Σάρωνε στα Ουφάδικα: Το συλλεκτικό παιχνίδι που έκανε τους αγοραστές του Cash or Trash να δώσουν τα 3πλά λεφτά από την εκτίμηση

Και πάλι λίγα έδωσαν
Σάρωνε στα Ουφάδικα: Το συλλεκτικό παιχνίδι που έκανε τους αγοραστές του Cash or Trash να δώσουν τα 3πλά λεφτά από την εκτίμηση
30 Σεπτεμβρίου 2024 | 01:05

Υπάρχει ένα ρητό που λέει ότι σωστή τιμή είναι αυτή που είναι διατεθειμένος κάποιος να δώσει για να αποκτήσει κάτι. Και στην περίπτωση ακόμη ενός επεισοδίου του Cash Or Trash φάνηκε ξεκάθαρα. Αν και η εκτίμηση ήταν «μόλις» 350 ευρώ, στη δημοπρασία έπιασε 1.000! Ακόμη κι έτσι, μάλλον κοψοχρονιά πουλήθηκε συλλεκτικό παιχνίδι που ακόμη κυκλοφορεί εκεί έξω.

Παλιότερα το έβρισκες σε αυτό που οι… βετεράνοι αποκαλούσαν κάποτε ουφάδικα. Στις διαδοχικές καταστάσεις και εκδοχές τους, βέβαια, αυτοί οι χώροι δεν ήταν τόσο σκοτεινά άβατα. Η «μπουνιά», όμως κατάφερε να επιβιώσει παντού.

Μπορεί να έβρισκες μία δίπλα σε ηλεκτρονικά που το πάτημα ενός κουμπιού γίνονταν «φρουτάκια». Ίσως κράταγες ένα 100άρικο όταν τα είχες χάσει όλα τα υπόλοιπα, μόνο και μόνο για να ρίξεις μία και να ξεσπάσεις σε αυτήν.

Αργότερα την «μπουνιά» την έβρισκες σε ανάλογους χώρους, πλάι σε άλλα παιχνίδια. Ακόμη κι έξω από περίπτερα, μαζί με κανένα «μπασκετάκι». Και σχεδόν πάντα έπρεπε να είσαι λίγο τυχερός για να πάρεις σειρά και να μετρήσεις κι εσύ τη δύναμή σου.

Ο Αριστοτέλης Πετρίδης, πάντως, ο συμμετέχων του Cash Or Trash, έφτασε εκεί για να μετρήσει τις ικανότητές του στα παζάρια. Έφερε, λοιπόν, την «μπουνιά» για λογαριασμό κάποιου φίλου του από την Κρήτη.

Η αρχική εκτίμηση του γνωστού σε όλους μας, Θάνου, έφτασε τα 350 ευρώ. Και η αλήθεια είναι πως έμοιαζε πολύ χαμηλή για ένα τέτοιο «εργαλείο». Μια στιβαρή πολωνική κατασκευή, με ελάχιστες φθορές χρήσης κατά κύριο λόγο. Το μηχάνημα είχε βαφτεί ξανά με σχολαστικότητα και φαινόταν έτοιμο να… βγάλει τα λεφτά του για πλάκα!

Προφανώς η εκτίμηση αφορούσε το ίδιο το αντικείμενο ως κάτι που θα έβαζε κανείς στο σπίτι του. Για προσωπική χρήση ή για να το χαίρεται όταν μαζεύονται φίλοι στο σαλόνι. Είπαμε, όμως, αυτή η «μπουνιά» μπορούσε να στηθεί οπουδήποτε και να αρχίσει την απόσβεση.

Ο Άλεξ –αν και νέος στο σόου- αμέσως κατάλαβε περί τίνος πρόκειται, πριν καν πέσει η κουρτίνα και αποκαλυφθεί το παιχνίδι.

Μετά την αρχική αποθέωση για την δικαίωση και αφού δοκίμασε τη δύναμή του, έκανε την πρώτη προσφορά. 560 ευρώ! Καλό σημείο εκκίνησης!

Όσοι πίστευαν ότι ο Θάνος Μαρίνης θα απαντούσε στην… πρόκληση δικαιώθηκαν. Μάλιστα, ο ίδιος, δήλωσε πως ότι γράψει το… κοντέρ, θα ήταν και η προσφορά του… 621, όπως και έγινε.

Από τους υπόλοιπους, μόνο ο γνωστός μας Δημήτρης, εξέφρασε ενδιαφέρον φτάνοντας στα 700 ευρώ. Ακριβώς τα διπλάσια, δηλαδή, από την αρχική εκτίμηση.

Κι ενώ όλα έδειχναν μονομαχία παλιού-νέου, δηλαδή Άλεξ και Θάνου, ο Δημήτρης μπήκε σφήνα ξανά. Αφού ο πρώτος πήγε στα 800 και ο δεύτερος ανέβηκε στα 850, εκείνος έφτασε στα 900.

Μετά, μάλιστα το 950 του Άλεξ, ο οποίος έδειχνε πολύ αποφασισμένος, ο Δημήτρης απάντησε με το γνωστό «ταλιράκι»!

Τα 955 ευρώ ήταν μια καλή προσφορά, αλλά στην ουσία λειτούργησε ως προπομπής του χιλιάρικου που ακολούθησε. Έτσι, στρογγυλό και τετραψήφιο, το νουμεράκι δεν φάνηκε να… χαλάει και τον Αριστοτέλη, να και έδειχνε να το σκέφτεται.

Εφόσον ο φίλος για τον οποίο μεσολαβούσε του είχε δώσει το «ΟΚ» για το ποσό, η «μπουνιά» πουλήθηκε στα 1000 ευρώ. Σχεδόν τρεις φορές πάνω από την πρώτη εκτίμηση των 350. Και πάλι, αρκετοί μύστες λένε ότι κοψοχρονιά έφυγε ένα τέτοιο συλλεκτικό «εργαλείο»!

Menshouse.gr © 2024 - All Rights Reserved