο κατ’ εντολή του βασιλιά Μίνωα.

Μινώταυρος: Τι αναφέρει ο μύθος

Ο Μινώταυρος ήταν γιος της βασίλισσας Πασιφάης, συζύγου του Μίνωα, και ενός ιερού ταύρου που ο Ποσειδώνας είχε στείλει στον βασιλιά για θυσία, αλλά ο Μίνωας δεν τον θυσίασε. Ως τιμωρία, ο Ποσειδώνας προκάλεσε στην Πασιφάη έρωτα για τον ταύρο, από τον οποίο γεννήθηκε ο Μινώταυρος. Επειδή ήταν άγριος και επικίνδυνος, ο Μίνωας τον έκλεισε στον Λαβύρινθο.

Ο ήρωας Θησέας τελικά σκότωσε τον Μινώταυρο με τη βοήθεια της Αριάδνης, κόρης του Μίνωα και ετεροθαλούς αδερφής του Μινώταυρου, η οποία του έδωσε ένα νήμα για να βρει τον δρόμο του έξω από τον Λαβύρινθο αφού σκοτώσει το τέρας.

Δυστυχώς για τον εργοθεραπευτή της ψυχιατρικής κλινικής του Αιγινήτειου, όλη αυτήν την ιστορία δεν μπόρεσε να τη θυμηθεί με τις λεπτομέρειές της όταν βρέθηκε στο «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος».

Ο παίκτης Σωτήρης έφτασε με δυσκολία στα 2.000€ αφού αναγκάστηκε να ξοδέψει όλες του τις βοήθειες μέχρι την 7η ερώτηση. Στην 8η όμως του έπεσε η ερώτηση που τον «κλείδωσε». Η ερώτηση μυθολογίας που ζητούσε από τον παίκτη να απαντήσει «Τι σχέση είχαν η Αριάδνη και ο Μινώταυρος;». Οι τέσσερις πιθανές απαντήσεις ήταν Α. Πατέρας-κόρη, Β. Αδέρφια, Γ. Ξαδέρφια, Δ. Σύζυγοι.

Όσο και να προσπάθησε ο Σωτήρης να αναλύσει την ερώτηση και να απορρίψει κάποιες απαντήσεις, δεν τα κατάφερνε. Κολλούσε διαρκώς στο ότι ο Μινώταυρος ήταν τέρας και η Αριάδνη άνθρωπος. Άρα δε θα μπορούσαν να έχουν καμία σχέση αίματος ή συγγένειας. Άρα όλες οι πιθανές απαντήσεις του φαινόντουσαν δύσκολο να ισχύουν. Χωρίς βοήθειες να του απομένουν και με τα 2.000€ να μην είναι «μαξιλαράκι» άρα και εξασφαλισμένα ακόμα και σε λάθος απάντηση, ο εργοθεραπευτής σταμάτησε και δε ρίσκαρε να απαντήσει.

Μινώταυρος – Αριάδνη: Όχι αδέρφια εξ αίματος

Αυτό που δε θυμόταν, αυτό που τον μπέρδευε, ακόμα και αν είπε στο τέλος ότι θα επέλεγε την απάντηση Β. Αδέρφια, ήταν ότι στο μυαλό του δεν είχε υποθέσει ότι θα μπορούσαν να είναι ετεροθαλή αδέρφια. Κάτι που στη μυθολογία ίσχυε σε αρκετές περιπτώσεις. Ακόμα και ανάμεσα σε διαφορετικά είδη, ακόμα και ανάμεσα σε ανθρώπους και τέρατα.

Menshouse.gr © 2024 - All Rights Reserved