Εκατομμυριούχο

«Δημήτρη μου, Δημήτρη μου»: Η ερώτηση - παγίδα που σκάλωσε τον παίκτη στον «Εκατομμυριούχο», αλλά όχι και τη μητέρα του

Μάνα σε θέση σωτήρα, άλλη μία φορά.

Αν έχεις τύχη και… μαμά διάβαινε. Αυτό αποδείχτηκε τρανά ακόμα μία φορά στον «Εκατομμυριούχο» τουANT1, όταν στο σκάλωμα ενός παίκτη σε μία φαινομενικά εύκολη ερώτηση από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, η μόνη που μπόρεσε να τον βγάλει από το τέλμα ήταν η ίδια του η μητέρα.

Ο πολυταξιδεμένος παίκτης Μάριος είχε φτάσει χαλαρά και με πολύ χιούμορ στην έβδομη ερώτηση, έχοντας συγκεντρώσει ήδη 1.000€. Δεν είχε χρησιμοποιήσει μάλιστα καμία βοήθεια. Μέχρι τη στιγμή που εμφανίστηκε η ερώτηση για μία έγχρωμη ταινία του 1967, το «Δημήτρη μου, Δημήτρη μου». Εκεί ο παίκτης άρχισε να έχει αμφιβολίες.

Η ερώτηση ήταν «Ποια ήταν η συμπρωταγωνίστρια του Δημήτρη Παπαμιχαήλ στην ταινία του 1967 “Δημήτρη μου, Δημήτρη μου”;», και οι πιθανές της απαντήσεις Α. Αλίκη Βουγιουκλάκη Β. Τζένη Καρέζη Γ. Ξένια Καλογεροπούλου Δ. Μαίρη Χρονοπούλου.

Ο παίκτης δεν ήξερε με σιγουριά τη σωστή απάντηση, υπέθετε όμως ότι η προφανής απάντηση είναι το Α. Αλίκη Βουγιουκλάκη. Το γεγονός όμως ότι ήταν η 7η ερώτηση του παιχνιδιού τον έκανε να μην είναι σίγουρος, αφού δεν μπορεί να ήταν τόσο εύκολη μία ερώτηση σε αυτό το σημείο του παιχνιδιού.

«Εκατομμυριούχος»: Τι συνέβη με την ερώτηση για τον Μπακασέτα και τη λάθος απάντηση που πέρασε ως σωστή

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου χαρακτήρισε την ερώτηση «μπερδευτική» καθώς η Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε τραγουδήσει τραγούδι με τίτλο «Δημήτρη μου, Δημήτρη μου», αλλά δεν είναι σίγουρο ότι ήταν από αυτήν την ταινία. Με κίνδυνο να χαθούν όλα τα χρήματα, ο παίκτης Μάριος αναγκάστηκε να ζητήσει τη βοήθεια του τηλεφώνου και πιο συγκεκριμένα τηλεφώνησε στη μαμά του τη Ρέα.

Η μητέρα σε ρόλο σωτήρα στον Εκατομμυριούχο

Η κυρία Ρέα ήταν παραπάνω από σίγουρη ότι η σωστή απάντηση ήταν το Γ. Ξένια Καλογεροπούλου, αφού την έχει δει δεκάδες φορές. Ο γιος της δεν την αμφισβήτησε και καλά έκανε αφού η δύναμη της μαμάς επιβεβαιώθηκε ακόμα μία φορά. Η μαμά είχε δίκιο και εξασφάλισε έτσι στον γιο της 2.000€ κρατώντας τον μέσα στο παιχνίδι.

Τελικά ο Μάριος έφυγε με 5.000€, είναι όμως σίγουρο ότι δε θα είχε φτάσει ως εκεί χωρίς την πολύτιμη βοήθεια της μαμάς του που το εξασφάλισε «μαξιλαράκι» 2.000€ την πιο κρίσιμη στιγμή του παιχνιδιού.